САЩ с опасения от руско присъствие в Сирия

Лавров и Кери са обсъдили ситуацията в Сирия
Обновена: 6 сеп 2015 10:10 | 5 сеп 2015 21:51, Елка Василева
310
САЩ с опасения от руско присъствие в Сирия
Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Външните министри на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери са разговаряли по телефона по американска инициатива, съобщи ТАСС.

Още по темата

Лавров и Кери са обсъдили различни аспекти на ситуацията в Сирия, задачи в борбата с "Ислямска държава" и други терористични групировки, както и взаимодействие в подкрепа на усилията на ООН за установяване на политически процес в Сирия според клаузите на споразумението, подписано в Женева на 30 юни 2012 година.

Кери е изразил опасенията на САЩ от засилено военно присъствие на Русия в Сирия, допълва Ройтерс, цитирайки Държавния департамент.

"Държавният секретар поясни, че ако подобни съобщения са верни, то тези действия биха могли да засилят ескалацията на конфликта, да доведат до още повече загубени животи на невинни, да увеличат бежанските потоци и да предизвикат риск от конфронтация с коалицията, бореща се срещу ИД в Сирия", се посочва в прессъобщението.

Лавров и Кери са се договорили разговорите за разрешаване на сирийския конфликт да продължат по-късно през септември в Ню Йорк.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЗАЩО ИМАТ ОПАСЕНИЯ АКО РУСИЯ СЕ НАМЕСИ??? -ЗАЩОТО ИДИЛ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА , А ТЕ СА ТЯХНИ ХРАНЕНИЦИ СИРИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КЪМ НОРМАЛНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ И ЩЕ ОСТАНЕ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ А ПРИСТАНИЩАТА В СИРИЯ СА СТРАТЕГИЧЕСКИ ЗА СРЕДИЗЕМНО И Ч.МОРЕ И РЕГИОНА А ТЕ ИЗГУБИХА КРИМ И СЕВАСТОПОЛ СЕГА АКО ЗАГУБЯТ И СИРИЯ СТАВАТ ЗА СМЯХ И ПРОЕКТА ЗА ПЕТРОЛОПРОВОД ОТ С.АРАБИЯ ДО ЕВРОПА СЪЩО МИНАВА ПРЕЗ СИРИЯ ИЗОБЩО ЛОША РАБОТА И ЛОШИ РУСНАЦИ НЕ ГИ ОСТАВЯТ ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До експерт резултата от всв е 7 руски войници за 2 шваби докато за САЩ е 5 янки за 4 шваби явно хи4 не са слаби поне 3 пъти по добре от руснака по сериозно от това не знам
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са закарали и полевите крематориуми. Значи сериозна ще става работата. Ще освобождават Сирия по молба на сирийското правителство. С ограничен военен контингент.
106
1
 
9
 
! Отговори
експерт преди 8 години
До Григорий Распутинтравеститите от сащ са най-страхливото племе на света, за това винаги нападат по-слабите противници, но въпреки това пак ядат шамарите, защото техните войници са гола вода, те и за това вече не участват в сухопътни акции, чисто и просто от страх да не умрат. Военните им могат само да се похвалят как и къде са ги ударили, кой какъв крайник е загубил и колко време са прекарали в плен.
105
9
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Много ниско ниво на руските тролчета. Още не са изтрезнели готките от вчерашният гуляй край Копринк платеен от батюшката. Сигурно за това днес пишат мнооого големи тъпни. Ама то май винаги е така.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин 190ха-ха изобщо не става дума за страх а за това че има някой които не му пука какво мисли кери и сащ а за това че има някой който мисли и действа самостоятелно и си има свой планове някой на които не можеш да му кажеш какво да прави ,някой които без значение с какво разполага и какво мислиш за него е готов да действа така както е преценил за правилно е това си води до някой притеснения планове се объркват
103
2
 
2
 
! Отговори
халив Багдади преди 8 години
да 4акаме груз 200 от Сирия
102
0
 
5
 
! Отговори
е преди 8 години
До Одисей 1 187да и бяха подпомагани отвън странно защо ли особенно в Либия тогава Обама каза че няма да се намесват но пък евросъюза и оон а Сащ даваха "съвети" поне казвай всичко както е било то и по новините ги даваха тази неща тълкуването на част от фактите не променя вече случилата се реалност с причините породили я и последствията от нея защото тя вече е част от историята на хората
101
1
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Kvi sa tia maimujaluci
100
0
 
10
 
! Отговори
хм преди 8 години
Бяха голям производител на петрол от шистов газ и в резултат си превърнаха голяма част от територията в пустиня. Като геолог ти казвам, че си много заблуден. Друго е да добиваш на готово от нефтените сондажи. Между другото и българските геолози имат дан в откриването на залежи и в Либия и в останалите азиатски страни. И сега се знае какво има в нашите земи, а чужди фирми ни заблуждават, че открили това и онова. Та нали всички геоложки доклади са им на разположение, не е нужна да проучват.
99
0
 
7
 
! Отговори
хм преди 8 години
Оди сей що се не скриеш, мноооого знаеш бе какво може и какво не може Русия. А без САЩ лелееее , загубена е. Само, че това движение от хора го създадоха именно САЩ водени от лакомията да крадат чужди полезни изкопаеми. Само, че народите вече се осъзнават и никаква пропаганда не може да помогне на краварите.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като САЩ *** целият свят, сега били притеснени, че Русия може да спре войните им.
97
0
 
4
 
! Отговори
интересно преди 8 години
До Одисей 1 174защо така наречената коалиция действа само да ограничи разрастването на идил но не и да я ликвидира по този начин идил създава напрежение в конкретния регион и стимулира миграцията чий интереси обслужва това от една страна ги бомбардират но от друга ще го правят докато идил не ликвидира Сирия и откакто излезе сериозно на сцената идил миграцията се увеличава и защо коалицията не помага на Сирия да се ликвидира проблема идил и да спре миграцията затова и Русия им бърка плана
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където бяха американците се вижда какво остана .Сега нека и руснаците се пробват .Какво става с ирак ,Либия афганистан .Как живееха там само преди 10-15 г. Къде беше тогава исляма .За всичко са виновни само американците .
95
1
 
3
 
! Отговори
1997 преди 8 години
Честит празник на Съединението.На всички,включително и на последните 12 хиляди почитатели на отколешния враг на обединението..
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има ли петрол има и война.
93
1
 
1
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 8 години
ПОМНЕТЕ ДОГОВОРА ХИТЛЕР И СТАЛИНРИБЕНТРОП И ***!СЕГА Е ХОДНА ОБАМА И ПУТИН!ХОРА НА МАЛКАТА ПЛАНЕТА ЗЕМЯБЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ
92
1
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Естествено че ще имат опасения!Една радикална руска намеса в кратки срокове ще унищожи креатурата им ИД!Тогава с какво ще оправдават поведението си?Но нека бъдат спокойни-Русия няма намерение,а и възможности за сериозно включване!Естествено ще подпомага Сирия,когато и колкото е нужно!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин 166до колкото знам Путин помага на Асад срещу идил коалицията също е срещу идил къде тогава е проблема или просто тази коалиция е само на думи а всъщност помага на идил
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин Какви глупости те карат да пишеш бе ?! Кой е потърпевш до сега от тяхната американска "тактика " ?! Да не би сащ ?!