Запасете се с консерви и храна, иде нова криза!

Дясната ръка на Гордън Браун прогнозира световен срив
25 авг 2015 15:17,
120
Запасете се с консерви и храна, иде нова криза!
Снимка: архив, Reuters

Дясната ръка на бившия британски премиер Гордън Браун стана тренд в световната социална мрежа Тwitter, след като призова за запасяване с вода и храна предвид идваща нова финансова криза.

Бившият специален съветник на Браун Деймиън Макбрайт смята, че спадът на азиатските фондови борси вещае нов световен срив, който ще бъде много по-силен от този, от който Европа сега излиза.

Според Макбрайт, цитиран от в. Индипендънт“, кризата може да доведе до граждански безредици и други ситуации, в които излизането от вкъщи ще бъде нежелателно.

Ето защо той дава три съвета в Тwitter:

Скрийте на сигурно място налични пари. Не разчитайте, че банките и банкоматите ще бъдат отворени или че банковите ви карти ще работят.

Имате ли достатъчно вода за пиене, консерви и други основни продукти, които да ви позволят да живеете, без да излизате от вкъщи 1 месец? Ако не, идете да си ги купите.

Уговорете си място за среща с близките ви, ако транспортът и комуникациите прекъснат и трябва да се подслоните някъде.

„Приближаваме се към това, което се случи през 2008 г. (пикът на финансовата криза, б.а.), но сега нещата ще са 20 пъти по-зле“, смята Макбрайт, който отговаряше за комуникациите в британското финансово министерство по времето на Браун.  Той смята, че Европейската централна банка ще се намеси, за да спре срива на борсите, но това само ще отложи бурята.

Някои анализатори смятат, че сривът на борсите може да даде начало на нова световна финансова криза, пише „Индипендънт“. Вестникът посочва, че съветите за запасяване с храна и вода не са приети еднозначно в Тwitter и че мнозина потребители отричат катастрофичните прогнози на Макбрайт.

Акциите на фондовите борсите в Азия се сринаха в понеделник, след като китайските тържища в Шанхай и Шънджън за една седмица загубиха ръста за цяла година. Денят беше наречен „черен понеделник“, след като европейските индекси ги последваха, стигайки до рекордни за последните 7 месеца нива.

Гордън Браун беше министър-председател на Великобритания през най-тежките години на кризата (2007-2010 г.)

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 4 години
Версии всякакви.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближава часът на страшният съд....
72
1
 
18
 
! Отговори
222 преди 8 години
Айде сега юруш към супермаркетите...запасете се и чакайте апокалипсиса. Аман от свършеци на света, гладни кризи, финансови кризи, астероиди които ще ни унищожават, тайни общества, планове Ранът, Браян и Моше... конспирации, световни владичества, халифати и истерии
71
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
СГМО да се запасим нали? После защо имаме рак, диабет и пием само лекарства.
70
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
ае кви консерви, тия не пият ли
69
9
 
15
 
! Отговори
Що тъй стана? преди 8 години
Аз се чудех вчера защо руснаците се редяха на опашки пред чейнч-бюрата и банките, а то било за да се запасят с едни зелени хартишки без покритие, наречени долари. Що тъй стана бе - нали уж беше необезпечен тоя долар, нали уж рублата беше със златно покритие и с нефт обезпечена и голямата работа и пр., пък накрая - опашки за долари.
68
0
 
31
 
! Отговори
инвеститор :))) преди 8 години
Хич няма да се запасявам имам килца за сваляне.. Аз като казвах на аверите, че това не е корем а инвестиция те ми се смееха :)))))))Дръж се кризо идвам!!! :)))
67
2
 
29
 
! Отговори
сова преди 8 години
Кризите се създават от богатите, за да богат да печелят от бесните. За тях криза няма.
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ежедневието ще бъде като от филм на ужасите. От земните недра ще избиват отровни газове, от глад хората ще се самоизяждат, няма да има електричество, водата ще започне да истчезва.
65
1
 
21
 
! Отговори
nn преди 8 години
Запасете се с повече тоалетна хартия!
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апокалипсисът наближава. Умни смъртоносни вируси ще унищожават човешки същества обърнали природните закони.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като настъпи гладът, един буркан консерва се равнява на куфар с пари !
62
1
 
22
 
! Отговори
за 84... преди 8 години
Картечница , може и да не намериш....ама, пушчица ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!Господ създаде света.....Ама , КОЛТ ГО ПОДРЕДИ.Никога не го забравяй!
61
9
 
3
 
! Отговори
Да ,бе...ха,ха,хаааа преди 8 години
Вместо да правя пари--ше затварям буркани!!!?????!ДА ЗАТВАРЯТ БУРКАНИ ---НАШИТЕ ПЕЙЗАНИ , ЩОТО НЕМАТ ПАРИ!/..Щото малко са консервите от внос и ...нашенските буклуци..../САМО КОРКАТ НАРОДА ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА
60
6
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Най-после добри новини. Хора, представете си какви икономии ще направим за тоалетна хартия!
59
5
 
37
 
! Отговори
Серафим преди 8 години
Матей 24глава, Данаил, ОткровениеТова е само началото....Стадо овце си почива по пладне. Наблизо има корито с храна и вода. Две от животните са при копанките. И докато си похапват сладко и си пийват водица, едната казва на другата:- Чух, че сега стопаните ни поят и хранят, но накрая щели да ни заколят, за да ни изядат месата.А другата й отвръща гневно:-Престани най-сетне с твоите конспирации! Цялото СТАДО ти се смее!
58
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четете между редовете.Тоя говори за заплаха от "***" бомба,сиреч радиация от ИД.
57
9
 
11
 
! Отговори
ЗАПАСЯВАЙТЕ СЕ ! преди 8 години
Краят иде! Краят е близо! Смъртта *** на вратата! Ти си следващият! Можеш да се спасиш само ако имаш запаси! Храна, вода, пари, консерви, генератор вкъщи, оръжие с поне 500 патрона! Запасявайте се! Този път кризата ще е опустошителна! Дете в майка ще пропищи! Камък върху камък няма да остане!-------А така, сега чакам някой да се върже, за да се похиля, че пукам от скука. Подпис: Деймиън Макбрайт, скучаещ английски рентиер
56
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга също е казвала да затваряме вода в буркани. а златото щяло да се въргаля по улиците но никой нямало да се навежда за да го вземе.водата ще изчезне а златото ще излезе отгоре
55
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари нямам,но буркани със зимнина бол.Ако настъпи тоя апокалипсис,може и да стана баровец .