Путин категорично против "цветните революции"

Русия зачита суверенитета на Украйна, увери руският президент
Обновена: 28 сеп 2015 13:15 | 28 сеп 2015 11:30, Елка Василева
318
Путин категорично против "цветните революции"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия зачита суверенитета на Украйна и би желала другите страни също да го правят, съответно да не подкрепят държавни преврати. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американските телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес, предаде ТАСС.

"Зачитането на суверенитета означава да не се допускат държавни преврати, антиконституционни действия и незаконно сваляне на легитимните власти", подчерта Путин.

Още по темата

По думите му "Русия никога не е вземала и не смята да взема участие в действия, насочени към сваляне на легитимна власт". Руският президент обаче нарече "абсолютно неприемливо (. . .) да се решават въпроси, включително спорни въпроси, вътрешнополитически въпроси в републиките от бившия Съветски съюз чрез т. нар. цветни революции, чрез преврати и неконституционни начини за сваляне на действащата власт".

"Зная това със сигурност", отговори Путин, запитан за уточнение дали смята, че САЩ са замесени в свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович през 2014 г.

Разпадането на Съветския съюз бе огромна трагедия заради множеството проблеми, които предизвика, заяви руският лидер, посрещнал според ТАСС "с усмивка" журналистическа реплика, че някои виждат в политиката на Русия опит да възстанови предишната си сфера на влияние.

"Вие ме радвате. През цялото време ни подозират в някакви амбиции и през цялото време гледат да изопачат нещо", каза Путин.

"Наистина казах, че според мен разпадането на Съветския съюз е огромната трагедия на 20-и век. Знаете ли защо? На първо място, защото 25 милиона руски хора в миг се озоваха извън границите на Руската федерация", обясни Путин и изтъкна последвалите проблеми с разделените семейства, множеството икономически, социални, битови въпроси. "Руснаците станаха най-голямата разединена нация в света днес", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Коментирайтене от Асад, а от Путин.
126
0
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Другаря Путин не цепи басма на никой.Слава России!
125
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиДо голяма степен съм съгласен с липсата на визия, нека да го наречем обаче липса на стратегия, защото визия хората като цяло имат, но липсва стратегия за осъществяването на визията. Като пример бих дал опитите за реформи в съдебната система и автономизирането на общините чрез 2% данък над плоския. В тези два случая наблюдавахме следното - връщане на ДПС обратно във властта, заради неопитността на РБ или пък заради нежеланието на ББ да бачка с тях, във втория - бърза ръчна.
124
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 210А Управлението на Олигарски и Банковата криза в БГ с кое съвпадна? Съвпадна с ОТКРИВАНЕТО НА НЕФТ И ГАЗ в ИЗТОЧНО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ, НАЧАЛОТО НА СИРИЙСКАТА КРИЗА, НАЧАЛОТО НА ГРЪЦКАТА КРИЗА(Защото Гръцките банки бяха способни да финансират разработката на гръцката част) и Нашата "Гръцка" Банкова 30% от всички банки Криза.Резуълтата: Пощенска банка в момента се събира с Алфа банк и са собственост на КАНАДЦИ от ОФШОРНА ЗОНА. Пиреос и ако има други банки са за продан.
123
0
 
3
 
! Отговори
ВЕИ е вятър вей преди 8 години
ВЕИ е най-скъпата енергия на земята. Най-евтината е газта.
122
1
 
6
 
! Отговори
Коментирайте преди 8 години
САЩ разполагат нови атомни бомби в Европа. Ще пазят Европа от Асад с ядрени ракети.
121
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 210Аз се интересувам от ВЕИ много. Тук не гокоментирам но в Фейса съм член на една от групите.Преди 10 години когато Китай се включи в производството на Фотоволтици и почна да оползотворява непродаденото по света за собствени нужди в най-голямата им пустияна ЦЕНАТА на ВЕИ ПАДНА. СЕГА Дания и Норвегия се електрифицират с Вятърни перки а ПЕТРОЛА от северно море БРЕНТ го продават. Същото прави Велика Британия. Шел е най-големия инвеститор там.От тогава Беля_НЕ е нерентабилен проект.
120
2
 
5
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво вашингтонски тролчета. Изкарахме най-великия човек в най-коментирани.Благдаря за помощта. Всеки път става така. Всяко очерняне на Путин, увеличава все повече почитателите му.Продължавайте вашингтонски тролчета.
119
2
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До РумбоЕстествено, че всяко действие е с идея да бъде рационално, но дали е правилно си показва после. Думата ми е за пошлата пропаганда, която се води в подкрепа на Путин и Русия, вместо всичко да се дискутира и аргументира, както понякога става тук. Едва тогава бихме могли да разчитаме да се вземе правилно рационално решение за съответния момент. Какво например беше тва - ами с искането да пуснем самолети Путин бил пробвал да види какво ще му отговорим. Манипулация демек?
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo ako imahme prezident kato putin
117
1
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиГодина и половина не е малко време. Ето сега ако ти дам пример с Боко зимата на 2013-та и кажа, че протестите са били платени от Русия? До края на мандата му оставаха месеци, при това 4-5. Но после бяхме година и половина политическа криза, завършила с банков срив, от който още се съвземаме. Защо тук да няма съмнение, че е предизвикано отвън, още повече, че тогава имаше бая горещи картофи - Белене например? Да го окачествим ли като цветна революция, предизвикана от Русия?
116
2
 
