Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света

Путин с послание до Обама за празника на САЩ
Обновена: 4 юли 2015 14:21 | 4 юли 2015 14:19, Веселина Йорданова
217
Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност и призова за диалог, основан на равенство и уважение, предаде Франс прес.

Още по темата
Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия", написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.

"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.

Русия е в конфликт със САЩ главно заради украинския въпрос.

Москва обвинява Вашингтон, че оказва натиск върху Европа да наложи санкции на Русия. Високопоставени руски военни смятат присъствието на НАТО в Източна Европа за заплаха за сигурността на Русия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
11
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 8 години
Че откога вие п.далите сте в А група, бе! Че и със шимпанзе начело!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами чест му прави, че в най-важния ден за САЩ им честити празника и търси начин за преодоляване на различията и подновяване на диалога.
7
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да издигнат нов кандидат за президент на Русия и той да е с модерно мислене а не да е като закостенелия Путин
6
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се гордеем че не подкрепяме Путин
5
1
 
12
 
! Отговори
odessa преди 8 години
putin e triabvalo da mu prati i torba banani, vyv znak na uvajenie.
4
2
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Ако представата ти за световен принос се ограничава до музика и филми, значи си изпаднал в дълбока заблуда. За световен принос се считат постижения, които тласкат човечеството към възход, а това е науката, където и американци и руснаци са дали своят дял за формирането на днешния свят.
3
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин трябва да разбере че Русия за толкова години история нищо не е направила в културно отношение докато Сащ правят музика, филми, книги, игри и още много неща. Русия с нищо не е допринесла за света
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия"Заслугите за това са на Кери и Лавров, които са единствената причина за диалог между САЩ и Русия по отношение на проблеми, касаещио световната сигурност като ИД например. Другите допирни точки са космическите изследвания, където американци и руснаци са в тясно сътрудничество въпреки приказките за нова Студена война.
1
33
 
2
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
я го скивайте Путята как се мазни на Обамата хихихихих, дека се буташ у "А" група бре ***, Обонго ти каза в прав текст, че си регионална силица...луд с ядрено копче, получено в наследство от пукналото сесесере )))))))