Полша потвърди: "Златният влак" на нацистите е тук!

Местоположението му обаче засега ще остане в тайна
Обновена: 27 авг 2015 12:13 | 27 авг 2015 11:50,
36
Полша потвърди: "Златният влак" на нацистите е тук!
Снимка: YouTube

Полските власти потвърдиха откриването на нацистки влак натоварен със злато в Долна Силезия, съобщава телевизионният канал N-tv, цитиран от "Фокус".

Заместник-кметът на град Влабжих Зигмунт Новачек обаче добави, че местоположението му ще остане тайна и допълни, че намереното – независимо от неговата стойност – принадлежи на полската държава.

Миналата седмица двама граждани на полското градче разпространиха съобщение, в което твърдяха, че са намерили нацистки влак, натоварен със злато. Те обещаха да разкрият локацията му, ако властите им преотстъпят 10% от стойността на намереното.

Още по темата

Адвокатът им Ярослав Хмилевский определи като "много достоверни" представените доказателства.

Местните новини разказват, че въпросният влак е изчезнал през 1945, натоварен с плячка. Тръгнал е от тогава германския град Бреслау, днес – Вроцлав. Някои дори твърдят, че влакът е бил брониран и е принадлежал на Вермахта.

Според легендите влакът е влязъл в тунел покрай замък в Долна Силезия, но никога не е излязъл. Теорията продължава, че после тунелът е бил запечатан и забравен.

Известният като ''Златен влак'' е бил съставен от 24 вагона, пътуващи от Будапеща към Германия, натоварени със семейни ценности, включително злато, сребро и ценни картини, откраднати от унгарските евреи.

Композицията, чието съдържание е оценено на почти $200 млн., е бил прихваната от силите на САЩ. Е, има данни, че войниците на САЩ също са се възползвали от ценния товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Златото е смъкнато от еврейски зъби.
7
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като процент от населението Полша е най-пострадалата от Втората Световна. След Варшавското въстание е буквално смазана между двете сили, като чук и наковалня. После следват и Познанските демонстрации.
6
12
 
36
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Ако влака е пълен със семейни ценности е най-правилно при възможност теб да се върнат на наследниците на собствениците им.
5
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И що да го връщат на Германия ?"Защото караха Германия да ПЛАЩА за заграбените богатства в този влак. Тоест - германците хем са ги платили, хем не ги притежават. Ти защо не отидеш да си платиш за пет килограма злато, а после да ти кажат - ами няма да ти го дадем, но и парите няма да ти върнем? Еврейска работа. Почти гръцка.
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ти откраднат колата в Италия и я намерят не ти ли връщат? Или остава в Италия, за италианците, понеже те са я намерили?
3
15
 
14
 
! Отговори
Веси преди 8 години
Как са обирали държавите само и после ги величаем богатите държави,великите държави.Те живеят с откраднатите богатства на др.държави ,а всъщност са мързеливи и хитри ,друг да им работи, и слугува за тях.Несправедливо е едни да грабят и да ита за сметка на други.Това е правил Хитлер,не е могъл да понесе че има по способни и умни от него и ги е наказавал с газовите камери като ги е изгарял и с вагони са отнасяли най ценните неща в Германия,да ама не този път не са стигнали до крайната цел.Полша
2
25
 
32
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Влакът да се върне на Германия!
1
20
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полша потвърди: "Златният влак" на нацистите е при нас!"Ами върнете го на Германия. Така или иначе ги карахте да плащат репарации - значи са си го изплатили хората. Нагли поляци.