Първи сняг в Полша, няколко хиляди са без ток

Няколко души са загинали при катастрофи
13 окт 2015 14:04, Елка Василева
8
Първи сняг в Полша, няколко хиляди са без ток
Снимка: архив, Reuters

Първият сняг падна в южната част на Полша. Това се случи малко по-рано от обичайното и неочаквано за комуналните служби, пише ТАСС.

В резултат няколко хиляди души останаха без ток, а статистиката за пътно-транспортните произшествия стремглаво литна нагоре.

„Само на сутринта в понеделник заради зимната атака имахме близо 280 сигнала, главно заради счупени клони по пътищата и електропроводите“, казаха от пожарната в Малополското воеводство. Освен това много пътища се оказаха блокирани поради катастрофи.

Не се размина без жертви. Поради сложната обстановка по пътищата при катастрофи са загинали няколко души. В град Легница пиян мъж заспал на улицата и починал от студа.

Според синоптиците през следващите дни отново може да вали сняг. Очаква се дебелината на снежната покривка в редица региони да достигне 5 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: снягПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
До НинаТака е! Най-неочакваните метеорологични явления по нашите земи е снегът през декември и жегата през юли. В такива географски ширини живеем...
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"и неочаквано за комуналните служби, пише ТАСС."Те тези комунални служби явно не са чували за метереологични станции и за синоптици. *** к'во да правиш. Полша също я е тресла кумунизъм доста време.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И прина така ще стане както миналата година
2
2
 
6
 
! Отговори
маке преди 8 години
я па най обичам да вилнее яка зимна буряа я да си седим до камината да съм си сипал 5-6 литра винце и да съм докопал некой пушен бутама уви денеска ке съм на студена ракийка каква жега е отврат
1
1
 
11
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Да, както винаги, зимата дойде неочаквано. :D :D :D