С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия

Машините са били управлявани от сирийски пилоти
Обновена: 23 сеп 2015 09:24 | 23 сеп 2015 09:15, Елка Василева
381
С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 38 джихадисти от "Ислямска държава" са били убити през последното денонощие при удари на сирийската авиация срещу мишени на терористичната групировка в град Палмира, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА.

Сирийски военен източник, пожелал анонимност, заяви, че при нападенията са били използвани новодоставените руски изтребители, управлявани от сирийски пилоти.

Първите самолети са пристигнали в Сирия преди десетина дни и за първи път са били използвани миналата седмица при въздушните удари срещу североизточния град Ракка, фактическата столица на ИД в Сирия, добавил източникът.

Той казал също, че правителствените сили използвали срещу бунтовниците в планините североизточно от Латакия и новодоставени артилерийски системи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Сирияруски самолети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ей,че хубаво стана!Путин и Асад навряха Сащ във миша дупка!Вдигна ми се настроението за деня."Намесата на Путин в Сирия е добър тактически ход, но в средносрочен план е огромен таралеж в гащите. Американците да се бяха молили, нямаше да им падне такъв дюшеш. подкрепата на режима на Асад е безнадеждна работа, а проблемите за Кремъл във вътрешен план тепърва предстоят. Не случайно младите офицерчета отказват да заминат за Сирия, а за бандитите на Кадиров да не говорим.
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
танкери на ид хаххахахахахахаха карали петрол на Асад хахахахахаха само МНОГО умствено слаб индивид може да повярва...
156
9
 
5
 
! Отговори
сергей преди 8 години
ЖАЛКО Е, ЧЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ - КАГЕБИСТИ ЩЕ ЗАТРИЯТ РУСИЯ, КОЯТО Е ОЦЕЛЯВАЛА ПРЕДИ ПРИ ТРУДНИ СИТУАЦИИ! !! ТЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ 15 ГОД. НО ИЗХОД НЕ СЕ ВИЖДА
155
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 288Вече публикуваха стотици снимки и видеозаписи, как танкерите на ИД карат петрола на Асад,а на места имат и свързани петролопроводи, но в България и Русия и ЕС това се крие,целта е да се обвини Турция, турците не са европейци, и са голяма и силна държава,ако има нещо такова веднага ще си признаят, не им дреме за нищо и никого!" Това което казват от ЕС ми влиза през едното ухо и ми излиза през другото !"Р. Ердоган
154
10
 
2
 
! Отговори
до Румбо преди 8 години
Забележителна е промяната в отношението на руснаците и Асад към ИД ! Когато ИД биеше по опозиционерите, Асад не ги пипаше, сега като станаха сила с претенции и Асад и *** им звънна будилника. К'во стана бе,господа путинофили?Какви са тея резки завои?Интереса клати феса,а!?
153
0
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 285 Турците са доказани контрабандисти-на едро и на дребно!Още навремето,когато имаше ембарго срещу Садам,те си търгуваха,та пушек се вдигаше!С Иран-същата работа!Ама тогава си бил малък,та не ги знаеш тия работи.Американците ползваха базата в Инджирлик,а в замяна си затваряха очите за действията на Турция.
152
0
 
7
 
! Отговори
до 285 преди 8 години
От къде видя , че Асад купува петрол от ИД?.
151
1
 
17
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До анонименПо-скоро Путин е предупредил Нетаняху да не се меси,щото една малка грешка и Израел гори-колко голяма държава е!"Богоизбраните" също са смъртни!
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименИзраел само се фука, и само убиват жени и деца, само нападат старците в джамиите,това е Израел смешна държава, съществуваща на гърба на САЩ, при реални ситуации издават багажа, хвалеха се че имат ракетен щит,оказа се щитът им от 10 ракети хваща само 2, да им имама щита
149
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РумбоТурция няма нищо общо с петрола на ИД, Турция продава петрола на Северен Ирак и Азарбейджанпрез пристанищата в Искендерун, петрола на ИД е нищожно малък и смешен,но го купува Асад, за него е жизнно важен, закъсал е :)
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РумбоРумбо, казах ти че тук не е подходящо място за теб. Има медицински заведения които ще ти решат проблема за 10 минути.
147
0
 
5
 
! Отговори
аман бе до НФБ преди 8 години
Искаш да ти обяснявам разликата между съдебна екзекуция и религиозни убийства??По-*** въпрос не можа ли да измъдриш?
146
0
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Ще ги гази валякаНефта на ИД не е толкова много,че да влияе на пазара!От него печели само Турция,но пък доста добре.Между другото,Русия се готви за петрол от 30$,ако сам не падне,тя ще го свали,защо-нямам си представа.
145
6
 
8
 
! Отговори
до 274 преди 8 години
Правата на човека в Русия така и така са погребани, постът ти е безсмислен.Страшен вековен опит има Русия в съвместно живеене на различни религии - докато имаше пари от петрола подкупваше джихадистите в Кавказ. Сега парите свършиха, джихадът тръгва отново. Ама от държава, управлявана от един *** милиционер, не очаквай повече.
144
3
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Забележителна е промяната в отношението на *** към ИД !Когато САЩ нежно я бомбардираха-беше абсолютно зло,а сега полека ислямистите се превръщат в бунтовници,а нищо чудно и в "борци за свобода"! К'во стана бе,господа "демократи"?Какви са тея резки завои?Интереса клати феса,а!?
143
4
 
7
 
! Отговори
Ще ги гази валяка преди 8 години
Много скоро Ислямска Държава ще остане без петролните кладенци от които черпи нефт и продава на Турция по 20 долара барела. Нефта до няколко месеца ще пробие над 80 евро за барел.Внимание, МЕЧОКА се събуди!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми досега с какво ги пуцаха?Май само пешмергите по суша и САЩ по въздух правеха нещо, срещу И.Д Или 4г само се замеряха Асад и опозицията с популизъм!Сега резачките на глави наближиха до базите и стана горещо!
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИД нали щяха да атакуват Русия през Кавказ, ето - руснаците сами ги удостоиха с присъствието си. ИД имаха армия от 30 000 души, по около 50 жертви на ден, руснаците се движат по график. Жалко само, че няма да видим някоя от балистичните им ракети в действие а само самолети и бомби. Войната щеше да свърши за секунди ако една такава ракета падне право в централата на ИД.
140
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 272 преди 8 години
Абе, двуличник, бас държа че, ти си от онези които първи ще се разкудкудякат за правата на човека ако в Русия забранят строителството на джамии. Бас държа също че, на това се надяваш, за да имаш повод да кудкудякаш. Не си познал! Русия има вековен опит в съвместно живеене на различни религии и знае какво прави, за разлика от вашия еврогейския.
139
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ПРЕДИ МАЛКО ПУТИН И ЕРДОГАН откриха най-голямата в Европа джамия в Москва"------------В произнесената реч Путин каза, че след дни в Казан, Татарстан се очаква учредяването на Ислямска *** Академия.