ЕС започва анализ на новата финансова помощ за Гърция

От Ципрас се чака план за структурни реформи
8 юли 2015 22:35,
48
ЕС започва анализ на новата финансова помощ за Гърция
Снимка: БНР

Еврогрупата поръча на Европейската комисия и Европейската централна банка да анализират програмата за финансова помощ на Гърция. Това съобщи европейски източник, информира БНР.

Според източника тази програма може да бъде приета само след като  Гърция представи "подробен план за структурни реформи". 

Още по темата
Анализът започна след като Гърция изпрати официално писмо на Европейския механизъм за стабилност, с което поиска нова тригодишна спасителна програма. При откриването на сесията на Европейския парламент в Страсбург, гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че ще представи конкретни предложения на кредиторите до края на утрешния ден.

От своя страна Европейската централна банка обяви, че няма да променя тавана на финансирането за Гърция, който е 89 милиарда евро.

Гърция ще удължи банковата ваканция, стана ясно по-рано днес. Банките  остават затворени, а банковите преводи в чужбина са забранени. Тегленето на пари от банкоматите е ограничено на 60 евро дневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: ГърцияЕСпомощЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40Ушанки, обяснете как Гърция го начукала на ЕССив ***, прочети следващата новина и имаш шанс да станеш легиран , пак ***, но легиран. Лагард настоява за преструктуриране на гръцкия дълг... МВФ ВЕЧЕ настоява за преструктуриране на гълга, така, че Гърция да може да го обслужва. Ето така Гърция го начука на ЕС - и на нас вкл. Сив ***!
39
1
 
0
 
! Отговори
Б преди 8 години
Който каже че БРИКС ще вземе Гърция нещо се е объркал, руския фин.мин каза НЕ а Китай загуби 3,4 трилиона долара последния месец
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много "рософили" много нещо.... много болни мозъци.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40.Съгласил ли се е ? Ще видим какво предлагат като си внесат плана пред ЕС. Референдума само показа , на каква " помощ" те подлагат . Когато Европейската банка ти отпуска заеми с високи лихви ( това помощ ли е ). И защо го наричат помощ, спасение ?Гърците ще заживеят ли като българите , в близкото бъдеще ?
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
новина която казва няма новина гаси безмислената статия
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35,Ама ти имаш ли име ?- и кой се интересува , че си написал нещо отгоре ? Ти се мислиш за умен ли ? Браво !
34
4
 
7
 
! Отговори
къдроглав преди 8 години
Сопосоидни ***, обяснете колко дължи G- 7 /ако знаете/, колко дължи и краварника, и защо не връщат парите, но по тая тема мълчите като п....ки....!!!!!????? Кой изнася цветна хартия по света, и живее на гърба на цял свят, ей това обяснете ???!!!
33
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, обяснете как Гърция го начукала на ЕС. Защо комсомолеца Ципракис ходи да се плюнчи за още заеми и се съгласи на реформите :)Ко стана с "гордия" гръсюцки народ, който била народ а не *** като нас ?Много сте умълчани чугунчета, депресирани ли сте или да ?
32
5
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Очевидно само руската армия може да освободи Гърция от членството и в Еврогейския съюз ! :)И нека вече спре внушението, че еврочленството е доброволно. Ако беше такова, то Гърция отдавна трябваше да бъде изхвърлена от ЕС.Очевидно става дума за колонизация !Влизането в Еврогейския съюз е като влизане в Коза ностра. Доживотно ! От там жив не се излиза ! ... :)
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много специалисти по Гърция,защо не се наспите и утре да си вършите работата!
30
3
 
10
 
! Отговори
тик так до Меркел преди 8 години
Може ! Той дори е един вид камикадзе. Нали запали искрата. Какъвто и да беше отговора от референдума , хаоса беше гарантиран. Но този вот подпомага за спасяването на Гърция от ЕС. Целта оправдава средствата. Изглежда като абсурд но плана е идеален.
29
16
 
15
 
! Отговори
преди 8 години
И като се махнела Гърция от Европа и щяла да отиде в БРИКС. И гърците ще заживеят охолно като индийците. По 14 в колиба.
28
14
 
14
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Без мизерия няма да мине но Ципрас е велик и ако успеете мисията с която се е захванал , бъдещите поколения ще го споменават с добро. Няма как ! Хубавите неща се градят трудно.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само прочетете саита Бивол от днес и ще ви настръхнат косите от далаверите на( наще убавци)
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД КАТО БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ЕВРОЗОНАТА ГЪРЦИЯ ИЛИ "МИНЕ ТЯ САМОСТОЯТЕЛНО НА АЛТЕРНАТИВНА ВАЛУТА" ТОГАВА ЦИПРОС ЩЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ МАХНЕ ЛИ ГЪРЦИЯ ОТ ЕС И НАРОДА ЩЕ КАЖЕ ДА ДА СЕ МАХНЕМ ЧАС ПО СКОРО :D ДИМ ДА ГИ НЯМА!!ПОСЛЕ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО!
25
11
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Лошо, Ципрас, лошо, когато си се навел с изути *** и всички гърци стоят зад тебе! При това без вазелин!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Глупостите си ги запази за себе си!!!Заемите ги взимат управляващите!!!! и царя и тройната коялиция са увеличили фискалния резерв с 2.5 милиарда при всяко управление а Костов от нула го е направил 2.5 милиарда таща оставят на буда 7.7 милиарда!!!Буда изхарчва тях взима 4 милиарда нози заеми при предишното си управление!!!Сега Буда взе 16 милиарда пак предимно за него си!!!Народа го е избрал както и народа на Гърция е избрал управниците си бивши и ще си платим всичко!
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетете доклада на парламентарната комисия, която създаде Ципрас да рзследва, как и защо е натрупан този дълг от влизането на Гърция в ЕС и ще разберете, че това е пладнешки обир наложен на гръцкия народ от няколко банки от Франция, Англия и Холандия с помощта на МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И МОШЕННИЦИ ОТ МВФ, СВЕТОВНАТА БАНДА И ЕЦБ. Това е истината, а всичко друго е проционистка пропаганда. Същото очаква и България, ако не се отскубнем от ЕС навреме, вече навлизаме в дългова спирала.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
План за изход от гръцката крза1 Понеделник: Ципрас & Со подават остака2 Вторник: Президента на гърция възлага на "Професионакис" да състави експертно правителство3 Сряда: "Професионакис" подписва споразумението с кредиторите 4 Четвъртък: Банките отварят5 Петък: Пристигат първите хуманитарни помощи6 Събота: Отиват си на село7 Неделя: Молебен за дъжд8 Понеделник: Грабват матиките и с "Песен на труда" се отправят на полето
21
4
 
2
 
! Отговори
ole andropos преди 8 години
Eu skoro ste e ot samo 2 darjavi - B i Lu? Sled referendumite?