Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм

По данни на Москва около 2000 руснаци воювали на страната на терористите
Обновена: 4 окт 2015 10:33 | 4 окт 2015 10:30,
520
Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм
Снимка: архив Reuters

Необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха. Това обяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов в интервю пред телевизия Евронюз на въпроса колко ще продължи руската мисия в Сирия.

Още по темата
Интересът на Русия в Сирия не е свързан със създаване на военна база в Близкия изток. Руската военна мисия в Сирия цели унищожаване на терористичната заплаха за региона и целия свят, каза Чижов, цитиран от ТАСС и БТА.

"В сравнение с присъствието на други страни руското военно присъствие в региона не е чак толкова внушително. Не става дума за създаване на някакъв специален плацдарм. Разбира се, ние и занапред ще присъстваме в Близкия изток както в дипломатически, така и в политически смисъл и ако е необходимо - във военен, въз основа на международното право", обясни още посланикът на Русия в Москва.

Чижов каза още, че не знае колко ще продължи руската мисия в Сирия и затова не може да каже кога ще приключи конфликтът и руската военна техника окончателно ще напусне Сирия. Чижов обясни, че необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха, "когато се възстановят мирът и стабилността".

В отговор на въпрос защо Русия е решила да предприеме активни действия в Сирия чак четири години след началото на конфликт, Чижов отговори, че сега ситуацията е станала опасна не само за Сирия, но и за целия регион. Той съобщи, че по руски данни на страната на терористите в Сирия воюват около 2 хиляди граждани на Русия и на страните от Общността на независимите държави. ”Когато се върнат по домовете си, те създават опасност за сигурността на държавата”, посочи постоянният представител на Русия в ЕС.

Той заяви, че руските военни не се намесват в политическата обстановка в Сирия и не нанасят, както се твърди, удари по умерената сирийска опозиция, бореща се с Башар Асад. Русия атакува само ИДИЛ и други терористични организации като Фронта "Ан Нусра", като взаимодейства с въоръжените сили на други държави. "Ние взаимно се информираме", каза Чижов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който не е от сирииската армия и извиканите по договор руски сили и е с оръжие в ръка да бъде ликвидиран. Господ да им разгледа политическите възгледи като последна инстанция на справедливост!!!
19
0
 
8
 
! Отговори
е преди 8 години
До Анонимен 24За това ли във фащ военни паради не правят ?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Крайния срок го виждам да е до края на месеца.Авиацията върши чудесна работа. Но наземните сили - сирийската армия - трябва да разчисти окончателно съпротивата. Да се справят до края на месеца е практически невъзможно. Самите руснаци си дали срок три четири месеца до края на операцията.
17
1
 
13
 
! Отговори
ali преди 8 години
До Анонимен 7Чичо Хюсеин от Вашиингтон така ми рече да кажа - и обеща още парички ако отида в Европа .
16
18
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ясно... - до пълно разорение...
15
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След краха на проекта Новорусия Путин бе принуден да даде на крепостните нова доза патриотичен наркотик. Лошото е, че за в бъдеще ще трябват все по-големи дози. Путин няма да спре с войните, докато на руснаците не им писне и не го обесят на Червения площад.
14
0
 
13
 
! Отговори
анонимко преди 8 години
Няма да се оправим скоро,щом на нормалните викат луди,както го писа един велик български поет.
13
0
 
33
 
! Отговори
и каква преди 8 години
До Веселин Узунове тази турска територия в европа ?? това , че са я заграбили преди векове бе я прави турска . просто турците са късметлии , че я има продажната англия която ги е подкрепяла и подкрепя и сега за да навреди на европа
12
1
 
32
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До Веселин УзуновТи откъде падаш бе селянин? Кога родопите са били турска територия? Ама много му разбираш, ей, много...
11
1
 
44
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
По добре заграбено от Руссия отколкото помашки рай.
10
0
 
65
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
"""""По данни на Москва около 2000 руснаци воювали на страната на терористите"""--това са същите тези чеченски главорези,които запада наричаше "борци за свобода" и бяха спонсорирани във Чечня.Обучаваха ги в С.Арабия и после ги изпращаха на Кавказ да създадът "Ислямски Халифат"...Путин им потроши зъбите,и те преминаха на страната на ИД,а там пак са на хранилка на САЩ.А сега Русия използва удобният момент да унищожи ИД заедно с остатъците от главорезите на Кавказ....Това е истината в общи линии..
9
36
 
2
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 8 години
Трябва тука Ердоган да бомбандира родопите дето са християни ,щото те са си турска територия
8
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те като се запият някъде тези *** тръгване няма.
7
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен няма разлика между ислямски терористи, умерени такива и дрогирани ***. Всички те са ***.
6
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайния срок го виждам да е до края на месеца. Максимум. За 3-4 дни Русия разказа играта на ИД до голяма степен. И то само чрез въздушни удари. Ако бяха влезли и сухопътните войски, Русия щеше да постави Гинес рекорд по овладяване на военен конфликт. Така че... още няколко седмици да речем и тая групировка ще е в историята. Слава на Русия!
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Появиха се ранно "надрусани" ***
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те от там няма да се махат.
3
0
 
40
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Ти от къде видя?. Или си крайно зомбиран с "евро-атлантически" твърди наркотици?
2
66
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нормален човек, който да се възхищава от фашистка Русия.
1
50
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ФСБ им издаваше паспорти и им помагаше да създадат ИД.