1/5 от германците - не точно германци

Над 16 млн. души са с чуждестранно потекло
48
1/5 от германците - не точно германци
Снимка: Reuters

Броят на хората с имигрантско потекло е достигнал в Германия 16,4 милиона души, което е с 3 процента повече в сравнение с миналата година, съобщи ДПА, цитирайки данни на Националната статистическа агенция.

А това представлява една пета от населението на страната - 20,3 на сто. В това число са включени както новодошлите, така и имигрантите от първо и второ поколение.

Повече от половината от тях, или 56 процента, притежават германски паспорт.

Броят на имигрантите първо поколение, живеещи в Германия, възлиза на 10,9 милиона души - с един милион повече от 2011 година.

Според данни на националната статистика новопристигналите граждани от Европейския съюз от 2011 година насам са 620 хиляди души, като тази група основно е съставена от италианци, поляци, унгарци, румънци и българи.

Данните отчитат и увеличаване на броя на гражданите от Китай, Сирия и Индия, пристигащи в страната от 2011 година насам. В Германия през 2015 година се очакват да пристигнат 450 хиляди мигранти, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Германия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
голем смех бате)))) преди 8 години
Българинооо ти да не мислиш че си от бялата раса )))
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turskata paplach vun ot Evropa.
26
1
 
14
 
! Отговори
7 преди 8 години
Германия 2050-та година, полицаи спират лек автомобил за проверка. Шофьорът си дава личната карта и единия полица започва да се звери - "Какво е това име бре, как се произнася"? - "Курт Мюлер", отговаря шофьора.-"Баси странното име мърмори полицая и вика на другия - "Ей Мехмед, ти чувал ли си за такова име досега?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Razdeliay I vladey :) may ne e taka po skoro subiray I vladey! Ako nema smesvane na horata, to vinagi shte ima voyni!!!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и ние да си направим ДНК, прзнай какво ще излезе! Защо мислиш така глезят гърчоля, а ние сме като деца на мащеха за другите европейци! Хайде помисли!
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, стига сте писали че германците сами си го правят! Това е световна политика, не виждате ли?! Навсякъде където има бяла раса, основното население бива подменяно- навсякъде: ФАЩ, Европа основно. Евреите са го казала, че искат да претопят бялата, считайки себе си за различна такава. Твърде очевадно е.
22
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел каза, че исляма бил част от европейската култура. След това изказване аз не искам да бъда наричан европеец. Не се припознавам като емблема нечия липса на еволюция. Не съм член на общество *** и извратеняци блъскащи си главите в джамии. Отидох наскоро да видя Германия за последно. Добре е и вие да отидете. Скоро на нейно място ще има анадолски катуни, сюнетчийници и дюнерджийници. Изметта не създава цивилизация.
21
3
 
10
 
! Отговори
Сабайдин преди 8 години
Ааа Ястребе а арабелите няма излезете на глава. Просто забрави. Не моа ви мисла с тия от Судан, Сомалия, Нигерия и прочее.
20
2
 
6
 
! Отговори
Сабайдин преди 8 години
Иншаллах значи Дай Боже ;)))
19
18
 
10
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
До 30Затова спокойно може да си кръстят децата Хасан! Още две-три поколения и официалната религия на Юропата ще е ислям и официалният език - турски! Иншаллах!!
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nemeca si Jivee!Germaniq nai malko 100godini e napred ot Balgariq i Albaniq! Stiga ste bachkali kato Trolove, namerete si svqstna rabota!!!!
17
11
 
13
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Като чета коментарите ви ,се чудя какви кухи *** сте... Вижте се в каква *** живеете и оставете германеца , той ще се оправи!
16
4
 
28
 
! Отговори
Българина преди 8 години
Когато се роди турчин емигрира в германия, като се роди германец отива да търси чаща си в турция! Германците си го вкарват сами както и англичаните просто защото не са били по арабски халифат като франция италия испания пи португалия или под турско като балканите и източна европа. Тепърва ще опознаят великолепни те предимства на исляма!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей тоя Зевс, оказа се че бил черен, напорист. Старата госпожа докат слезе от бика да не земе да се гътне? Жалко за идващите поколения.
14
1
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Аз ти предлагам да обсъдите този проблем с жена ти, ако все още си в състояние да вдигнеш самолета.
13
3
 
22
 
! Отговори
Paul Mitchell преди 8 години
След 20-30г. 4/5 от европейците. Няма да са точно европейци.
12
1
 
9
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 8 години
Аз съм от Врачанско, но съм чиста германка.
11
2
 
14
 
! Отговори
найн, шункен! преди 8 години
До фантастише кремвиршеХах, каква стана тя? Дойчланд юбер алес стана на Дойчланд фюр алес! Хихихи!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичове аз ви казвам че расово сме добре сравнение с останалия свят тука има малко турци и "роми" а останалите са се омешали много яко
9
3
 
26
 
! Отговори
пътна полиция на ФРГ преди 8 години
-Алиии, Алиии, ела да видиш тоя шофьор какво смешно име има, Гюнтер!