Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия

Десетдневните маневри са с кодовото име "Величествен скок"
9 юни 2015 19:06,
301
Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия
Снимка: Reuters

НАТО започна днес учения за бърз отговор срещу потенциална заплаха от страни като Русия. В следващите дни в Полша ще се съберат общо 2100 военнослужещи от девет държави, предаде ДПА.

В отговор на кризата в Източна Украйна, където Москва е обвинявана, че подкрепя проруските сепаратисти, ръководителите на страните от НАТО се разбраха през септември да създадат сили за бързо реагиране, чиято задача е да възпират потенциални агресори и да успокоят източните съюзници на алианса.

Още по темата

В десетдневните учения с кодовото име "Величествен скок" /Noble Jump/ ще участват военнослужещи, танкове и друга техника от Белгия, Чехия, Германия, Литва, Холандия, Полша, Унгария, САЩ и Норвегия.

Маневрите ще се състоят успоредно с други военновъздушни и военноморски учения на НАТО в региона. Всички тези дейности са част от обещанието на алианса да засили присъствието си на своя източен фланг.

Около 6000 военни от 13 страни участват в тазгодишното издание на оглавяваните от САЩ учения "Саблен удар" в Естония, Латвия, Литва и Полша, които започнаха вчера.

Балтийските страни, които са били част от Съветския съюз, заявиха, че се чувстват заплашени от действията на Русия в Украйна.

НАТО пък съобщи, че провежда и военноморско учение в Балтийско море с участието на 49 кораба и над 60 самолета, а също и на подводни и десантни сили. За тях са ангажирани общо 700 шведски, финландски и американски военнослужещи.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Как се сети за тази дума-,,раболепие ,батюшка" ,свободо-любител на $винско?
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия от нато (ОТАН за обратните) преди два дни тръбеха колко са уплашени от войски в Крим че сега зедно ще си пазят страх!
118
0
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 8 години
Ми че то свинското в Европа почти не се яде Нямам предвид само Свинското А ПОЧТИ ВСИЧКО КАТО ПОЧНЕШ РИБНИ ПРОДУКТИ, МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, МЕСНИ ПРОДУКТИ ЧЕ ДОРИ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ Й ПЛОДОВЕТЕ СА ПО СКЪПИ ЗА 20 КИЛОГРАМА КАРТОФИ СЪМ ПЛАЩАЛ ПО ОТ 3 ДО 5 ЕВРО В ЕВРОПА ХА СЕГА МИ КАЖИ КИЛОГРАМ КАРТОФИ НА ЕДРО ТУК В БЪЛГАРИЯ КАК ВЪРВИ И СЪПОСТАВИ
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
относно скока:не казвай 'хоп' преди да си скочил!само ги не срешне полярна мечка с ***!:)
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО МНОГО САЙТОВЕ СЕ ПОЯВИ ИНФОРМАЦИЯТА,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ДЕТО СЕ ГРЪМНАХА НА ПОЛИГОНА В АНЕВО СА ИЗПРОБВАЛИ ОРЪЖИЕ ,КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАТЕНО В СИРИЯ НА ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИД.///АКО ТОВА Е ВЯРНО ЦИОНИСТКИЯ КРАВАРНИК САЩ СТИГНАХА АБСОЛЮТНОТО ДЪНО И ВЕЧЕ КОПАЯТ И ПО НАДОЛО.
115
0
 
9
 
! Отговори
горски преди 8 години
от светулка на светулка и накрая на горския на фаса
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 161грешка - петрола пак тръгна стабилно нагоре.
113
0
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
ГУРБЕТЧИЯ пощата празна. Спама и той... Правиш се май, че не ме забелязваш... В момента, мога да ти пратя касова от лукойл, след час и от друг магазин, че ще ходя да купувам масло за колата (ще е свежарка касовата бележка) да няма нали фотошоп, или ти ме лъжеш... Та писмо ще има ли или вече не си толкова оборотен?
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен,съпругата ми е рускиня от Подмосковието100% не е никаква домакиня ,дано поне ти е вярна , в което също се съмнявам !
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
давай ГУРБЕТЧИЯ,давай в същия дух и утре ще ти дам бонус ,към хонорара-някоя и друга амфетка ,да се усафериш след безсънната нощ пред компа .Твой бащица -Сорос
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯАко за теб цената на свинско МЕСО определя ,,стандарта " на човешкия живот ,желая ти от все сърце-нека мечтите ти да се реализират.01
109
8
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 8 години
"доходите там са в пъти по големи от нашите"Путинче, свърши вече това - петролът падна, санкциите свистят - сега руснаците ги чака тежка мизерия, агония и в крайна сметка разпад.И ти ще трябва да се развеждаш май...
108
3
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До АнонименДо Гюрбетчията- ,Соросче,съпругата ми е рускиня от Подмосковието,мовсяко лято ходим в Русия,мога да те светна само едно ние българите можем само да мечтаем за стандарта на руснацитеВИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕТЕ ДА МЕЧТАЕТЕ ЗА СТАНДАРТА НА РУСНАЦИТЕ ,НО НИЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ХИЧ НЕ МЕЧТАЕМ ЗА ТАКЪВ СТАНДАРТ ,ДОРИ КАТО ЧУЕМ ,ЧЕ ИМА ТАКЪВ СТАНДАРТ СТРЯСКАМЕ СЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪН ! И ДА ТЕ ПОПИТАМ ЩОМ МЕЧТАЕТЕ ЗА ТАКЪВ СТАНДАРТ ЗАЩО САМО ЛЯТОТО ХОДИТЕ В РУСИЯ , А ЖИВЕЕТЕ И ПЕЧЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ?!
107
0
 
