Сирийски имигранти да отидат да се бият за родината си!

Вашчиковски: Стотици хиляди си пият кафето на "Унтер ден линден"
16 ное 2015 11:37, Елка Василева
47
Сирийски имигранти да отидат да се бият за родината си!
Снимка: архив, Reuters

Стотиците хиляди сирийски имигранти в Европа биха могли да образуват армия и да се сражават за свободата на страната си. Това заяви Витолд Вашчиковски, бъдещият полски външен министър, цитиран от Франс прес.

"Стотици хиляди сирийци пристигнаха напоследък в Европа. Би могло да направим от тях войска", каза той пред телевизия TVP INFO.

"Десетки хиляди младежи скачат от надуваемите си лодки с айпад в ръката и вместо да поискат първо храна или вода, питат къде може да си заредят мобилния. Защо не идат да се сражават за освобождението на страната си с наша помощ", добави Вашчиковски.

Той заяви, че не би желал Полша да изпрати свои войници да се бият в Сирия, "докато стотици хиляди сирийци си пият кафето на (берлинския булевард) "Унтер ден линден" или другаде в Европа".

За разлика от бъдещия си колега в кабинета Конрад Шимански, който ще отговаря за европейските въпроси, Вашчиковски увери, че Полша ще изпълни ангажиментите, поети от либералното правителство - да приеме над 9000 бежанци в рамките на европейския проект за преразпределение на мигрантите.

В събота Шимански заяви, че след атентатите в Париж Полша "не вижда политическа възможност да спази" тези ангажименти.

Дясната партия "Право и справедливост", спечелила изборите през октомври, винаги се е обявявала против приемането на мигранти и в замяна е предлагала финансова помощ за страните, откъдето идват, напомня АФП.

Новото полско правителство полага днес клетва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поляците спокойно могат да приберат всички имигранти в Европа. Достатъчно е да отворят Аушвиц :)
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога събаряха режимите в арабските страни, и когато създаваха опозиционни армии с помощта на всички и най-вече на САЩ, що никой не се обаждаше? И бежанците и атентатите са следствие, а причината е другаде. Ако тука е война и аз бягам със семейството си, където мога за чий Х да рискувам живота на семейството си заради апетите на големите сили ли? А сега всички не искаме имигранти, не искаме нищо, а петрол и щатски долари щете ли? Щяха ви се.
21
3
 
21
 
! Отговори
Да отидат преди 8 години
ама вие (САЩ, НАТО + другарчета) финансирахте ИД и въоръжихте ИД
20
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината казва.Мъже здрави,яки...защо са дошли да се крият под полите на Европа?
19
11
 
29
 
! Отговори
комета преди 8 години
Тоя поляк да не се обажда, защото е срамен лакей на Фашингтонската хунта, която създаде целия тоя калабалък. И всичкото това ЦРУ го прави от страх - страх от Русия, страх от разрастването на могъщата православна славянска страна. Използват мюсюлманския фактор за борба срещу стара Европа, насъсквайки я нея срещу Русия. същите стари еврейски трикове както от предните две световни войни. Конспирацията е разкрита, чудя се Путин какво още чака - да удари спонсорите на ИД, те са извън Арабия.
18
20
 
2
 
! Отговори
XAXAXAXAXAXAXA преди 8 години
На Европа и трябва млада кръв, след като европейците !?! и европейките не искат да раждат.XAXAXAXAXAXAXAXA !!!
17
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС в тази криза показа, че е напълно безмислена структура пълна с безполезни чиновници, която не може да защитава обикновените и невинни граждани, а напротив вреди.Всеки излиза и си прави разни изказвания, но истински решения и резултат от тях - няма!
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То няколко такива "бежанци" вече показаха боеспособността си в Париж.Да не се окаже, че ще въоръжим армия, която да се обърне срещу нас самите! На тези вяра не може да им се дава.
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Витолд Вашчиковски!Казваш на глас това, което всички си мислим, но нямаме трибуна, от която да ни чуят.Политиката към бежанците трябва да се промени към посока да се приемат само жени и деца, а мъжете годни да носят оръжие да се върнат в Сирия да се бият за страната си. Ако не... цялата фамилия да се прибира там, откъдето е дошла! А най-добре направо да се премине към последната стъпка!
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно ! И какво сега, европейците ли трябва да идат да се проливат кръв в сухопътни операции за тяхната държава, докато те самите здрави и прави мъже се излежават на европейска издръжка и не им пука за собствената им държава. Какво би станало ако европейските сили при обсадата на Виена вместо да се бият с османците бяха емигрирали? Свободата не идва даром, за да бъде Европа това което е, Европа трябваше да мине през брутални кървави войни преди да се отврати от войната и да стане това което е
13
4
 
29
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Само не разбрах от кого ще освобождават Сирия (или която и да е страна от близкия изток)? Единствените окупатори там са САЩ. И какво - те ще им помогнат да се бият за освобождаване ли? Нещо не му хващам логиката.
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те са си войска. Само че срещу Европа.
11
0
 
46
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Меркел,Оланд,Юнкер...да водят сирийската войска. След победата БАБЕТО да им стане канцлер и ние да си отдъхнем от нея.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже пази ни от такива които не виждат ,че те са си войска от наемници на ИД които са им платили разноските по пътуването до ЕС. Иначе откъде имат толкова много долари в тях.
9
1
 
59
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Ние ще ги храним и умираме само за да бъдем добри.Ега си перверзията!
8
0
 
29
 
! Отговори
независим преди 8 години
Той и Тиквата сега ще удари в масата и ще ги прати мигрантите обратно!Вервайте ми!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
източния блок ще спаси тъпите западняци охранени и станали гейови
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Европа и трябва млада кръв, след като европейците и европейките не искат да раждат. Франция и Англия си имат бивши колонии и от там има постоянен пригок от хора, Германия няма и затова приема сирийци и афганистанци, САЩ разиграват зелени карти и всяка година приемат около 200 хил души. Що се отнася до ислямския тероризъм той е временно явление, каквото е било и инквизицията в Европа когато са изгаряли друговерци и богохулци. Това са реалностите.
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А три милиона българи защо не се върнат в България да работят за родината си? Ако всички се хванат здраво на работа нещата ще потръгнат. Не се иска да влизат в бой и да умират, само да работят за икономиката на страната си?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На чия страна да се бият? В Сирия се биеха САЩ и Русия, в Украйна се бият САЩ, ЕС и Русия.