Виктор Понта на мушка, запор на жилището му

Борбата в политиката се води с мръсни методи, контрира той
20 авг 2015 10:27,
10
Виктор Понта на мушка, запор на жилището му
Снимка: bgonair.bg

Румънски прокурори наложиха запор върху жилището на премиера Виктор Понта. Целта е да се възстановят щети от данъчни измами от над 50 000, което е около 10 хиляди евро или 12 000 долара.

Днес румънският премиер се яви за трети път в Националната дирекция за борба с корупцията. Но и този път челният сблъсък с магистратите беше кратък. Поводът е наказателното дело, свързано с енергийния комплекс "Турчени-Ровинари".

По този случай Понта е разследван заради даване на невярна информация, съучастие в данъчни измами и пране на пари. Той е извършил нарушенията с помощта на адвокатска фирма на сенатора социалдемократ и бивш министър на транспорта Дан Шова, който също е разследван.

Понта настоява, че обвиненията срещу него са неверни и на политическа основа. Заради подозренията президентът Клаус Йоханис на два пъти поиска оставката му. Понта подаде оставка, но временно, и то от поста председател на управляващата Социалдемократическа партия.

"Жалко, че борбата в политиката и медиите у нас се води с толкова мръсни методи", написа Понта на страницата си във Фейсбук.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румъния показа че има правосъдие за разлика от България
5
0
 
5
 
! Отговори
Да, ама... преди 8 години
Той ако е крал да си понесе санкциите, ама прави ли ви впечатление от каква кола слиза? Дачия. В други държави се возят в Шкода. Френският президент е с Рено. Само нашите трябва да са с най-представителните коли, все едно не ги знае цял Свят що за стока са и чакат по колата да ги посрещнат. Че и охрана им осигуряваме, нали са изчезващ вид. Ама то ние сме си за .....
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацата да не вземе да закача дечицата на Гоце!!! Ааааа, те са тръгнали от нулата защото са умни и образовани, и успяват. Само, че тази нула за едни е нула за старт, а за умните дечица нулата е 7.5 милиона лева. Ех, дай Боже всеки му такава нула.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
До-3НИКОГА! Гарантирам
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А запор върху хотела на честните дечица на Гоце няма ли да има? А запор вирху милиардите на Прецедента и агента - доцент Буда, кога? С какъв бизнес са направили тези кинти? Рано или късно, рано или късно ще се отговаря от всички които загробват България.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънците вече нямат стигане...Но, нали...на нас Цацата и куп други елементи ни обясниха как в българия този модел нямало как да сработи.Тук нещата били мнооого сложни.И всъщност...това в Румъния е едно нищо.