Руска прогноза: Слънчево, с възможност за бомбардировки!

Климатичните условия били идеални за изтребителите в Сирия
6 окт 2015 18:00,
140
Руска прогноза: Слънчево, с възможност за бомбардировки!
Снимка: кадър YouTube

Руските военни операции в Сирия станаха неочакваният фокус на прогнозата за времето, излъчена в руска национална телевизия, пише британският "Индипендънт".

Времето е онагледено с карти и графики, за да демонстрира "отличните климатични условия за въздушни удари" в Сирия.

"От метеорологическа гледна точка, времето избрано за начало на операцията беше доста благоприятно", обяснява синоптичката от канал "Россия 24".

"(Климатът) през октомври в Сирия ще е доста благоприятен за пилотите", допълва прогнозата си тя. А по-нататък прави и уточнение - през около 10 дни се очакват валежи, вятърът няма да е силен, а температурите често се покачват до 35 градуса, което прави въздушните атаки трудни.

Прогнозата включва и кадри от руските атаки в Сирия, които синоптичката описва като "успешното бомбардиране на големи бази и командни центрове, откъдето бойците координират своите атаки".

"Такива климатични условия са идеални за войниците, които изпълняват своята мисия", обяснява репортерката и допълва, че подобна добра видимост в началото на октомври е "доста рядка". Само появата на силни пясъчни бури може да смути руските атаки в Сирия и подчертава, че "дори силите на САЩ са имали проблеми с пясъчни бури в Персийския залив".

Руските бомбардировки от миналата седмица породиха опасения в някои западни страни, че Русия атакува опозиционните сили, а не "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Сега при тях е ЗИМА. Не ми се мисли какво ще стане когато дойде лятото. +45 на сянка минимум през деня. Бррр няма да се учудя тогава пилотите да предпочитат да са във въздуха на 3-5 км височина където е по-студено.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли историята където сомалийски пирати направили фаталната грешка да завземат руски кораб? Завзимат кораба и искат откуп от руснаците. Спец отряд на братушките се прехвърля на кораба и обезврежда пиратите и след това пуска пиратите на лодки да се прибират към бреговете на Африка. Така и никой не чу повече за тия пирати!
4
2
 
39
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Руснаците вече се евават с целия свят.
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахахааха...даже и синоптичките им на братушките са ГОЛЕМИ с огромно чувство за хумор! Това са руснаците!Браво, братушки!
2
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зле ще свършат пияндетата, само малко търпение ...
1
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ало днесбг от къде измукахте тази тъпотия многосте жалки с тъпите си публикации.