Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас

Това не може да е опция нито за гърците, нито за ЕС
19 юни 2015 14:55, Елка Василева
76
Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Излизане на Гърция от еврозоната, т.нар. Грекзит, би бил началото на края за валутния съюз. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за австрийския в. "Курир".

"Прословутият Грекзит не може да е опция нито за гърците, нито за Европейския съюз. Това би бил необратим процес, би било началото на края за еврозоната", заяви Ципрас.

Още по темата

"За Грекзит се заговори, след като Атина започна да прилага драстична програма за икономии. Тази програма, наложена от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), не засили гръцката икономика, конкурентоспособността не се повиши, а дълговете не намаляха. Трябва да бъде изменена цялостната концепция", подчерта той.

Премиерът увери, че правителството работи активно по проблема с гръцките финанси в швейцарски банкови сметки. Става дума за много милиарди, въпреки че не знаем колко точно, каза той.

Ципрас припомни, че с Швейцария е сключено споразумение за разкриване и облагане на гръцките пари в швейцарски банки. На собствениците на такива сметки ще бъде даден стимул до 2019 година, като се планира тези средства да бъдат обложени с данък от 20 процента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
3
 
! Отговори
скептик преди 8 години
"Трябва да бъде изменена цялостната концепция", подчерта той." Демек да ви опростят 300 000 000 000 евро и да ви налеят още няколко десетки милиарда?Свършиха балъците , другарю Ципрас, аз лицно отказвам от моите данъци, колкото и скормни да са, да се плащат чужди сметки.
54
2
 
5
 
! Отговори
до Распутя преди 8 години
Пич ти ли ще ми се правиш на християнин? Не пишеше ли в Библията "Не съди защото ще бъдеш съден". Развял си мракобеснически инквизиторски байряк, криейки се зад Божието име, сипейки хули и клевети, от позицията на някакъв месия, чието слово не се нуждае от доказателства и не подлежи на съмнения със самочувствието на всеки лъжепророк...Анатема за такива като тебе!
53
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този стана символ на наглостта и изнудването. Не си дава сметка какво ще стане след седмица-две. Това се получава, когато народа е достатъчно наивен да избере популисти-некадърници за управници - едно голямо нищо. Те нищо не вършат, седят , губят ценно време и се хилят като ***.
52
8
 
3
 
! Отговори
,,, преди 8 години
Сайта на Бнеи Ноа показва наказанията за неспазване на законите на Ной(от талмуда,в Библията няма такова нещо,всеки може да сравни като прочете),което е обезглавяване но подчертават,че това не може да се изпълнява докато го няма построен храма.Битката в света се води срещу заличаване Името на Исус Христос и строеж на храма.
51
7
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
Разпутиновци само харесваха такива като Елцин и отчаяно се ровят в миналото за да окалват Русия за сатанистките си мераци да видят света подчинен на световно сатанистко правителство и религия,За гоим"законите на Ной"от талмуда и обезглавяване на всички считани идолопоклонници,които не признаят антихриста за"Бог"
50
10
 
10
 
! Отговори
/ преди 8 години
Лъжите на"Разпутин"са лицето на света който мечтае за човечеството,като лъжата,че Путин откраднал Крим-руска земя .Такива *** искат Русия да се унищожи за да се изземат базите и за улеснение на следващите войни за ционистки"Израел"за да се окупира изцяло Йерусалим и тогава се построи храма за антихриста.
49
5
 
12
 
! Отговори
Алчо бе... преди 8 години
До Григорий Распутин--62...така ли ти казаха от НПОто ти????Отдалече ти личи,че си драскач на някоя фондацийка--сигурно на тази,която не хареса паметника на Самуил.....Същата която говори за "османско присъствие"....А що се отнася до доказателствата и фактите--да искат хората факти--защото фактите отговарят на истината.
48
5
 
10
 
! Отговори
/ преди 8 години
До Григорий Распутинбез съмнение си от там,където не се представят доказателства за ЛЪЖИТЕ
47
4
 
6
 
! Отговори
, преди 8 години
До Григорий Распутинти да не пишеш от фермата за *** хасбара?
46
5
 
5
 
! Отговори
,, преди 8 години
Хаарец"Нетаняху на шефа на ООН за критицизма му за смъртта на децата в Газа"Няма граница на лицемерието".Ето това е света в който живеем след победата на световния окултизъм ,лъжата е коронясана,истината се нарича лъжа,безчестието-честност,тероризма срещу деца и критицизма му-лицемерие .На хората се подхвърля само пропаганда срещу Русия,и хората се превръщат постепенно в зомбита,неспособни да мислят за цялата картина.ЗАЩО ХРАНИТЕ ***?
45
6
 
4
 
! Отговори
, преди 8 години
Пълно световно информационно затъмнение за ционистки"Израел"и започване разглеждането на Палестинската молба срещу тероризма срещу концлагер Газа.Яхнатите от Вавилонската блудница излизат с доклади ,че "хамас били виновни защото се крили зад повече от 500 деца варварски избити при последния бомбен холокост над Газа"и хилядите избити невинни палестински семити.Нетаняху цитиран в Йерусалим пост"Критицизма на Бан срещу акциите на Израелските сили за защита в Газа е черен ден за ООН"(ки-Мун)и "Докладът на ООН за Газа е загубено време"
44
15
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Освен това Путин разпространява вредното си влияние и в чужбина. Например в България подкрепя един Волен Сидеров, който се готви да има дете от 25 години по-млад травестит.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп---Шопе-има--но не го превръщат това в държавна политика и във "ценност"--нали така....
42
5
 
5
 
! Отговори
Алчо бе... преди 8 години
До Григорий Распутин.....ти светил ли си му с кой живее????А доказателствата за убийствата каде са бе...и ти като американците--има,видяхме,във фейса,а снимки и доказателства-йок...Много си личи че си ***-неграмотен и без доказателства.
41
10
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Глупости. В Русия има обратни колкото и навсякъде по света. В Русия пият и имат извънбрачни връзки повече, отколкото по другите страни. Самият им президент се разведе и се хвана с някаква гимнастичка, която може да му бъде дъщеря.
40
3
 
9
 
! Отговори
"""&q преди 8 години
До Григорий Распутин-53 леко че изпуши вече--разтече се по клавиатурата.Същият си като комунистите навремето-злобата ти няма край.П.П. а тебе какво те грее,че руснаците уважават Путин???--тебе влизали ти--или ти излиза от това???? Или спазваш точно правилата за тролене???
39
7
 
5
 
! Отговори
стар и видял преди 8 години
До Григорий Распутин//////// Да така е-Русия е единствена в момента която държи на морала в обществото и на християнските ценности--това е държавна политика!!А ти ***,не се занасяй много, много по евроатлантическите ценности-защото когато синът ти доведе зет вкъщи--тогава ще ти уври главата............
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саудовская Аравия подписала контракт с украинскими авиастроителями на производство самолетов Ан-132------------- И все пак Украйна произвежда малко повече от маслини, портокали и узаки.
37
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко им измъкне дори 5-10 млрд, това ще разсипе руснаците. Всичките им "прихвостни" ще почнат да дрънчат пари и да ги изнудват разни Венецуели, Никарагуи, Белорусии...
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас е много прав да иска тежки реформи на ЕС. Не само Гърция е зле, а цяла Западна Европа е задлъжняла яко, но тегли все по-големи заеми да се спаси. Такава еврозона печатница е изгодна само на еврочиновниците в Брюксел защото прибират тлъсти заплати ако останат на власт вместо да се реформират с валутни бордове.