6
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
ПЪК ТИ УСЕЩАШ ЛИ ЧЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ КОЙТО СЕ ВНАСЯТ ТУК В БЪЛГАРИЯ СА ДОСТА ПО СКЪПИ ОТ ЧУЖБИНА ИЛИ НЕ СИ СЕ ВЗРЯЛ ОТ ТОЛКОВА ГУРБЕТЧИЙСТВО
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гюрбетчията- ,Соросче,съпругата ми е рускиня от Подмосковието,мовсяко лято ходим в Русия,мога да те светна само едно ние българите можем само да мечтаем за стандарта на руснаците,да мечтаем за цените на тока ,газа и парното ,бензина и храните ,които цени са направо символични спрямо нашите,а в същото време доходите там са в пъти по големи от нашите,затова редовно тъстовете ни помагат безвъзмезно финансово от Русия за да можем живеем сносно в България .
105
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До Анонименговеждо/телешко-304 рубли,свинско 279 рублиИ СПОРЕД ТЕБЕ ТЕЗИ ЦЕНИ КАК СА ,ПО ДЖОБА ЛИ СА НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК ?! 279 РУБЛИ СВИНСКО ТОВА Е НАД 5,50 ДОЛАРА ПРИ ТЕХНИТЕ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ ! ТУК В ГЕРМАНИЯ СВИНСКО ЧИСТО МЕСО БЕЗ НИТО ЕДИН КОКЪЛ - 3 ЕВРО ,А ЕДИН ЧИСТАЧ НА ТОАЛЕТНИ ПОЛУЧАВА 1200 ЕВРО! И ЗА КАКВО ГОВОРИМ ,УСЕЩАШ ЛИ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В РУСИЯ !
104
1
 
9
 
! Отговори
АНГАРА преди 8 години
ДНЕС РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЗВЪРШИ УСПЕШЕН ОПИТ НА РЕКЕТА С ГОЛЯМ ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ ИЗСТРЕЛЯНА ДИРЕКТНО ОТ КОСМОСА ,ТОЗИ УСПЕШЕН ОПИТ Е ПО ПРОГРАМАТА НА РУСИЯ-КОСМИЧЕСКА РЕКЕТНА ОТБРАНА .УСПЕШНИЯ ОПИТ БЕШЕ ПОКАЗАН ДИРЕКТНО ПО НОВИНИТЕ НА РУСКИЯ ПЕРВИИ КАНАЛ.//ДА ПОЯСНЯ НА *** РУСИЯ Е РАЗПОЛОЖИЛА КРИЛАТИ БАЛЕСТИЧНИ РАКЕТИ С ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ ДИРЕКТНО В КОСМОСА ,КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОРАЗЯТ ВСЯКА ТОЧКА НА ЗЕМЯТА И СА 100 % НЕУЛОВИМИ ЗА ПРОТИВОРАКЕТНАТА ОТБРАНА НА НАТО
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чекист прощавай,ценичките са за горбетчията
102
1
 
14
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
ГУРБЕТЧИЯ, на кви клипове в Ютуб да вярвам бе майна? Аз живея в РФ, Москва повече от 20год. Значи да не вярвам, като плащам в магазина, а да вярвам на клип в Ютуб... Браво бе... Прати ли писмото?
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чекистаре още един разбирач е за теб ще си направя труда:говеждо/телешко-304 рубли,свинско 279 рубли,пилешко 136.р,риба 136.р,масло387.р,мляко46.р,сметана168.ризвара265.рсирене/кашкавал413.р,яйца 54.р,захар52.р,чай 637.р за кило,сол013р,гречка/елда68р,макарони 65 р,олио 94 р,хляб типов 41р,хляб и хлебни първа категория 42р,картофи35 р,зеле 46р,лук39 р,краставици 109р,домати 126 р,ябълки 93 р