Русия: Самолетът не е свален, измислица е!

Проверяват горивото от последното зареждане на разбилия се Еърбъс
31 окт 2015 18:27, Анисия Иванова
100
Русия: Самолетът не е свален, измислица е!
Снимка: БТА

Руският министър на транспорта Максим Соколов определи като недостоверна разпространяваната от някои медии информация, че руският самолет, катастрофирал в Египет, е бил свален от зенитна ракета, изстреляна от терористи, предаде ТАСС. 

"Поддържаме тясна връзка с египетските колеги, с авиационните власти на тази страна и засега нямаме никаква информация, която да потвърждава такива измислици", заяви министърът.

Той добави, че скоро на мястото на катастрофата ще работи международна комисия, която ще анализира събрания материал и информация и ще направи изводи за причините на трагедията.

Още по темата

Днес в Twitter екстремистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за свалянето на руския самолет, като заяви, че това било отмъщение за руската операция в Сирия.

Руският следствен комитет обяви днес, че проверява проби от горивото, използвано при последното зареждане в Самара на руския самолет, който се разби в Египет, предаде Ройтерс.

Разследващите разпитват и хората, които са участвали в подготвянето на самолета за полет и правят обиски на московското летище Домодедово, където е базирана авиокомпанията, оператор на катастрофиралия самолет.

Руският следствен комитет прави и обиски във връзка с катастрофата на Еърбъс А 321 в Египет и е образувал още едно наказателно дело поради съмнения за престъпление (оказване на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност), съобщи говорителят на следствения комитет Владимир Маркин.

Представител на спасителните служби в Египет съобщи, че в разбилия се руски самолет са намерени 120 цели тела. "Чуваме много телефони да звънят, повечето вероятно са на жертвите и службите за сигурност ги събират в пликове", посочва същият източник.

Разпознаването на жертвите от самолетната катастрофа в Египет ще се извършва в Санкт Петербург, откъдето са повечето от загиналите, предаде ТАСС, цитирайки местните власти. За да бъдат докарани тленните останки от Египет, ще бъдат изпратени четири самолета на руското министерство на извънредните ситуации.

Египет е обещал, че ще окаже пълно съдействие и ще осигури максимално участие на руските специалисти в разследването на самолетната катастрофа. Уверенията са били дадени в личен разговор между президентите на двете страни - Владимир Путин и Абдел Фатах Ас Сиси.

Египетският вестник "Ал Ахрам" съобщи, че египетската прокуратура е започнала вече да разследва катастрофата, повикани са били за разпити служители на летищния и въздушния контрол, а на екип на министерството на авиацията е наредено да анализира записите от едната от черните кутии на самолета, съобщи Ройтерс.

Първоначалната версия е, че катастрофата се дължи на техническа неизправност. Самолетът е паднал вертикално, което обяснява мащаба на разрушенията и обгарянето на машината.

Има много тела по земята, някои са по седалките, закопчани с коланите. Самолетът се е разцепил на две - на малка част от опашката, която я обгоряла, и на по-голяма част, която се е разбила в скала, казал източникът. Досега са извадени около сто тела, другите още са в самолета.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
СПОРЕД РУСНАЦИТЕ САМОЛЕТА СИ Е НАПЬЛНО РЕДОВЕН И ВЕЧЕ Е ЯСНО ЗА ПАДАНЕТО СА ВИНОВНИ ПЬТНИЦИТЕ ЖИВИ НЯМА ПИТО ПЛАТЕНО
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 76
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kолхозно гориво и съвременен самолет - мм, не! Тяхното гориво става само за ТУтурутки, бАНани и подобни недоразумения.
57
4
 
15
 
! Отговори
И сега вова ще изрин преди 8 години
Приятели това което очаква муслемите (идил) в Сирия е ад .....вовата Путин ще изрине цялата *** там и техния миризлив Алах не може да им помогне
56
21
 
