"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот

Кремъл зове да не се правят заключения за руско-турските взаимоотношения
Обновена: 24 ное 2015 14:52 | 24 ное 2015 13:55,
445
"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот
Снимка: Twitter

Представители на сирийски опозиционни сили твърдят, че имат снимки и видео, което показва, че един от двамата руски пилоти, е починал.

Пред Ройтерс групата я заявила, че на кадрите е заснет мъртъв мъж в униформа на руските ВВС. Според тях кадрите са оригинални. Засега не е ясно дали видеото е автентично, но Ройтерс предава, че се чуват викове: "Аллах Акбар!". 

Междувременно ТАСС предава, че в Кремъл все още не знаят дали ще бъде отменено утрешното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Турция. 

Още по темата

Кремъл призовава за търпение, преди да бъде назована причината за падането на руския самолет Су-24 в Сирия, предаде РИА Новости, позовавайки се на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че засега руското министерство на отбраната не е посочило причината за падането на самолета, който се е намирал на територията на Сирия. Ведомството заяви, че машината е паднала и "вероятно" е свалена.

НАТО също ще направи изявление във връзка с инцидента. По-рано днес Анкара потвърди, че турската армия е свалила руски самолет, а заради случая премиерът Ахмет Давутоглу реши да се обърне към НАТО И ООН.

Междувременно информацията от Анкара и Москва за траекторията на самолета е противореива. Според турската армия данните от радара категорично показват, че самолетът е минал през турското въздушно пространство, над района на Яйлъдагъ, окръг Хатай.

От Кремъл пък твърдят, че самолетът не е навлизал в турското въздушно пространство.

"Знаем със сигурност, че самолетът се е намирал във въздушното пространство на Сирия, над територията на Сирия," каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Преди това и руското министерство на отбраната изтъкна, че самолетът е бил над сирийска територия през целия полет.

Противоречиви са информациите и за начина, по който е бил свален изтребителят. Според Анкара това са направили два турски самолета Ф-16, докато Москва твърди, че руският Су-24 е бил подложен на артилерийски обстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** вадите от 9 кладенеца вода, ама така и не отговаряте защо нарушавате въздушните пространства на други държави и колко пъти ви предупреждаваха за това ? Иначе на мен Ердоганя въобще не ми е симпатичен - същият диктатор като ***, но в случая е в правото си. За съжаление, колхозниците разбират само с лошо, с добро не става.
228
5
 
17
 
! Отговори
Русия преди 8 години
Ок, русофоби и туркофили, щом искате война ще я имате! Само да припомня: Победителят от последната беше Русия!
227
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НAТО ЩЕ СМAЖЕ РУСИЯ, ТОВA НЕ БУДИ НИКAКВО СЪМНЕНИЕ ВЕЧЕ, НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ Е ОТ УТРЕ, ИЛИ ВДРУГИДЕН. СAЩ ЩЕ ЗAВЪРШAТ ЩИТA КРAЯ НA 2017 Г. ЧЕТИРИТЕ МУ ЕЛЕМЕНТA ВЕЧЕ РAБОТЯТ, ПРЕДИ СЕДМИЦA AМЕРИКAНЦИ И БРИТAНЦИ ИЗВЪРШИХA ФИНAЛНИ УСПЕШНИ ТЕСТОВЕ С МОРСКИЯ КОМПОНЕНТ НA НAТО- ЩИТA...ОТ 2018 Г. РAШA СТAВA ЮГОСЛAВИЯ КОНЕЦ ФИЛЬМA
226
10
 
3
 
! Отговори
русофоб преди 8 години
Путин нищо няма да направи. Прекалено зависим е от доларчетата от Турция. Ех тези доларчета....
225
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАИН НАВИНИТЕ ПО РОССИЯ 24 / ЩЕ ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ МАИ ДО КОЛКОТО РАЗБИРАМ , САМОЛЕТА Е СВАЛЕН НАД СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ , ИМАШЕ ИЗКАЗВАНЕ НА ПУТИН И НЯКАКЪВ ГЕНЕРАЛ / РУСИЯ ОБВИНЯВА ТУРЦИЯ ЗАЕДНО СЪС САЩ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА А РУСИЯ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ТОВА
224
8
 
