Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия

Загинали са 8 деца и 8 жени за четирите дни въздушни атаки
Обновена: 3 окт 2015 17:44 | 3 окт 2015 17:43, Камелия Цветанова
143
Поне 39 цивилни жертви на ударите на Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 39 цивилни, включително 8 деца и 8 жени, са били убити за четирите дни на руските въздушни удари в Сирия, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от БТА.

Още по темата
Според шефа на организацията Рами Абдел Рахман убити са 14 бойци - 12 от "Ислямска държава" в околностите на град Ракка и двама бойци от свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра".

Тези числа включват само случаите, в които информацията е била проверена и потвърдена, отбеляза ръководителят на Центъра, предаде Ройтерс.
 

По-рано днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че Русия е нанесла нови въздушни удари през изминалата нощ срещу позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" близо до Рака, крепостта на джихадистката организация в североизточната част на Сирия.

"Редица руски удари бяха нанесени срещу позиции на "Ислямска държава" западно от Рака и експлозиите отекваха чак до града", уточни директорът на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман, без да посочва повече подробности за целите на ударите.

"Ислямска държава" контролира напълно провинция Рака, чийто едноименен административен център се възприема като "столицата" на джихадистката групировка. Рака е нейната главна крепост от 2013 година.

В четвъртък руската авиация за първи път насочи удари срещу провинция Рака, след като ден по-рано започна операциите си в Сирия, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: жертвиРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
Abigeil преди 8 години
А какво да кажем за 200 -та медици в Кундуз.
83
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 8 години
Щом американските терористи реват на умряло,значи Русия и Сирия са на прав път!
82
0
 
6
 
! Отговори
Martin преди 8 години
Ех ама си и вярват бе. Първо - там "невинни цивилни" отдавна няма. И второ жени,деца - тия *** трябва да се трепят от малки. Не знам защо си губят времето със тия въздушни удари като тази част от света трябва да се стерилизира с водородни бомби!
81
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До ПУТИН Е УБИЕЦ!!!! Кои "бежанци" -от Ирак, Афганистан или Либия?
80
0
 
6
 
! Отговори
7 преди 8 години
Чакаме по повод на болницата съобщението на Сирийският център за наблюдение на правата на човека. Тъй като наблюдава и коментира от Лондон, едва ли е проблем да коментира и този случай.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американци бомбардираха болница в Кундуз, въпреки предупрежденията организацията "Лекари без граници" Мисля, че коментарът е излишен.
78
1
 
8
 
! Отговори
Касандра преди 8 години
Американците избиха няколко десетки милиона за последните 50 години,евреите и те няколко милиона ,така че руснаците имат да наваксват.
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога няма да се примиря с това едни хора да убиват други. Броите мирните жители, загинали от руските бомбардировки -нека сумираме загиналите мирни граждани от американските бомбардировки-даже няма да издребнявам-започваме от Хирошима и Нагасаки. После-Виетнам, Лаос, Камбоджа, свалянето с преврати и много кръв на власт в Чили и южноамериканските страни, над Югославия, над България...Те разтуриха Балканите и ни накараха да се мразим!Те предизвикват конфликти, за да се възползват от разрухата.
76
1
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
"Сирийският център за наблюдение на правата на човека" Представлява един арабин в лондон ,седящ в една стаичка пред компютъра и говорещ по телефона!Пълна пародия!Запада се омаза в собствените си .... много мощно!
75
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че онези от безмозъчните тръстове зад океана, които сътворяват тази пропаганда против Русия, са абсолютно безмозъчни. Абе вие за ***, като американците ли ни имате бе. Точно когато Путин трябваше да се изкаже пред ООН, НАСА направи сензационно изявление, че на МАРС има течаща вода, за да отклони вниманието на света от Путин. А това, че на Марс има течаща вода се знае поне от 10 години. Щом има лед, ще има и течаща вода, елементарно. Жалки смешници.....
74
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хизбула са терористи !!!Те взривиха рейса у нас на морето....!Сега заедно с ИДИЛ и ИРАНСКИТЕ АЯТОЛАСИ ...ще избиват мирното население и умерената опозиция на Сирия!ЗАПОЧВА СТРАШНА КАСАПНИЦА В СИРИЯ!!ПУТИН ,ЗАЕДНО С ЧЕЧЕНЦИТЕ НА ИДИЛ и ХИЗБУЛА--- са убийци!
73
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малееее, краварите цяла болница унищожиха снощи! Я да си кажат колко стотици хиляди са им цивилните жертви или "съпътстващи щети", както ги наричат, за времето в Ирак??
72
35
 
4
 
! Отговори
ПУТИН Е УБИЕЦ!!!! преди 8 години
ПУТИН ИЗБИВА НАСЕЛЕНИЕТО И "Умерената опозиция"......но ,не и ЧЕЧЕНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ ИДИЛ!!!!ДРУГОТО СА САМО ПРИКАЗКИ ЗА ....НАИВНИЦИ И ***!ПИТАЙТЕ БЕЖАНЦИТЕ И ТЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ ----СЪЩОТО.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А доказателства?Сирийският център за правата на човека е регистриран в Лондон и има само един служител- сириец емигрирал преди години.Много достоверен източник! Съвсем за *** ни взехте.
70
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, мислите ли, че някой се връзва на лъжите ви. Кажете нещо за 100-те сватбари убити в Йемен по-грешка и за болницата в Авганистан. Направо сте жалки, а вашите началници от ФАЩ, са се омазали до ушите.
69
3
 
19
 
! Отговори
Я Русский преди 8 години
60 държави, водени от САЩ 3 години смучене в Сирия, както и 3минута атака ВВС руски и такива квичене цял свят муджахидините наредят оръжия и хвърляне тиктака на статут на бежанец в ЕС.muhahhahaha 60 (!!!!!!) бла СТРАНИ В КОАЛИЦИЯ US бла Аз ставам))))))))))))) най-мощната армия на НАТО в света (с) на черния дроб opuschentsy
68
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес ВВС на САЩ унищожили болница на "Лекари без граници" в Кундуз, Афганистан, въпреки, че организацията подава на Вашингтон GPS координати на болниците си. Загинали са 10 души, 37 са тежко ранени, 19 от тях лекари. В болницата е имало 100 пациенти, повечето от които са в неизвестност.
67
1
 
22
 
! Отговори
Я Русский преди 8 години
В провинция Дераа повече от 450 души доброволно се предадоха на властите, заедно с най-различни оръжия, за да уредят правния им статут.
66
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе ти ли омръзна да повтаряш бе, папагал ? Путин уби 400 свои в Беслан, 130 - в Дубровка. Докато ги освобождаваше от терористи. Оцелелите цял живот ще бъдат с психически травми.Сега е същото.Убива цивилни и малко терористи.Аре бягай да му лижеш оная работа, *** !
65
1
 
18
 
! Отговори
Я Русский преди 8 години
Часовникът удари бяха авиобаза "Hmeymim" цялата дълбочина на територията на Сирия. Записи разузнаване, че екстремистите напускат районите под техен контрол, "- каза генерал Kartapolov, добавяйки, че в редиците им започва да се паникьосвайте и дезертьорство, и около 600 наемници оставяли своите позиции и се опитват да стигнат до Европа.