Депардийо хока Франция, хвали Беларус

"Помощите за безработни превръщат французите в иждивенци"
27 юли 2015 08:05,
49
Депардийо хока Франция, хвали Беларус
Снимка: Reuters

Популярният френски киноактьор Жерар Депардийо смята, че днешните управляващи във Франция са превърнали републиката в "страна на иждивенци (зависими – бел. ред.)", защото създават условия, при които "работата предизвиква отвращение у хората", предаде ТАСС, цитирайки негово интервю по първи канал на Беларуската телевизия.

"Преди всичко вървеше добре, а сега е просто катастрофа, и то по-лоша, отколкото в Гърция", каза той.

Депардийо обаче похвали беларуския опит в борбата с безработицата. "Зная, че във Франция има милиони безработни, които живеят от социални помощи, затова те и не искат да работят, защото и така им дават пари. А при (президента на Беларус) Лукашенко от определен момент нататък тези хора трябва да плащат глоба, че не работят. И това е много правилно", каза актьорът. Според него "именно това е демокрация".

ТАСС припомня, че през април в Беларус влезе в сила декрет "За тунеядците", според който гражданите на Беларус, които не плащат данъци върху доходи повече от половин година, трябва да попълват хазната с по 240 долара всяка година. В противен случай им се налага административно наказание - глоба или задължителен труд.

Някои беларуски правозащитници смятат, че този декрет нарушава конституцията и международните договори, по които Беларус е страна.

Депардийо се изказа и много злъчно за френския президент Франсоа Оланд. Според него още с пристигането си на срещата в "нормандски формат" в Минск в началото на годината, първото нещо, което той попитал, било "кога ще сервират масата".

"Това е днешна Франция. Това е удивително и е истина, само че никой не говори за него", каза актьорът в интервюто си.

Той даде висока оценка на ролята на Лукашенко в уреждането на украинския конфликт и го нарече "забележителен президент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ако искаш да получиш помощ от социалното, трябва да положиш задължителен труд - определен брой дни в месеца да метеш улиците"--------То тогава това не е никаква помощ, тъй като получаващия "помощта" си я заработва.
6
3
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Той е велик анти-***
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беларусия е държава способна да предлага работа за всеки свой гражданин.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И КАТО НЯМА РАБОТА ОТ КЪДЕ ШЕ ВЗЕМЕ ПАРИ ДА ПЛАТИ ГЛОБА ЗА ТОВА ,ЧЕ НЕ РАБОТИ.ИЗХОДА Е ДРУГ КАКТО В КОМУНИЗМА РАЗХОЖДАШ СЕ ПО УЛИЦАТА СПИРА ТЕ ПОЛИЦИЯТА НЕ РАБОТИШ НА ДРУГИЯ ДЕН СИ НА РАБОТА.ВЕДНАГА ТИ НАМИРАТ.ФРАНЦУЗИТЕ СА ПИЯНДУРНИЦИ ПУКАТ ВИНО КЪТ САДРАНИ ВСЕКИ ДЕН ГИ ВИЖДАМ ИСПАНЦИТЕ СЪЩО ПИЯТ СУТРИН ОБЕТ И ВЕЧЕР НАЙ МНОГО КАРАТ ПИЯНИ .ПОЛИЦИЯТА НИКОЙ НЕ СПИРА ТУК.НЯМА ФАРОВЕ НЯМА ВИНЕТКИ СВОБОДА В БЪЛГАРИЯ ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ ОТ ПОЛИЦИЯ НАД ШОФЬОРИ.
3
4
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Браво.Бунтар си е бил винаги.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при нас е както в Белорусия - ако искаш да получиш помощ от социалното, трябва да положиш задължителен труд - определен брой дни в месеца да метеш улиците.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава мярка от страна на Беларус, но за целта трябва да държавата да е способна да предлага работа за всеки.