Меркел зове Европа да пази външните си граници

Бежанският наплив поставя на изпитание "характера на Европа"
Обновена: 3 окт 2015 15:01 | 3 окт 2015 14:49, Анисия Иванова
90
Меркел зове Европа да пази външните си граници
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в разпространено днес видеообръщение, че Европа трябва да пази външните си граници. Континентът е изправен пред най-големия бежански наплив от Втората световна война - криза, която според Меркел поставя на изпитание "характера на Европа", предаде Ройтерс.

Стотици хиляди бежанци и мигранти пристигнаха в Европа тази година от Близкия изток, Африка и Азия, като мнозина бягат от война и бедност.

Меркел заяви във видеозаписа, че Европа трябва да допринесе за справянето с това глобално предизвикателство.
За Европа това, разбира се, означава ние преди всичко да пазим нашите външни граници в цяла Европа - и да ги пазим заедно, така, че да има ред в имиграцията към Европа, каза тя.

Това означава обаче също, че трябва да поемем повече отговорност за страните, където са причините за бягството на хората и където има много бежанци, като например в Ливан, Йордания и Турция, добави Меркел. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, *** са се развилнели в Германия. Чакаме кога ще заколят първите немци и започнат масово да изнасилват бели германки. Ще има отговор от немците, това няма да се търпи до безкрай. И какво ще стане, можем да гадаем.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече почти я виждам да размотава кълба бодлива тел по границите на Германия. Но какво ще прави с тези пришълци, които успяха да влязат и ще останат вътре? Може пък да ги интегрира...германците!
29
5
 
37
 
! Отговори
GENERAL GADORYAN преди 8 години
Арабите не ги е страх да воюват дори срещу тирани, камо ли срещу смешните вече европейци. И това ще стане и то не след 100 години. Скоро ще е. Така ни мразят и така са религиозно надъхани. Не ми се мисли.
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, тебе Бритни Спиърс ли те е раждала, че си толкова безмозъчна? Как стават тия хора политици? Как?
27
0
 
23
 
! Отговори
Гадорян преди 8 години
Вариантите са точно два! Или ще се ислямизираме или ЕС се разпада и на власт идват по големи *** от Сталин и Хитлер. И двата варианта не ми допадат. Третия е харакири ;)))
26
0
 
34
 
! Отговори
До № 21 преди 8 години
МНОГО ПРАВИЛНА ДИАГНОЗА! ЖАЛКО,ЧЕ ОХРАНЕНАТА И ЯЛОВА ЕВРОПЕЙСКА БЮРОКРАЦИЯ НЕ ВИЖДА ТОВА!ФАЛШИВАТА ЛИБЕРАЛНОСТ И ДЕМОКРАЦИЯ , ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПРОВАЛА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА ,ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ПРИНИЗИ ДО ПЪРВОБИТНИЯ ИСЛЯМИЗЪМ!
25
1
 
36
 
! Отговори
pet преди 8 години
Ако Хитлер може да стане от гроба, тая ще е в концлагер!!!!!
24
0
 
29
 
! Отговори
и защо преди 8 години
европейците да поемат отговорност за страни в които има войни или бедност ? може ли европа да помогне на половината свят ? още повече , че тези хора не приемат нашите ценности и не разбират , че без истинска свобода няма и напредък-икономически и социален . тези държави завиждат на европа само заради благосъстоянието но не и за устройството и . така , че практически не можем да ги закачим и ги теглим на буксир-те просто теглят в друга посока
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май обърнаха палачинката, но ще заплатят ли някога щетите, които причиниха на по-бедните държави по пътя на бежанците към Германия?
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то има и по-уни хора от госпожата за пенсиониране.Например, президентът на Чехия отдавна предложи чешката армия да пази външните граници на Европа, но кой го чу.Ние също щяхме да използваме армията да подпомага строителството на стената към Турция, но нашя президент каза НЕ!!!
21
0
 
16
 
! Отговори
Gadoryan преди 8 години
Що така бе Миме? ;))))
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко лицемерие. Тя им даде зелена светлина да нахлуват, а сега да се пазят границите. З**би....
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като си пази границите Европа, как ще стигнат до Германия любезно поканените 800000 бежанци? Или става въпрос Европа да пази вас и да задържа кой откъдето дошъл? Впрочем, къде скрихте плакатите с "Добре дошли!"?
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега зове, но много скоро ще вика.
17
0
 
23
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Ще се сети тая баба, ама късно!
16
0
 
14
 
! Отговори
касандра преди 8 години
До АнонименВярно е ,ако искаш да разбереш истинските новини от Германия -чети коментарите под статиите.Там сега е такъв страх от власта ,че Сталин може само да завижда.
15
0
 
31
 
! Отговори
Kasandra преди 8 години
Нещо много уплашена изглежда,явно зпочна да разбира какви ги забърка ,лошото е ,че сега всички ще трябва да сърбаме тази попара.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя използва видео послания, защото я е страх да се яви на живо
13
0
 
18
 
! Отговори
шукар алиев преди 8 години
Почвам да ревнувам!Преди време ние бяхме начело,БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ,припев и съдържание на всяко изказване на еврограндовете.Сега не само минахме на второ място,ами направо изчезнахме от превода.Сигурно ,обаче,още ни държат в мастилницата,докато се мъчат да хванат с ръце някой от бързо бягащите /навътре/бежанци.
12
0
 
30
 
! Отговори
адолф преди 8 години
Меркел на съд!