Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!

Шойгу: Катастрофата е във въздушното им пространство
10 сеп 2014 16:04, Анисия Иванова
153
Русия: Отговорността за свалянето на Боинга е на Украйна!
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка Reuters

Украйна е изцяло отговорна за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Катастрофата е станала във въздушното пространство на Украйна, която носи цялата отговорност за случилото се", заяви Шойгу на среща в Москва с малайзийския си колега Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Трагедията можеше да бъде избегната, ако Украйна не бе решила да използва въоръжените си сили да решава вътрешни проблеми, допълни Шойгу.

Това бе първият коментар на представител на руското правителство, след като вчера Холандия публикува предварителен доклад за катастрофата.

Хюсейн благодари на Русия за съдействието в разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Аз съм тук също, за да установя тясно сътрудничество и да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Канада защитник на Украйна /чета в друг с./ Канада е протекторат-плащат данък на бабето Елизабедка ! Ние поне се водим независима Република.Всъщност народът е независим , политиците са зависими от целуването на ЗАПАДНИ *** и главно тези в Израелския протекторат САЩ!!! -прочиташ ли ме Бойко Таратойко ? А ти бе "плевелна" маймунко?
102
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Какво е разликата между телефонните измами и думите на президента Пърпорошко : "Руснаците се изтеглят" ?
101
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
До ukrainec. Голям *** и *** си.Ама толкова си *** и некомпетентен.Такива като тебе трябваше да са в Бухендвалд.
100
11
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До НФБ----Ако разбойниците на *** не бяха нападали градските общини и полицията и ако не бяха отвличали и убивали украински патриоти,Киев нямаше да изпрати армия.Виновни са путлеристите!
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ето я и официалната позиция на Малайзия, на ниво министри на отбраната, от това по - ясно, здраве. Срещата е неслучайна, а дипломатичния подтекст е, че най - засегната държава от катастрофата заявява, че не обвинява руснаците.
98
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
МНОГО ТОЧНО И МНОГО СИЛНО ИЗКАЗВАНЕ НА РУСКИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА..АКО СС БАТАЛЬОНИТЕ НЕБЯХА ИЗПРАТЕНИ СРЕЩУ МИРНИТЕ ЖИТЕЛИ НА НОВОРУСИЯ НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАЗИ ТРАГЕДИЯ..ОТГОВОРНОСТТА Е ИЗЦЯЛО НА КИЕВ..ПРАЩЕШЕ САМОЛЕТИ ДА БОМБАРДИРАТ ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА НЕПОКОРНАТА РЕПУБЛИКА..ИМАШЕ ДИСПРОПОРЦИОНАЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СИЛА ИМАШЕ ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ И КИЕВСКИТЕ МИНИСТРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТРИБУНАЛ В СЕВЕРНА КОРЕЯ..ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ
97
0
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
"...да поискам вашия съвет какви по-нататъшни мерки и стъпки да предприемем, за да възтържествува справедливостта", каза Хюсейн, обръщайки се към руския си колега."Малайзийците много добре знаят, че украински изтребител е свалил самолета. Техните експерти откриха дупките от снаряди. Търсят сега помощ от Русия, за да може истината да излезе наяве, защото американците оказват натиск да се прикрият и изопачат нещата.
96
14
 
1
 
! Отговори
slava ukraini преди 9 години
До дедо Мано----Това,че самолета е свален над Украина въобще не значи,че Украина е виновна-този довод е по принцип много ***.Най вероятно е свален от терористите за които знаем,че са обикновенни разбойници.В такъв случай отговорноста е на този,който им дава оръжие.
95
3
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До Анонимен 111Когато си *** и злобен, не го показвай! Виж си само първото изречение. Руснаците са православни и нямат шамани. Значи, нещо сбърка с "тъпата руска физиономия". Баща му е тувинец, но не е бил шаман. А Шойгу е блестящ организатор, реорганизира М-вото на извънредните ситуации, сега сериозно модернизира руската армия, и без това най-добрата в света. Нещастният самолет си го свалиха фашукрите, но холандците, американски пуделчета, няма да признаят това. Боингът е свален от самолет
94
2
 
24
 
! Отговори
Той преди 9 години
До тяГрехът е на поръчителите от САЩ!
93
2
 
20
 
! Отговори
тя преди 9 години
ЩО СА МУ ПРОМЕНИЛИ КУРСА УКРАИНЦИТЕ ???
92
1
 
23
 
! Отговори
тя преди 9 години
Смех , смех , смех с тоя злочастен самолет.Заговора излезе неуспешен.
91
2
 
23
 
! Отговори
тя преди 9 години
Всичко е ясно от самото начало.Бандеровците още не беше паднал самолета , когато казаха кой го е свалил.Евала , хората имат шесто чувство.
90
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
120, не казаха "достатъчно", а казаха толкова колкото могат да кажат. Продължавайте да чакате - приличате на онези лудаци, които цял живот чакат края на света и аха-да дойде и не идва...но ще дойде, казват те...
89
1
 
8
 
! Отговори
циника преди 9 години
"Не се споменава но се знае, че е така" :))))Аферим! То няма и нужда да се споменава! Ти си знаеш всичко! Даже че Бука бил с регистрационния си номер от Москва. Някакви снимки как махат към сателита, няма ли? Бих бил разочарован, ако няма!
88
2
 
12
 
! Отговори
циника преди 9 години
Какво "мъцкам" ли?! Кой иска мир? Тези същите, които измислиха претекст за война срещу Ирак?И които не понесоха никаква отговорност за това! Те ли искат мир?!Хайде стига с този брадясъл вече пример за Либия. Говориш, правиш, струваш и накрая се връщаш все към него. Всеки един казус първо изисква доказателства за вина, после се определя наказание. За вас това не е важно! Готови сте да приемете желаното за реалност
87
13
 
3
 
! Отговори
до циника преди 9 години
Не се споменава но се знае, че е така. Дори знаят, че ракетния комплекс е заснет една седмица по-рано в Старий Оскол Воронежка област. Заснет е и номера на комплекса и се знае че е от Московския военен окръг. Заснет е и на връщане след изпълнение на терористичния акт с една ракета по-малко, вече със замазани отличителни знаци, но има достатъчно други белези по които се разбира, че е същия комплекс БУК. Въпроса е да се намерят достатъчно парчета от ракетата по които да се установи кой е виновен
86
5
 
11
 
! Отговори
циника преди 9 години
В доклада за катастрофата от вчера не само, че не се говори кой е изстрелял "ракетата", но и изобщо не се споменава "ракета"
85
16
 
7
 
! Отговори
Позор за теро-раша ! преди 9 години
*** - новият Кадафи!Луганск - новото Локърби !
84
1
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
Има хора, които поставят хонорари за интервю от порядъка на милион долара