Путин категорично против "цветните революции"

Русия зачита суверенитета на Украйна, увери руският президент
Обновена: 28 сеп 2015 13:15 | 28 сеп 2015 11:30, Елка Василева
318
Путин категорично против "цветните революции"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия зачита суверенитета на Украйна и би желала другите страни също да го правят, съответно да не подкрепят държавни преврати. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американските телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес, предаде ТАСС.

"Зачитането на суверенитета означава да не се допускат държавни преврати, антиконституционни действия и незаконно сваляне на легитимните власти", подчерта Путин.

Още по темата

По думите му "Русия никога не е вземала и не смята да взема участие в действия, насочени към сваляне на легитимна власт". Руският президент обаче нарече "абсолютно неприемливо (. . .) да се решават въпроси, включително спорни въпроси, вътрешнополитически въпроси в републиките от бившия Съветски съюз чрез т. нар. цветни революции, чрез преврати и неконституционни начини за сваляне на действащата власт".

"Зная това със сигурност", отговори Путин, запитан за уточнение дали смята, че САЩ са замесени в свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович през 2014 г.

Разпадането на Съветския съюз бе огромна трагедия заради множеството проблеми, които предизвика, заяви руският лидер, посрещнал според ТАСС "с усмивка" журналистическа реплика, че някои виждат в политиката на Русия опит да възстанови предишната си сфера на влияние.

"Вие ме радвате. През цялото време ни подозират в някакви амбиции и през цялото време гледат да изопачат нещо", каза Путин.

"Наистина казах, че според мен разпадането на Съветския съюз е огромната трагедия на 20-и век. Знаете ли защо? На първо място, защото 25 милиона руски хора в миг се озоваха извън границите на Руската федерация", обясни Путин и изтъкна последвалите проблеми с разделените семейства, множеството икономически, социални, битови въпроси. "Руснаците станаха най-голямата разединена нация в света днес", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 8 години
Обама захапа здраво руския гранит. Хамериканците помислиха, че Русия е Ирак. Хапете здраво, ще се нахраните с руските ресурси, да не вземе само газ да пик...те.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не се връзвайте на травестита пешко той просто заработва е казват няма *** работа
85
1
 
4
 
! Отговори
Ах преди 8 години
Ах Вашингтонски тролчета, защо хапете толкова злобно руския путин-гранит?
84
0
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Здрасти ПешкоКитай ако реши пък ще стане друго нали така. Относно Кипър е хубаво да се чете и препрочита защо се е случила въпросната окупация. Освен това никой не е признал Северен Кипър
83
1
 
5
 
! Отговори
Пешка преди 8 години
Комунизма идва от Германия и по конкретно от немския Кайзер, който изпраща агента Ленин да свали Царя. С една пратка от 20 милиона златни германски марки.
82
2
 
3
 
! Отговори
Здрасти Пешко преди 8 години
Ердоган ако реши с тая 650 000 армия, НАТО няма да го спре да те ожули здраво. НАТО да не би да спря Турция, да превземе Кипър? Ша ходиш скоро на американска джамия в София, построена от турски гастърбайтери с пари от Сауди Арабия
81
3
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До рускиняаз пък си мислех, че всеки е свободен да изкаже мнение и да защити теза. Тъй като вече оборихме тезите, че независимостта ни била благодарение на руските пари, и тази, че нашите революционери били разчитали на Русия, се появи нова теза - че янките щели да ни строят джамии. Съответно на мига и тази теза следва да бъде оборена. И преди някой да е почнал с еврогейството и ***.далите, да му напомня, че единствената Олимпиада за гейове е проведена в Масква лани февруари месец
80
4
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До мариянняма тука любими янки. Тука има съветско-путинистка тролска пропаганда, която допреди месец "шерваше" насекъде как Вова бил казал, че в РУсия живеели руснаци и всички трябвало да се съобразяват и не знам си какво, че американците щели да ни строят джамии ведно с Ердоган, а днес вече Русия била толерантна държава и немало нищо лошо в една джамия, била тя и най-голямата, била и тя открита заедно с Ердоган. Това е
79
2
 
5
 
! Отговори
Здрасти Пешко преди 8 години
Плащат ли от американското посолство както на наще пожарн-политици или доброволно са огъз..... както полит-плевнята?
78
1
 
3
 
! Отговори
мариян преди 8 години
До Пешко Онова американско клипче дето няма нищо общо едно с друго ли?Дето на едното се виждат US трасаците,а другото е цяла линия??За него ли иде реч?"Вие ме радвате. През цялото време ни подозират в някакви амбиции и през цялото време гледат да изопачат нещо", каза Путин.Къде,къде щеше да я по-як Путин ако беше оставил базата в Севастопол на любимите ви янки!
77
2
 
5
 
! Отговори
Драскай Пешко преди 8 години
драскай глупости мойто момченце (или момиченце или еврогейче все тая). Така ще помогнеш да изкараме снимката и статията за този велик човек Путин сред най-коментираните.
76
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 140,а така, запей тая друга песен, чекаме и по Алфа тв да я пуснат
75
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Русевкоментирай, моля, Ердоган сега наше момче ли е, след като са цалива с Вова по секви поводи, чак най-голямата джамия откриват заедно с шербет и локумец
74
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Представям си ако Ердоганя и Плевнелиев бяха открили тука най-голямата джамия в Европа, малиии. Воленчо щеше да се на.ере от слюнки и пръски, кво остава за ДС-агентурата, начело с Божко Димитровиев. Ама сега - ни вопъл, ни стон, кротко се плюе по бежанците, а оня Сашко Симов се занимава с Шарли Ебдо
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕШКО ГРЕШКО ИСТРЙЙ СЕ ВЕЧЕ ЧЕ СИ ОТВРАТ
72
1
 
2
 
! Отговори
Русев преди 8 години
Пешко, дай си телефончето. Като гледам снимчицата... пък и английски назнайваш. Ще те науча и на френска
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Авганистан,разпад на Съюза.*** добре помни това.Не чакайте потушаване на огъня в Сирия чрез пряка руска намеса.Целта е друг да вади картошките от огъня.Ние само го подклаждаме!Нобелова награда за хитрост на ***,Давутчо и Ципрката.Ха оправяйте се сега.Честито!
70
1
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Е тва е много яко: "To bring Izvolsky to heel, Austria-Hungary threatened to release and then ultimately began leaking documents, in which, over the course of the previous 30 years, Russia had agreed that Austria-Hungary had a free hand to do as it liked with Bosnia-Herzegovina and the Sanjak of Novi Pazar. These documents were an embarrassment to Russia, especially with regard to its relations with Serbia."
69
7
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Вместо да обиждате и да се каните, прочетете някой и друг документ, учебниче за 7-ми клас нещо, че тв Алфа и разните му русофилски групи у фейса само в промиват мозъците с измислици-премислици. Някой няма ли да окне за плазменото руско оръжие, дето изпепелило не знам си колко джихадисти, та да му пусна истинското клипче от 2013-та?
68
9
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Техническа грешка - първо се възползваме ние, на следния ден Австро-уНгария, после Крит. Мадър Раша само мънка отстрани като ту се опитва да извоюва достъп на военни кораби през Босфора, ту се мазни на Сърбия, но накрая остава с един дебел (освен нашия дълг)