Хаосът с бежанците - от Македония към Сърбия

5000 мигранти прекосиха границата към Сърбия за часове
Обновена: 23 авг 2015 13:13 | 23 авг 2015 13:11, Александър Попов
88
Хаосът с бежанците - от Македония към Сърбия
Снимка: Reuters

Стотици мигранти са преминали необезпокоявани от Гърция в Македония в неделя, предава Reuters.

Разположените по границата части за борба с безредиците са останали на мястото си, но не са направили опит да спрат или забавят постоянния поток от хора, повечето от които са бежанци от войната в Сирия и други конфликти в Близкия Изток.

По информация на агенцията, властите са изпратили няколко извънредни влака, както и автобуси от цялата страна, с които извозват мигрантите до границата със Сърбия.

Рано тази сутрин сръбската гранична полиция разреши влизането на няколко хиляди бежанци, които пристигнаха от съседна Македония. Хаосът от Гевгелия вече се премества в приемния център в Прешево.

След обработка на документите мигрантите поемат към Белград.

Според сръбски източник, пожелал анонимност, първата група от около 200 души е преминала границата около полунощ. По негови думи, само в неделя от Македония в Сърбия са влезли най-малко 5 хиляди мигранти.

По-рано днес македонският външен министър Митко Чавков заяви, че страната му се справя абсолютно сама с бежанската криза. Не е имало съдействие от нито една страна на ЕС, включително и от Гърция, откъдето идват бежанците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
19
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Сърбия затвори границата с Македония. Сега тази *** ще се насочи към България. Както видяхме нищо не ги спра. Бойко каза че от Гърция можем да ги връщаме, ама от Македония не можем. Тогава стягайте се огромна арабска инвазия....
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как САЩ спъва Европа ! Планът им работи перфектно от всички посоки !
31
0
 
26
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Едно време Тервел спрял арабите,и спасил европа.Сега няма Тервел и европа ще бъде залята от араби.Не че Арабите са лоши ,имам приятели такива.Но когато са много е кофти........просто са различни и не им е мястото в Европа
30
0
 
4
 
! Отговори
eu преди 8 години
ще бомбардират юръп
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Съфбия да ги насочи към границата им с Австрия !
28
4
 
11
 
! Отговори
Бооо преди 8 години
Аз пък ще си взема жена от Украйна,хем приказно красива хем както стане много маймунско тук ще отидем в Украйна или Русия там не живеят по лошо от нас.Бях Там и видях
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бьдещето на Европа бьдете толерантни с тях те ви раждат деца вместо вас да не се мьчите
26
1
 
25
 
! Отговори
akut преди 8 години
кой е казал на тези хора че в европа някой е длъжен на им дава права. защо си мислят тези хора че в европа са си в къщи???? кой провежда silent attack преднамерено срещо ЕС
25
1
 
27
 
! Отговори
СС преди 8 години
Това са престъпници незаконно преминават държавните граници!Следва съд,затвор и депортиране!
24
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде са европейските толерасти сега?защо се крият зад малка Македония и Сърбия да спрат безумието,а не са членове на ЕС?Макетата и сърбите трябва да ги прекарват свободно за западна Европа за да ги чуем кога ще изпищят.Не след дълго Брайвик ще е шефа на европарламента.
23
4
 
14
 
! Отговори
:( преди 8 години
Турция предлага здравни грижи за терористите от ИДИЛ,обучение и финансиране.Затова Турция с подкрепата на САЩ от 3 седмици воюва срещу ПКК-най-ефективните бойци срещу ИДИЛ.Не случайно ИДИЛ извършиха атентатите в Турция,за да може турското правителство да прехвърли отговорността за атентатите върху ПКК и да създаде повод за война срещу нея.
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, Кресталинке,колко генетичен материал има да усвоява Европа.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където стъпи САЩ-дипломатически или с окупационни войски,след нея върви АДЪТ-бедност,бежанци,избиване на невинни мирни жители,терористи и разруха.
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тихата ислямизация на Европа си е в ход. Който не го осъзнава...Нарочно ли, от глупост ли, но е факт. Правят се на слепи и глухи после... ама не така.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пичове не е далеч времето когато всички НПО от типа приятели на бежанците и любимците на народа тия от Хелзинки, ще преминат в нелегалност.Но това няма да им помогне въпреки 3649налегналата ги амнезия при изпълнение на присъдите.
18
1
 
29
 
! Отговори
Българина преди 8 години
А 4 те амеркански бази срещу кого тренират лицемерите недни 78 учения не разбарх? Срещу псевдозаплахата русия а те ни нападат в гръб с бежанци. Европа трябва да прекрати взаимоотнооения със сащ.
17
2
 
23
 
! Отговори
НЕЛКА преди 8 години
*** , напиши сега една разбиваща статия колко зъл демон е Путин и каква голяма заплаха за света е Русия
16
5
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
До 31В продължение на 3 години имаше примирие с ПКК,преди 3 седмици, чашата преля и Турците нападнаха ПКК,Преди 3 седмици ЕС и САЩ подкрепиха Турция срещу ПКК,мислеха си Турция си на мери бялата и ще си играе с ГОДИНИ :)НО ТУРЦИТЕ разказаха играта на ПКК за 3 седмици :)))3 седмици по късно, ЕС и САЩ почервеняха, позеленяха и посиняха :)))Сега фрау Меркел се моли, че чак очите и почервеняха, вика моля ви се оставете ПКК на мира :)В ТОВА СЕ ИЗМЕРВА МОЩТА :)ИД има живот 4 седмици :)
15
2
 
53
 
! Отговори
dd2 преди 8 години
Не разбирам защо имат толкова много деца. Идват от страни,където се водят войни от години,а на снимките виждам само бременни и жени с бебета. Щом и в условия на война се размножават като зайци,представете си какво ще е ако живеят в някоя богата западноевропейска мирна и социална държава. Гарантирани 10 сукалчета на женска!
14
1
 
13
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
сега четох че сърбите са затворили границата си вече във бгнс пише край спират засега да *** то се вижда че европа няма решение със тази криза защото сама си я направи