2
 
! Отговори
До 295 преди 8 години
До АнонименЕто хибридната война водена от руските предатели у нас продължава , пак срещу руските самолети никой няма шанс , само дето на турците не са знаели ,
223
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин бил ядосан...на кого му дреме? Ще скърца със зъби няколко дена и си набие чумберите. Турция да не е Украйна или Грузия? Турция е с доста голяма, модерна армия, която макар и да не е толкова голяма колкото руската е подкрепяна от САЩ, както и от останалите членки на НАТО. Русия няма шанс срещу НАТО! Факт!
222
6
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен296чекай малко , нали нови технологии, заглушаване на сигнали, без аналогов в мире , бля. и сега кво стана ? вече изтребителите немат шанс срещу другите чайници от осемдесетте. *** тва не е като да вадиш нож на умрело куче и да плашиш българи и румънци с ядрен удар, явно.
221
12
 
3
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Основен виновник за смъртта на един от руските пилоти на СУ 24 е джуджето Путин с неговите *** амбиции , Русия да бъде глобален играч на световната арена.Касапинът от Дамаск - Асад , трябва да бъде свален от власт , за да настане мир в Сирия.Основен противник на Асад не е ИДИЛ , ами опзоционните сили , които са бомбардирани непрекъснато от руснаците.
220
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова ядосан ВВ не съм го виждал
219
12
 
3
 
! Отговори
русофоб преди 8 години
Това е краят на Путин. Краят на русия.
218
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен279 те и Египет и Русия твърдяха че е лъжа че е свален руски самолет над Египет въпреки че американците им показаха сателитни снимки на топлинно изображение снимано от американския сателит, естествено че и иранците ще отречат че са паднали руски ракети на тяхна територия
217
5
 
2
 
! Отговори
хахахахахахахаха преди 8 години
Форумните рубладжии да ни уведомят дали вече булавите летят за Анкара. Или не летят?
216
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изобщо не мълчи .сега го гледах по тв.полудял е
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СУ-24 е щурмовик за борба с танкове и наземни цели,не изтребител прехващач за борба с въздушни цели и самолети.СУ-24 без прикритие от СУ-27 примерно,може да бъде свален и от "Фантом" изтребител производство 1954 г. примерно или от всеки друг изтребител.СУ-27/30/35 са изтребители прехващачи,срещу тях Ф-15/16/22 нямат голям шанс.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРуският самолет се е прибирал в базата и е свален в територията на Сирия
213
3
 
13
 
! Отговори
Българка преди 8 години
Стига сте се делили на русофили и русофоби. Това да не е времето на Стефан Стамболов? Живеем в ХХ век , ако не знаете. Старата българска поговорка "Мечката играе и в собствения двор , не само в двора на съседите" важи и днес с всичка сила. Искате и в България нещо да избумка за да разберете , че с тези тълпи *** и нас ни очаква същото като в Париж и Лондон? Който пречи на Путин , пречи на борбата с Ислямска държава.
212
6
 
3
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Турското въздушно пространство е било нарушено. Вече имаше няколко подобни случая и руснаците хем се извиняваха,хем отричаха. Няма причина сега да не е същото,иначе турските ВВС нямаше да са толкова уверени при коментарите. Нарушителят е бил свален. Всичко друго са оправдания и отклоняване от темата.
211
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция действа ама пияндурите няма да реагират освен дипломатически защото ТУРЦИЯ Е ИМПЕРИЯ !
210
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Путин мълчи като тиква...Путин е казал, че това, което са направили турците е удар в гърба и ще има последствия