12
 
! Отговори
ДО 76 преди 8 години
До до 23АЗ ПЪК НА ТЕБ ДА НИ НАПОМНЯ, ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ КАСАПИНА ПУТИН НЯМАШЕ ДА Е РАЗМИРНА ДОНБАСКА ОБЛАСТ И ДА СВАЛЯТ САМОЛЕТИ ТАМ С ОРЪЖИЯ ДОСТАВЕНИ ОТ ПУТИН!!!!ТЪЙ, ЧЕ ВИНАТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО НА КАСАПИНА ПУТИН И ПОДДРЪЖНИЦИТЕ МУ!
55
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТО ОЩЕ НЕ Е ПРОВЕДЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ ВЕДНАГА СЕ ОБЯВЯВА, ЧЕ НЕ Е СВАЛЕН!!!!!!НАЧИ 100% Е СВАЛЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111ПОРЕДНИТЕ КОСТВЕНИ ЖЕРТВИ НА КАСАПИТА ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!!
54
7
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Надявам се, че когато минеш по улицата ми и те гръмна, никой няма да ме обвинява. Иначе тая история с диспечерите е ясна, също както засеченият украински изстребител, самолета на Путин и т.н. :D Въпросът е какво стана с опълченските БУК-ове, с които се снимаха и се хвалеха всеки ден, колко украински самолети са свалили.
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата трябва да се преосмислят. С тия никой не е излезнал на глава - арабите.Русия да се включи решително срещу нахлуването на тая *** из Европа.
52
6
 
27
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Пич , само да ти напомня, че Украйна носи отговорността за малоазийския самолет. Когато знаеш, че в този район се стреля и има военни действия, защо даваш коридор точно там на самолета?????? И защо украинската диспечерка и испанският диспечер,които във фейса споделиха притеснителни факти, изчезнаха и оттогава никой не ги е виждал???
51
29
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КАГЕБЕЙСКИЯ КРЕМЪЛ НА ЧЕРНОТО КАЗВА БЯЛО И ТАКА ОТ 100 ГОДИНИ! НАПЪЛНО УВРЕДЕНИ И ИСТИНСКИ МУТИРАЛИ УПРАВНИЦИ !!!
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЛЪКНИ ИСТЕРИКО *** С МИНУСИТЕ! ЗЛЕ СИ!
49
38
 
19
 
! Отговори
1997 преди 8 години
Русия отрича! Всичко отрича! Винаги!Затова и са отречени.От всички.И за всичко.
48
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aко е отказал мотора, самолета ще полети да се приземява и ще намали скорост. Чиста бомба го е взривила, само при взрив отвътре пасажерите се разпръсват на 5 км в диаметър. Бомбата го е разцепила и всичко се е стопило от взрива и се разпръснало. ИД или урките са го сторили, а може и съвместно.
47
2
 
12
 
! Отговори
Black Sea преди 8 години
А бе тия що не правят ПРОВЕРКИ на летището ами ОБИСКИ. Да не би да крият нещо?
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва още нищо не е съобщила официално, освен, че самолета не е свален от ракета. Всичката друга информация са интерпретации на информационните агенции.
45
15
 
8
 
! Отговори
Що ,бе... преди 8 години
...днеска --самолет...утре --жилищен блок.....ТОВА Е ВОЙНАТА !Кво чудно има...?РУСНАЦИТЕ СА "ВЕЛИКИ"..ше го понесат -като бръмбар сламка...!Тях така ги учат и възпитават..
44
20
 
9
 
! Отговори
шах с табуретката преди 8 години
Според някои агенции пилотът не е искал разрешение за аварийно кацане и не съобщил за никакъв проблем (???!!!)Самолетът е изчезнал почти внезапно от радара ,като при падане - като при бомба на бордаСамолетът лежи на земята е разцепен на две - от взрив ?Френските и германските самолети спират да летят до тез дестинации до изясняване на случая...За пореден пък когато Москва каже нещо излиза ,че е лъжа
43
21
 
10
 
! Отговори
75 преди 8 години
Типично по руски.В предната статия : Самолета е в перфектно техническо състояние/нали е руски../,пилота е бил супер професионалист/нали е руснак/,тези неща не са причина за падането на самолета.Сега пък- не е свален/руските самолети никой не може да ги свали/. Тогава каква е причината за катастрофата ? Хубавото е,че в Русия много-много не се задават въпроси.Не е полезно за здравето. Слушаш какво ти се казва и не мислиш.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНТ са много зле...