Хаосът с бежанците - от Македония към Сърбия

5000 мигранти прекосиха границата към Сърбия за часове
Обновена: 23 авг 2015 13:13 | 23 авг 2015 13:11, Александър Попов
88
Хаосът с бежанците - от Македония към Сърбия
Снимка: Reuters

Стотици мигранти са преминали необезпокоявани от Гърция в Македония в неделя, предава Reuters.

Разположените по границата части за борба с безредиците са останали на мястото си, но не са направили опит да спрат или забавят постоянния поток от хора, повечето от които са бежанци от войната в Сирия и други конфликти в Близкия Изток.

По информация на агенцията, властите са изпратили няколко извънредни влака, както и автобуси от цялата страна, с които извозват мигрантите до границата със Сърбия.

Рано тази сутрин сръбската гранична полиция разреши влизането на няколко хиляди бежанци, които пристигнаха от съседна Македония. Хаосът от Гевгелия вече се премества в приемния център в Прешево.

След обработка на документите мигрантите поемат към Белград.

Според сръбски източник, пожелал анонимност, първата група от около 200 души е преминала границата около полунощ. По негови думи, само в неделя от Македония в Сърбия са влезли най-малко 5 хиляди мигранти.

По-рано днес македонският външен министър Митко Чавков заяви, че страната му се справя абсолютно сама с бежанската криза. Не е имало съдействие от нито една страна на ЕС, включително и от Гърция, откъдето идват бежанците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO N-27TOVA SA SHAIKA TERORISTI,KOITO UBIVAT I KRADAT OT MIRNITE GRAGDANI.TURZITE SA PROCUTI S KRAGBITE SI PO VREME NA VOINA.
12
1
 
10
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
това положение сме благодарни на европа америка и нато дето са миротворците на света а честито да ни е само да се молиме на господ да не решат да тръгнат към нас
11
10
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
До 22Турската армия в момента след САЩ е втората по мощ армия в НАТО !А като подготовка в момента е от първите НАЙ-ДОБРИ в света :)Те си имат ПКК и си тренират с тях :), през последните 3 седмици обявига ОФИЦИАЛНО над 800 убити терористи и над 1500 задържани, говорим за 3 седмици :)Военното им турско производство в момента произвежда най-модерните оръжия - беззпилотни самолети,роботи,умни ракети, шпионски спътници :)ПСИХОЛОГИЯ ? Обичат миризмата на пържени терористи, действа им като опиум:)
10
3
 
5
 
! Отговори
makedono преди 8 години
Abe tie migrantite od Sirija se pametni znaat kade odat i vaka - taka nekako ke se spasat. Nie na Balkanot ke si ostanime so k.rot v race.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Република КюрдистанHILIADI TURSKI TERORISTI NAPADAT,OGRABVAT MIRNITE GRAGDANI NA SIRIA I VSICKO OTKRADNATO IZPRASHTAT V TURZIA NA SEMEISTVATA SI.TE SA FINANSIRANI,VAORAGAVANI OT ERDOGAN,KOITO SLED TOVA SA GOTOVI DA MU POMAGAT.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нелегални емигранти не бежанци. От какво бягат от Македония за Сърбия ?
7
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
До 14Тези хора идват от ВОЙНА, ИДВАТ от обсстрел с АРТИЛЕРИЯ, ТАНКОВЕ, САМОЛЕТИ,РАКЕТИ,и 4 години са оцелели, и са превзели ПОЛОВИНАТА СИРИЯ :)))) А наша армия, от безпаричиене провежда обучения, и не съм сигурен дали знаят точно как се стряля :))))За ПСИХОЛОГИЯТА да не говорим :) Като ти хвърлят една молотофка, да не стане така както,предците са направили черешови топчета, и са избягали без да произведат и 1 изтрел :)
6
2
 
18
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Един път и Балканите да изкярят от бедността си. До му мислят богатите държави.
5
5
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
до 1В Турция в момента има над 2 000 000 -ДВА МИЛИОНА бежанци :)))Тези хора идват от ВОЙНА, АКО ТУРЦИТЕ НЕ НИ ПАЗЯТ, да не мислиш, че 2 000 000 ще ги спре някаква оградка, И АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ :))))Сега и турците, не могат след всеки един бежанец да пуснат ПАДАР да го следи,тук таме се случва някой да се изплъзне :))))А в Гърция с лодки се самонастаняват на островите им, които са над 2 000 и не могат да си ги пазят :)))))
4
5
 
24
 
! Отговори
Пазарен анализатор преди 8 години
Едно време, кръстоносците отиваха на изток да грабят и убиват по религиозни подбуди. Сега тренда се обърнал.
3
6
 
24
 
! Отговори
:) преди 8 години
Гръцките острови, които са общо около 2000, са се напълнили със Сирийци :))))С лодки идват на островите, а гърците са притеснени, на островите има повече сирийци отколкото гърци, и хоп, с корабите ги извозват за Европа :)))))Европейските Умни мозъци се правят на много Умни, но главите им раждат глупост след глупост,Турция им предложи разумни решения още преди 3 години, но те си знаят :))))Сега да се ОПРАВЯТ :)))))
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има решение,Македония се обединява с нас където и е мястото и готово.Дори в ЕС ще влязат.
1
9
 
17
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
хубавите жени и децата остават и се асимилират,а мъжете в трудови лагери