С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия

Машините са били управлявани от сирийски пилоти
Обновена: 23 сеп 2015 09:24 | 23 сеп 2015 09:15, Елка Василева
381
С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 38 джихадисти от "Ислямска държава" са били убити през последното денонощие при удари на сирийската авиация срещу мишени на терористичната групировка в град Палмира, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА.

Сирийски военен източник, пожелал анонимност, заяви, че при нападенията са били използвани новодоставените руски изтребители, управлявани от сирийски пилоти.

Първите самолети са пристигнали в Сирия преди десетина дни и за първи път са били използвани миналата седмица при въздушните удари срещу североизточния град Ракка, фактическата столица на ИД в Сирия, добавил източникът.

Той казал също, че правителствените сили използвали срещу бунтовниците в планините североизточно от Латакия и новодоставени артилерийски системи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Сирияруски самолети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До аман беВ идил режат глави публично...в САЩ публично екзекутират но на електрически стол...РАЗЛИКА ГОЛЯМА НЯМА..ЕДНИТЕ ДЖИХАДИСТИ. .ДРУГИТЕ ДЕМОКРАТИ. ..САЩ БУТАТ СВЕТА КЪМ ЯДРЕНА ВОЙНА .ЕВРОПА Е ЗАЛОЖНИК. ..
137
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Какво лошо има да им построят джамия"Абе лицемер, бас ловя, че пръв си се разкудкудякал като от Мюфтийството искаха връщане на оная джамия... То не бяха протести, то не беше рев "за това ли проливаха кръв опълченци и православни руси"...Не знам що на американците викат лицемерни, но аз от българите по-лицемерни не познавам (е и руснаците де, на второ място)
136
4
 
25
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
Ей,че хубаво стана!Путин и Асад навряха Сащ във миша дупка!Вдигна ми се настроението за деня.
135
12
 
4
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
"В пост 265 побликувах поздрав за всички русофили, батакиски , комунисти и привърженици на ***!!!!Той е най-великият мюсулманин, защото в любимата православна столица, построй ДЖАМИЯ и то най-голямата в Европа!!!" Да знаеш колко е направил за РПЦ - те трябва да му поставят паметник от чисто злато.. Това най-много не му харесвам в политиката - в светска държва явно да се поддържа религия.
134
15
 
8
 
! Отговори
до 263 преди 8 години
"Трябваше по рано да действа"Ами размърдай си мозъка да си отговориш защо не действаше по-рано - защото Асад и ИД си бяха дружки, щото ИД биеше по опозицията, която е истинският проблем за Асад. Сега ИД стана силна и се сетиха... И Путин и Асад не блестят с особена интелигентност. Да не говорим за морал.
133
2
 
4
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До До Анонимен 257"Какво лошо има да им построят джамия, след като имат толкова много мусюлмани и са истински мултикултурални?" Това не беще съвсем нов строеж - реконструираха стара джамия, и към нея са добавили нова зала...
132
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 257 преди 8 години
Шойгу въобще не е мусюлманин. Наричат го "Шамана" защото като дете е бил помощник на един много голям Шаман. Ако е нещо, по-скоро е будист.Какво лошо има да им построят джамия, след като имат толкова много мусюлмани и са истински мултикултурални? Тоест никога няма да пуснат гейове, джихадисти да притесняват стила на живот на останалите с вярванията си!
131
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Путин!Трябваше по рано да действа и нямаше толкова народ да бяга от Сирия.
130
6
 
11
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До RAD"Абе я феновете на *** да се изкажат по въпроса с откриването в Масква днес на най-голямата джамия в Европа :)" .Не съм фен на Путин, ама ще се искажа.. Москва си е столица на една многонационална страна, така че е напълно нормално, че имаме мюсулмани, които живеят при нас със стотици години (не са дошли от Африка току що).Тая джамия,(като и тази в Спб) е строена 1904 година с пари дадени от татарски търговци и е много малка за огромен мегаполис като Москва.Па ние в Спб и дацан имаме ;)
129
0
 
28
 
! Отговори
Атакали преди 8 години
Така ли наредиха от Вашингтон. Когато Асад бомбардира теросристите ИД да се казва, че ликвидира бунтовници. За пръв път виждам ИД да се натичат бунтовници. Това да не е промяна в политиката към ИД. Досега ги снабдявахме с оръжие, сега ще ги наричаме бунтовници. Той народа за ептем *** го взехте.
128
24
 
7
 
! Отговори
аман бе преди 8 години
Руско лицемерие - до сега не пипаха Ракка, а сринаха Алепо и др. където е опозицията, истинската опасност за Асад, а ИД избиваше и нея, затова Асад ги прегърна на принципа "враговете на моите врагове са мои приятели". Сега се сетили да правят театър "офанзива срещу ИД" - комиците Асад и Путин - но кой ще им повярва...?
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TERORISTI--NARECENI OT BG.DNES BUNTOVNIZI--APLODISMENTI.
126
1
 
29
 
! Отговори
логично преди 8 години
Русия помага на Сирия с/у ид! сащ се опитват да им пречат! Следователно, сащ помага на ид! ид искат смърт на всеки който на е мюсюлманин и сунит! Аз се водя християнин, но съм атеист! СЛЕДОВАТЕЛНО... ид искат моята смърт! сащ щом помагат на ид, също.. Нашите управници щом помагат на сащ също искат моята смърт! Ако отида и убия нашият премиер и президент, дали ще се води като самозащита ? Мисля че ДА!!!
125
1
 
15
 
! Отговори
А Такали преди 8 години
Вече наричаме терористите от ИД бунтовници? Откога бре?
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, извинете, вече са му изтрили летящите мисли!
123
2
 
17
 
! Отговори
САЩ - маса от грешки преди 8 години
САЩ изливат милиарди за да завземат Украйна, а Путин им я даде и взе да ги изтласква от бизкия изток. Скоро САЩ ще загубят петрола на арабите и ще останат само на гол фракинг. Обама е пътник, още преди да е приключил мандата си.
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 248Вземи си един студен душ и се огледай! Днес Германия е една окупирана фабрика с високо квалифицирани служители и нищо повече! Без право на външна политика! Пък пак приказвай какво сте спечелили 1917 или 1759...
121
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 246Руските Граждански самолети си летят и падат и вече все повече ги купуват. Те са ВЕЧЕ(преди не) достатъчно икономични за да ги ползват наред с ЕС и САЩ машини. Сега вече има Кооперация с Китай и новото поколение ще е още по-добро. Да бе Да ще кажете. МЦ-21 който подготвят няколко компании вече се произвежда прототипа. МС означава Мултипрофилен Кериер(транспорт) Първия проектиран да се модифицира на ЛЕГО принципа без да влиза в завод.Чудничко Китайци и Рашки и два сигурни пазара
120
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До RAD 227РАДИ вземи си направи една справка ама много малка. Колко православни храмове е унищожила Украинската армия и какво става с тях? Да ти кажа ли? Всичките са действащи. Ходят да се молят на място дето са останали две обгорени стенни една икона. Така е и в другите райони дето има православни. Така беше и в Грозни войната. Рашките си пазят православния дух но не потъпкват другите ако те не им пречат. Точно за това една мюсюлманска република даже въведе многоженство
119
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 240Руските самолети падат, и руските авиокомпании не ги купуват