4
 
! Отговори
До Пешко преди 8 години
Е, да де, с помоща на НПО-тата и с няколко милиярда.....Така беше в Иран, но там се получи обратен ефект! )))Така беше и е в Латинска Америка.Така беше с тъй наречената "Арабска пролет" в Бл.Изток със свалянето на светските режими и замеменянето им с проислямистки.Либия и Ирак загубиха държавноста си, в Сирия и Йемен се води гражданска война, в Египет военните с помоща на населението навреме отстраниха "Братята мюсулмани".В Укр гражданско войнаА в Европа е залята от бежанск вълна.
115
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 206Шопе работя с пенсии. Мизерия означава процента и стойността на минималните пенсии и процента на пенсионери в сравнение с работещите.Аз съм от малкото хора които знаят какво е МИЗЕРИЯ и не трябва да ги убеждават.Само един пример - 5 години трудов стаж в АВСТРИЯ на МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ти осигурява по-висока Австрийска социална пенсия от колкото пенсия на един УЧИТЕЛ с добавка от починал Съпруг.ПОВЕЧЕ МОЛЯ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ КАКВО Е МИЗЕРИЯ ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС НЕ ЗНАЯТ.
114
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 204не се прави на по-малко умен от колкото си. На Стария президент му оставаха под година и половина до края на мандата. За това време само плюенето по него в медиите щеше толкова да го дискредитира че нямам думи.Сега имаме Милиони бежанци, Десетки милиони без работа. Украйна е РАЗОРЕНА. РФ предприема действия за индустриализация в замяна на Украинската които ги забава технологично, но в дългосрочен план ако издържат ги прави по-силни. Е както изглежда издържаха.
113
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 200САЩ администрация практически ни накара да сме тяхна МИЗЕРССТВАЩА КОЛОНИЯ с над 2 МИЛИОНА ЕМИГРИРАЛИ БЪЛГАРИ. БЕЗЗАКОНИЕ повсеместно. БОГАТИТЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ. Индустрия ИОК. Туризъм - никакви стандарти и стратегия - Унищожаване на всичко зелено и натурално.Рашките през това време ни продават петрол и ГАз и Плямпат и плямпат и плямпат ЛЕЛЕ ТЕ СА ВИНОВНИИИИИ.Кое според теб повече тежи Словата или Действията на нашата шия?.
112
3
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиБез да коментирам сега посоченото от теб, защо не цитираш предисторията, т.е. причината? Президент, избран заради ясно заявена позиция да следва политика за асоцииране и влизане в ЕС, който в последния момент се врътва на 180 градуса и впоследствие потърсил и намерил спасение при Вовата. Това какво ти говори?
111
5
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До РумбоКолкото до джамията - поредното доказателство, че зад благовидните популистки предлози на Вова Путин се крият рационални действия с определена цел. Нещо, известно на всички без опулените промити путинисти, чийто телефони звънят със съветския химн и носещи тениски с мотива "Путин язди гол..." И това е ключът към разбирането на политиката въобще, не някакви позовавания на измислени "предсказания" знаете на кого, както и такива "теореми", че каквото кажел, било предупреждение.
110
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ПешкоДавам ти пример с Украйна като най-крещящ.1. Майдан - достига до крайности и кръвопролития завършва с наистина ГОЛЯМ ЛОВ на стария прерзидент който трябва да избяга в РФ за да не го убият.2. Една година по-късно Гражданска Война и МИЗЕРИЯ защото търговията към/от Русия е спряна(60-75% от общия внос/износ) - НОВ МАЙДАН НЯМА3. Година и половина по-късно Замразена Гражданска Вона. Рейтинф Д - ИЛИ ей толкова до ДЕФЛОТ. БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ ПОВСЕМЕСТНО - НЯМА НОВ МАЙДАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!
109
2
 
5
 
! Отговори
ситоен преди 8 години
Разбрах всичко. пешко,боби,шоп - едно лице. Платен предател,юда.
108
7
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ЦъкЦветните революции са израз на желанието на хората сами да вземат решения за управлението си, а не да зависят от желанията и прищевките на някой си там наследник на някого си или на нещо си. По същия начин ти би могъл да наречеш Априлското въстание цветна революция, финансирана от Англия, да речем.