Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви той
Обновена: 27 сеп 2015 15:22 | 27 сеп 2015 15:19, Елка Василева
378
Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю пред американския журналист Чарли Роуз за телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

Още по темата

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Той изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни, с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН.

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

В интервюто той се позовава на отчети на представители на Пентагона пред Конгреса на САЩ за американското обучение на бойни части на сирийската опозиция. По думите му в крайна сметка вместо 5 до 12 хиляди бойци, са били подготвени общо 60, а с оръжие в ръка са едва 4 или 5 души - всички останали са преминали на страната на Ислямска държава с американското оръжие.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. Той представи всичко това в интервюто си пред Чарли Роуз.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
129ДДС и акциза се плащат от фиическите лица защото фирмите си ги прихващат! Данък печалба не е плащал от 15 години!---------------------------Извинявай , но явно си нямаш понятие ЛУКОИЛ ИЗДАВА ДАНЪЧНА ФАКТУРА НА КЛИЕНТИТЕ СИ И СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДО 14 ЧИСЛО НА СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ДА ВНЕСЕ ДЕКЛАРИРАНИЯТ ДАНЪК приспаднат с данъчният кредит който е формирал , със сигурност е най-големият полащач на ДДС и Акцизи друг въпрос е че това са пари на клиентите естсевено . ТОЙ ГИ СЪБИРА , така както и ВЕРИГИТЕ
67
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Въх, ти няма ли да се ходиш, бре! Що триеш мненията на хората!???
66
4
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 137Какво ми пука за произхода на Путин или за кръвните права на Медведев! Важното е, че са начело на Православната Руска Империя и оказват отпор на евроатлантическите скъпоценности... Другото са подробности, които не ме вълнуват!!!
65
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 134На кой му пука какво ти е казал някакъв руски алкохолик. От тяхното уважение баш нема нужда. Благодаря.
64
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето един руснак ми каза:Ние ви обичаме,наши хора сте,но не ви уважаваме!Големи лицемери и слагачи сте!
63
16
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До Петолъчка в сърцетоТой е тука точно до тебе присъства материално, чрез газа,тока,горивата,корупцията и *изацията!Във всеки миг и ден!!!Не го ли усещаш бе таласъм???
62
1
 
26
 
! Отговори
До Шоп преди 8 години
Така е легитимен означава избран от народа, а не от външна сила, било то световна суперсила като САЩ, която да казва кой кога и как да слиза и да се качва на власт. А народа - той си го избра Асад и гласува за него на открити избори, отворени за всички желаещи външни наблюдатели. Това е истината, затова опозицията не искат избори, а хаос.За бежанците - те всичките са "сирийци", даже тези от Африка, само дето са забравили сирийски повечето ;)
61
1
 
32
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
В Сирия се води война. Башар Асад срещу ИД. Русия помага на законното правителство на Сирия. Явно според вас ИД е законното правителство в Сирия. Нещо ми убягва логиката. Имам и друг въпрос, когато Асад държеше здраво Сирия, имаше ли бежанска криза?
60
0
 
18
 
! Отговори
До 114 преди 8 години
..понеже при нас и целия демократичен ЕС се провеждат честни парламентарни избори?
59
6
 
5
 
! Отговори
До 107 преди 8 години
Най-вероятно като Кадафи, тъй като и при двамата не е възможно да се проведат честни парламентарни избори. Ще трябва да се изчака. Гладът е по-силен от куршума. Никой не може да победи собствения си народ.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ИЗГЛЕДАЙТЕ ГО И БЕЗ КОМЕНТАР"Потърсете в тубата и си направете извод
57
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Путин да дава заповед,да се вдигат всички самолети,изтребители,бомбардировачи,и да помитат всичко на ред"======Уважаеми, мислете преди да давате такива предложения! Идил се простира на половината от територията на Сирия. Там освен терористите от Идил има, живеят, не са избягали огромен брой обикновени, мирни сирийски граждани. При заповед за масирани бомбардировки те ще пострадат жестоко. Путин никога няма да постъпи като пиндос или бандеровец. Той е Государь на учтивите.
56
33
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Този помагач на снимката що не иде да помогне на Ким Чен Ун, на монголците, да иде да помогне на Бантладеш, на Кабо верде? ??? Голям помагач и много як БОЕЦ СРЕЩУ ИДИЛ! !!!!!!
55
2
 
14
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Ako ne beshe Asad onezi orangutani stqha da uzkolqt vsicki hristiani - tezi koito pishat protiv Putin yavno sa ili muslita ili bezboznici.
54
30
 
4
 
! Отговори
кирчев преди 8 години
Гледам и не мога да повярвам. Че атакисти и комунисти пишат такива глупости и нелепости. Говори се от една година за катастрофа в Сирия и че страдат и биват убивани дисетки хиляди сирийци от Асад и Путин,,а тези дребни хорица плачат и крякат за чужда държава, в случая Русия, Атакистите и комунистите все пак да знаят, че тук е БЪЛГАРИЯ а не Русия!!!!!
53
3
 
36
 
! Отговори
Во Нгуен Зиап преди 8 години
Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!
52
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН! ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК!!!
51
4
 
18
 
! Отговори
19 век преди 8 години
Русия изпрати войски за да свободи бьлгарите , великите сили решават сьдбите на малките народи.
50
27
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ТОЗИ *** ТРЯБВА ДА ГО ИЗГОНЯТ ОТ ЩАТИТЕ! КАВО ЩЕ СИ ГОВОРЯТ С ЧОВИК КОЙТО ДОКАРА 2 МИЛИОНА СИРИЙЦИ ДА СИ НАПУСНАТ СТРАНАТА!!!!!!!!
49
0
 
34
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 8 години
Най-важният приятел на Ислямската държава е Джон Маккейн. Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?