Забравената принцеса: Гробът на Лейди Ди – окаян

Буйна растителност засенчва мемориалната статуя на Даяна
31 авг 2015 18:00,
13

Снимка: Daily Express

Днес се навършват 18 години от смъртта на принцеса Даяна, която загина на 36-годишна възраст през 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж. Година след като неин бивш готвач изрази негодуванието от състоянието на гроба й в семейното имение Олторп, положението изглежда още по-окаяно, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Преди година Дарън Макгрейди се опита да привлече вниманието на брат й, Чарлз Спенсър, изразявайки възмущението си в социалните мрежи от "обраслата каша", в която се е превърнал вечният дом на принцеса Даяна. Макгрейди четири години е бил личен готвач на Лейди Ди и синовете й Уилям и Хари.

Година по-късно нищо не се е променило. В действителност състоянието на гроба на принцесата е още по-окаяно. Буйна растителност засенчва мемориалната статуя, а надгробната й плоча е покрита с мъх.

Имението Олторп, където е погребана принцеса Даяна, е собственост на семейство й от 500 години. Понастоящем се стопанисва от брат й Чарлз, девети граф Спенсър.

Десетки хиляди посетители годишно плащат до 18,50 лири, за да отдадат почит към покойната принцеса и да разгледат останалата част от имението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9 Тя поне беше красавица,благодарение на това синовете и имат що годе сносен вид,а баща им е като крокодил в главата.
8
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Тя почива в имението на баща си, което сега принадлежи на брат й. Кралското семейство няма нищо общо с имота, в който е положена. Брат й всичко превърна в бизнес след смъртта й - цялото имение. Изкарал е достатъчно пари, за да плати поне на един градинар поне 2-3 пъти през лятото да подстриже храсти и дървета наоколо и да отстрани мъха.
7
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не я харесваха особено, но когато тя започна да шафрантийства с някакъв нейн любовник и правеше короната за смях пред целия свят, тогава вече мина границата. Цялата грешка идва от там, че Чарлз и Камила се женят за други хора вместо поначало да се оженят помежду си.
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално, те я мразеха от кралското семейство, за какво да се грижат за покоите й?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тревата покрива и дъждът отмива ...Емилио Салгари ли употребяваше този израз?...
4
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да , Сик транзит глориа мунди ! Вечна е само славата на Гунди !
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той брат й че е печалбар и няма нищо свято за него, беше ясно още тя като умря. Той всичко превърна в бизнес.
2
13
 
25
 
! Отговори
Дюк Нюкем преди 8 години
Английската земя мила даде обет - утре по обед, да прибере и Елизабет... В тора. На Бъкингам в двора.
1
7
 
21
 
! Отговори
Caesar преди 8 години
Sic transit gloria mundi...