Реставрираният МН17 – парче по парче

Вижте какво е възстановено от сваления в Украйна самолет
14 окт 2015 17:37, Александър Попов
30

Снимка: Reuters

Украйна и Холандия решиха да удължат сътрудничеството в разследването на катастрофата с малайзийския Боинг над Донбас до 1 август 2016 г.

Украинската правителствена следствена вече представи доклад, в който се твърди, че МН17 е свален от ракета "Бук" руско производство, но с допълнението, че разследващата комисия продължава своята работа.

Още по темата

Украйна за пореден път обвини за катастрофата бунтовниците от Донбас. Според ръководителя на украинската правителствена следствена комисия Генадий Зубко ракетата е била изстреляна от територия под контрола на сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република, а именно в района на Снежное. Той подкрепи твърденията си с видеоклип с компютърен модел на ситуацията, на който ракетата се движи срещу самолета.

"От 8000 малки парчета от шрапнел, 700 са попаднали в телата на пилотите", добави той.

Според Зубко украинските изводи съвпадат с данните в холандския технически доклад, но международното разследване не уточнява мястото, от което е изстреляна ракетата, нито кой я е изстрелял.

От руска страна обвиниха, че разследването не е безпристрастно и изпълнява политическа поръчка.

В декларация на Белия дом пък се казва, че холандското разследване е извършено професионално, според международните норми и препоръчителната практика, и трябва да служи като база за по-нататъшно разследване с цел да бъдат идентифицирани виновниците за свалянето на самолета, при което загинаха 298 души.

Вижте в галерията реставрацията парче по парче на сваления самолет, а във видеото по-долу и компютърна възстановка на полета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: украйнаМН17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 27Гледа ли презентацията на Английски за доклада. Казаха това което каза и Алмаз-Антей за пораженията но само едно не казаха от къде е стреляно. Алмаз Антей дори направиха 2 натурни експеримента като във втория стреляха срещу носовата секция на истински самолет. Даже неспециалист веднага ще види разликите между реалните останки и как трябваше да изглеждат ако бяха стреляли Сепаратисти.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанките са много тихи, а цяла година питаха: Какво стана с доклада ?Да попитам какво сраба с испанския диспечер който беше "видял" всичко ?
14
4
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Няма грижа. За една гоина могат да си скалъпят каквито лъжи си поискат ;-)
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко информация ако може да дадете , на руско-германско-полските *** по-добър ли им стана живота след 1000% инфлация и тотално увеличение на цените на всичко ,откакто разбраха ,че Боинга е свален с ракета руско производство.Някой случайно да е казал , че руснаци са я изстреляли.
12
0
 
7
 
! Отговори
МH 17 преди 8 години
Каквото и колкото да реставрират,298 сърца и мозъка не могат да реставрират.Жалко за невинните души и жалко,че виновните никога няма да излязат наяве (:(:
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колхозните *** са го свалили, ясно е на всички. За тях цената на човешкия живот е 0. Включително и на техните граждани. Примери като Беслан и Курск колкото искаш.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Austin Powers 17Ти как мислиш колко от тях вече са живи ? Къде ли са записите и от контролната кула ?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Кой .. а онзи дето пилота се заблудил за едни 500 км и не видял сигналите на изтребителите прав си , то и Хирошима и Нагазаки си играли с уран та гръмнали , пък във Виетнам се провеждала международна фермерска среща , впрочем по статистика на мвф Ирак за последните 25 години е сътворил икономическо чудо с невиждани мащаби но ... малко по- скромничко от нашето .
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво търси в тази зона и кой го пусна и е свален над Украйна - виновни са украинците , такива са правилата
7
1
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Имената на хората изстреляли ракетата се знаят. Това е цяла батарея, в която са включени радарна станция, пускова установка, обслужващи превозни средства и т.н. Отделно има свидели които не може да не са видели придвижването на батареята към стрелкова позиция. Прекалено много хора са въвлечени за да се скрие истината. Процеса ще се ускори ако се обяви парична награда за информация (може вече да има хора говорещи със разледващите).
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев веднага да се изкаже компетентно!
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От коментарите тук следва, че има 5 човека платени от Атака, които влизат с разни IP адреси и пишат проруски изказвания, разбира се затвърдяват присъствието си с минуси (като доказателство пребройте минусите на моя пост - разделете на 5 и ще получите кой колко пъти е сменил адреса си). Иначе Путин ,разбира се, е Ху4ло и ще гори в ада за всички невинни хора убити по негово нареждане от 2000 година насам!
4
5
 
16
 
! Отговори
не за първи път преди 8 години
Украинците не за първи път свалят пътнически самолет. През 2001 година те свалиха с ракета пътнически самолет ТУ-154!
3
5
 
18
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 51.Грешите има СССР и РФ производство до и след разпада на СССР2. на 6 снимка се вижда как дясната част на кабината е поразена(ако гледаш срещу носа) а на снима 7 че лявата е цяла и няма дупки. Това потвърждава версията на Алмаз-Антей но странно защо Холандците пропуснаха да кажат това.3. има осколки и по обтекателя на двигателя както казаха Рашките(на следваща снимка)4. Ясно че не е стреляно от Снежное като твърдят Украинците иначе пораженията ще са други
2
4
 
15
 
! Отговори
не съм учуден преди 8 години
Нима някой е очаквал нещо друго от пуделите на ФАЩ доста време им трябваше докато понагласят нещата ,че и анимация направиха как "точно" е станало само и само да спасят киевските фашаги ,но няма страшно ще има видов ден и той не е далече.
1
4
 
29
 
! Отговори
ХУНТАТА В КИЕВ преди 8 години
вече щеше да е на посъдимата скамейка, ако не бяха американците да притискат всички, включително и Холандия да скрие виновниците