В Унгария обсъждат отново бежанския наплив

Квотното разпределение за имигранти ще е тема и в ЕП
17 сеп 2015 15:08, Анисия Иванова
9
В Унгария обсъждат отново бежанския наплив
Снимка: Bulgaria On Air

Европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос ще се срещне днес в Будапеща с унгарските министри на вътрешните и външните работи. Тема на разговорите ще бъде бежанският наплив към Стария континент, от който Унгария беше силно засегната.

Междувременно днес в Европейския парламент във втория ден на пленарната сесия ще продължат по предложението на ЕК за квотното разпределение на бежанците. Вчера председателят Мартин Шулц предложи да бъде обсъдено и гласувано като неотложно планът на ЕК.

Вчера унгарските власти арестуваха 29 души по време на сблъсъци между полиция и стотици имигранти на унгарско-сръбската граница.

Виктор Орбан отговори на критиките към Будапеща за отношението й към мигрантите. В интервю за в. „Фигаро“ Орбан заяви, че ограничавайки бежанския поток Унгария се ръководи единствено от съображенията на здравия разум. Той потвърди намеренията на Будапеща да построи ограда и по границиата с Румъния и Хърватия. Според Орбан строгият граничен контрол на Унгария съответства с нормите на ЕС по охрана на външните граници.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
37
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Какъв бежански наплив?!Това са имигранти!Какво е бежанец е описано много добре в Дъблинската конвенция и тези изобщо не влизат в това опсиание.Още повече, че вчера на унгарската граница крещяха "Аллах акбар"(вижте репортаца на CNN, там много добре се чува това и репортера го потвърждава).Виктор - спасителят на Европа!
1
1
 
43
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Тия като ги гледам на снимката сложиха вече черните качулки.Това са терористи, не бягащи от войната.Браво Орбан!Искаме и тук един български Орбан!