По-малкият брат на Абделхамид Абауд е арестуван в Мароко

Ясин отишъл 14-годишен в Ислямска държава
20 ное 2015 19:02, Елка Василева
9
По-малкият брат на Абделхамид Абауд е арестуван в Мароко
Абделхамид Абауд. Снимка: архив, Reuters

Източник от мароканските служби съобщи, че местните власти са задържали миналия месец Ясин Абауд, по-малкия брат на Абделхамид Абауд, предаде Ройтерс.

Арестът бил извършен, след като Ясин Абауд пристигнал със самолет в Агадир, родния град на баща му.

Източникът заяви пред Ройтерс, че оттогава Ясин Абауд е под стража. Не е ясно дали той е свързан с радикалната клетка на брат му.

Според медийна информация Ясин се е присъединил към редиците на терористичната организация "Ислямска държава" в края на 2014 г. на 14-годишна възраст, предаде ТАСС. Смята се, че е бил вербуван от брат си Абделхамид.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
не на всяко. някои култури са направени за това да воюват помежду си и да се размножават, като тези два фактора се балансират помежду си и пак накрая излиза накъм лошо сметката. най-добре е да се избиват, да не се размножават, и нито един Човек на планетата да не се интересува от тях. и да им пробутват ваксини, които ги правят стерилни и така нататък. твърдо съм за! обаче съм против това да ми ги водят с конвой пред блока и да ги настанява, а точно това се случва в останалите държави от региона
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински се надявам да му пръсват *** по няколко пъти на ден, докато сам реши да сложи край на нещастния си животец. И след като се възнесе при въображаемия си аллах (умишлено го изписвам с малка буква), да се възнесе като някоя от девиците на събратята си, които са се възнесли там по-рано.
5
2
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Какво ми го арестувате. Направо го обесете това диване.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Френските специални части са направили до сега 800 , внезапни прониквания в жилища на заподозрени мюсолмански семейства притежаващи оръжие, бомби .Проследяват им телефонните разговори с близките им .Има още един взривил се на последния етаж на апартамент .Не се знае точния брой на арестуваните !
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мястото на всяко 14-годишно момче е в училище, а не на война!
2
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Гилотен преди 8 години
Пускайте изобретението ми в действие!
1
2
 
11
 
! Отговори
макаров преди 8 години
Не ни трябват пленници.