Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISTINSKI NARODEN VODAC--SIN NA HAFEZ AL ASAD-OSNOVATELIAT NA VELIKATA BASR--PARTIATA NA NARODA V SIRIA.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната причина за войната в Сирия е подкрепата на Турция за ИД и останалите въоръжени групировки чрез пари, оръжие и бази на турска територия.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига бе, и децата знаят,че да произвеждаш, ти прябва пласмент
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В чужд сайт четем,че руски изтребители се готвят да бомбардират турско-сирийската граница,тъй като 150 въоръжени терористи са избягали в провинция Идлиб,подпомогнати от турските тайни служби.В същото време 450 ислямисти и 250 престъпници са се предали на сирийската армия.
32
1
 
11
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Иронията ти е най-малкото неуместна в случая важното е ,че по този начин показват на краварите,че в града има нов шериф.
31
2
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Днес в помощ на Русия ,Сирия и Иран в Тартус са пристигнали и бойни кораби на Китай- 1000 войника и изтребители. Ай честито , Запада го изблъскаха от Сирия.
30
2
 
14
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Много просто за да държат краварите далече и да не си завират носовете.
29
1
 
16
 
! Отговори
непукист преди 8 години
до странджатаИма статия ,че и Китай подпука ИД в Сирия и е изпратила самолетоносач,ракетен крайцер,ескадрила и най-малко 1000 морски пехотинци.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах в тубата сега един репортаж от летището в Сирия с руските самолети. Кацат на двойки и имаше според журналиста су30 с по 4 ракети въздух въздух - за какво са им тези прехващачи горе след като ония нямат авиация?
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАИранската армия навлезе в Сирия със сухопътна офанзива. Стотици ирански войници са в Сирия и ще се присъединят към правителствените сили и техните ливански съюзници от Хизбула, подкрепени от руските въздушни удари. Това сочат два независими един от друг ливански източника.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, какви сте смешни платените ***! Според Вас Русия не е сметнала шансовете си , и е тръгнала урболешката какво дойде! Така ли? Много скоро ще трябва да отговаряте пред народния съд, И жална ви майка, историята се повтаря.........
25
3
 
25
 
! Отговори
до гурбетчия. преди 8 години
Спрях да те чета, когато прочетох, че руснаците са бедни и нищо качествено не произвеждали. Ха ха ха. Затова руснаците изстрелват космически спътници, правят атомни централи и атомни бомби и произвеждат самолети. Няма смисъл да те чета повече. Ясен си ми.
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където стъпи американец трева не никне.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ryskata armia provejda edno malko ychenie dragimi gospoda izmenici ,izobshto ne ste problem ....
22
17
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ако Русия не победи... - с *** е свършено... - а това е невъзможно без сухопътна офанзива...
21
2
 
7
 
! Отговори
до китаец преди 8 години
Не знам какви са но е факт,че са там от тук нататък какво ще става предстои да видим дано само да не го усетим ,че тогава жална ни майка.
20
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ако не победи с Русия... - мазник...
19
0
 
9
 
! Отговори
Битката е за ресурси преди 8 години
През 2010г.тексаската компания Noble Energy открива находищата Левиатан и Тамар,а по-късно се оказва,че те са само част от цяла система залежи в т.нар.басейн Левант,чийто ресурсен потенциал се изчислява на 3,5 трлн.куб.метра прир.газ,както и на най-малко 1.7млрд.барела нефт.Сирия се оказва и нещо като коридор за Иран към Средиземноморието,а оттам пътят към Европа и Северна Африка е отворен.Претенции към целия Левантийски басейн могат да имат Сирия,Ливан,Кипър,както и палестинците.Мн.мн.млрд.$
18
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mislite 4e Obama ima dumata li,zad nego stoqt xorata s debelite portfeili,a te sa al4ni mnogo al4ni,a kogato edin ili pove4e xora v slu4aq sa zaslepeni ot parite te ne mislqt i togava stava stra6no
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха на бас,че Русия няма да загуби тоя конфликт! Подценявате Русия, а това е най лошото на всеки противник! Казвам го като спортист, не подценявай противника, особено Русия!