Меркел зове Европа да пази външните си граници

Бежанският наплив поставя на изпитание "характера на Европа"
Обновена: 3 окт 2015 15:01 | 3 окт 2015 14:49, Анисия Иванова
90
Меркел зове Европа да пази външните си граници
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в разпространено днес видеообръщение, че Европа трябва да пази външните си граници. Континентът е изправен пред най-големия бежански наплив от Втората световна война - криза, която според Меркел поставя на изпитание "характера на Европа", предаде Ройтерс.

Стотици хиляди бежанци и мигранти пристигнаха в Европа тази година от Близкия изток, Африка и Азия, като мнозина бягат от война и бедност.

Меркел заяви във видеозаписа, че Европа трябва да допринесе за справянето с това глобално предизвикателство.
За Европа това, разбира се, означава ние преди всичко да пазим нашите външни граници в цяла Европа - и да ги пазим заедно, така, че да има ред в имиграцията към Европа, каза тя.

Това означава обаче също, че трябва да поемем повече отговорност за страните, където са причините за бягството на хората и където има много бежанци, като например в Ливан, Йордания и Турция, добави Меркел. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Ямбол преди 8 години
Кой е Господарят на тази Комунистка? Някой й казва "Отваряйтите Вратите" после "Затварятите Вратите". Или тя и хората около нея са луди или някой ги прави на луди. Това е явен заговор. Кой има печалба от гибелта на Европа ?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямът дълго време беше тема-табу в Европа, необяснимо защо. Всеки, който заговорваше за опасността от ислямизация на стария континет, беше обвиняван в расизъм. Може би поради страха от милионите мюсюлмани?
49
0
 
5
 
! Отговори
Четете О.Фалачи! преди 8 години
Сега се сетиха за "характера на Европа"! Векове наред Европа е водила борба за християнските ценности, култура, демокрация, права на жените, равенство и братство ,свобода на словото и т.н. И сега ей така, само защото някои политици не познават световната история, същността на Исляма и манталитета на тези хора, които заливат старите европейски градове, поставиха под въпрос съществуването на християните в тях. Ние сме патили и помним, но точно ние ще платим/отново!/за скудоумието на Запада.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел де така?На джамия Мустафа.хаха
47
2
 
10
 
! Отговори
нн преди 8 години
Скоро ще се моли на приятеля си Путин да оправя положението. Много я закъса.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел се държи шизофренично. На всеки 3 дни си сменя призивите. Накрая излиза, че кучето лае, а керванът си върви. В тоя случай керванът е буквален, за съжаление.
45
0
 
16
 
! Отговори
az преди 8 години
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА. ЩЕ СТАВА ПО-ЛОШО И ПО-ЛОШО. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел и Боко ще кажеш че един ги е правил....чупят *** направо
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След толкова имигранти в Германия от дивашките страни ще дойде чичкото с мустачките . Само той може да се справи с тях
42
0
 
19
 
! Отговори
'''&# преди 8 години
Dobro utro!!!!
41
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, Ангела. Ти покани бежанците в Европа, а ние от периферията да пазим Европа от тях. Много хубаво, няма що.
40
1
 
36
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
А Европа зове Меркел да се маха.
39
0
 
36
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Хората се вълнуват, защото бежанците напират, а места просто няма, дори легла няма къде да се поставят. Работата е там, че първите мигранти получиха хубави квартири, после изпратиха снимки на родата в Африка и ги провокирали. И те се юрнаха насам а място повече просто няма. Настаняват ги където падне, в Берлин напомпаха купол, поставиха 300 души на двуетажни легла в едно помещение. И сега бежанците блокират пътища, протестират, искат същите условия като на техните приятели. В Мюнхен ги настаниха в общински жилища и това вече е истинска диващина! Неотдавна избухна пожар в такова жилище. Нап
38
0
 
31
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 8 години
А, сети се тая дърта чанта, ама вече е късно:(
37
1
 
25
 
! Отговори
Гугъл преди 8 години
Странно! Пишеме в гугъл Обама излиза Путин и су- 34!Баси кво става:)
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43Не се заблуждавай. Германците са дисциплинирани хора. Чудеса ще направят, ако някой ги води и им заповядва. Нямат ли лидер, те са същите овце като нас.
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един кмет на малък град в Германия бе казал, че с удоволствие би разменил българите с емигранти. Разбираме го ако българите са от тези с *** венци. Тях ги знаем но тези които идват са направо ***. След много малко време ще търси българи и румънци но ще се сблъска с невероятна изродщина.
34
1
 
28
 
! Отговори
DDF преди 8 години
Я, бабъшкерата май съзря какви ги надроби..сега да вземе и да призове за разпадане на еврогейския парламент.Костюмираните *** са всичките на хранилка при Ононго. Фаза 2 да се делегират права на всички държави да си охраняват територията..накратко Стерлбааааааааааааааааааааа.. Който откаже да стреля ..контролен ,че дедо Сталин го е измислил..Държава се пази с патрони и кръв *** откачена бабушкеро..барем историята прочети..
33
0
 
35
 
! Отговори
циник преди 8 години
Баба Меркише хем иска да запази реда в Европа, хем иска да угоди на кукловодите си, които не искат силна Европа. На два стола като се разкрачиш, накрая падаш!
32
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабето е аут. Германия и Австрия се озъртат за новия мустакат чичко.