Нов камион с мигранти, 3 деца са в критично състояние

Австрийската полиция е арестувала 29-годишен румънски шофьор
Обновена: 29 авг 2015 20:01 | 29 авг 2015 19:53, Анисия Иванова
25
Нов камион с мигранти, 3 деца са в критично състояние
Снимка, архив БТА

Полицията в Австрия откри нов камион, пълен с имигранти. Три малки деца са били открити в критично състояние поради дехидратиране, след като австрийската полиция го спряла вчера. В камиона са пътували 26 мигранти, съобщи австрийската агенция АПА, цитирана от Ройтерс.

Камионът с бежанци от Сирия, Афганистан и Бангладеш бил спрян в малкото градче Санкт Петер ам Харт близо до германската граница, посочва АПА.

Агенцията цитира полицая Давид Фюртнер, че децата са били замаяни от обезводняване в горещия и задушен камион.
 "Медиците ни казаха, че е нямало да оживеят дълго", допълнил той.

Арестуван е 29-годишният румънски шофьор на камиона, а децата и родителите им са отведени в болница в близкия град Браунау.

Вчера 71 мигранти бяха открити мъртви в изоставен камион на автомагистрала в Австрия. Днес унгарски прокурори пратиха в ареста за месец тримата българи и афганистанеца, които бяха арестувани по подозрения, че са транспортирали бежанците, намерени мъртви в него.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина с тия пари ако си купят оръжие и се защитават че си извоюват свободата
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой много ги ръчка тези хора с такъв ентусиазъм да ходят да се давят, задушават, умират за да "мигрират". За превоза се дават много големи пар!. С тези пари биха могли да си подобрят живота там където са, но не... Няма да се учудя ако им се плаща за да го правят, особено като гледям с какви жестове пристигат - вдигат победоносно два пръста като че, ли някой много ги чака и им се радва...или като че, ли са тръгнали на джихад, може би?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оопппааа, бежанци от бангладеш! това е ново. сигурно причината да са политически низвегнати е, че носят очила, или пък имат липсващо копче на ризата.
10
0
 
2
 
! Отговори
ити преди 8 години
случайност
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pak se opitvat da ni natrapvat tiq, che edva li ne te sa jertvi. Koi e vinoven? naglosta im da se doberat do evropa za pomoshti. Ako nqkoi me nakara da vlezna v kamion s 100 choveka, nqma da go napravq, nikoi ne gi e karal na sila
8
3
 
11
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Shark, историческите събития от средата на 20-и век не са се случили заради имигранти, пардон мигранти. Надявам се и никога повече да не се повторят. Но че ще има напрежение и конфликти по места на расова, етническа и религиозна основа е сигурно. Бялото господство на западноевропейците е разклатено. Очертават се напрегнати времена.
7
0
 
26
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Думата "мигранти" се опитват да я налагат отскоро. Преди беше "емигранти" и "имигранти" и беше ясно кой какъв е. С времето обаче "имигранти" придоби негативен смисъл и властите се чудят с какво да я заменят. Под "мигранти" се разбира по-скоро гастарбайтери, които работят, местейки се от държава в държава. В момента манипулират общественото мнение, наричайки прииждащите маси "мигранти", защото вече и "бежанци" се преглътва трудно. Един вид, тези идват при нас да работят, не се плашете. Да бе, да.
6
1
 
15
 
! Отговори
ABC преди 8 години
Сещам се за цитат преписван на сталин не, че го харесвам, но..."1 жерва е трагедия, а 3млн. жертви статистика"
5
3
 
27
 
! Отговори
ABC преди 8 години
1.Освободете Сирия и Ирак от ислямска държава!2.Затягане на контрола з"а миграция" в ЕС!3.Добра охрана на границите и прекратяване на незаконната "миграцията" по- вода,земя и въздух!Не искаме много!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арестувахте ли родителите ?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези родители на децата , не са ли отговорни да тъпчат децата си в камиони , без да носят вода ?Или на всяка цена искат да стигнат до някъде си ?
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На английско- френската граница бежанци пребиват шофьорите ако не ги качат в камионите за Англия. Англия, Унгария и Австрия нарушават закона за ЕС за свободно движение на хора в ЕС и на ООН за бежанците и на Хелзинските комисии за човешките права на бежанците, но Юнкер или Кристалина Георгиева не са арестувани за разлика от Милошевич, Ратко Младич и санкциите срещу Путин, които веднага бяха осъдени.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурни ли сте , че е румънец???? Да не стане пак, че е българин от Хбангладешки произход! Я, се обадете на външно да си сверите инфото!