"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот

Кремъл зове да не се правят заключения за руско-турските взаимоотношения
Обновена: 24 ное 2015 14:52 | 24 ное 2015 13:55,
445
"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот
Снимка: Twitter

Представители на сирийски опозиционни сили твърдят, че имат снимки и видео, което показва, че един от двамата руски пилоти, е починал.

Пред Ройтерс групата я заявила, че на кадрите е заснет мъртъв мъж в униформа на руските ВВС. Според тях кадрите са оригинални. Засега не е ясно дали видеото е автентично, но Ройтерс предава, че се чуват викове: "Аллах Акбар!". 

Междувременно ТАСС предава, че в Кремъл все още не знаят дали ще бъде отменено утрешното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Турция. 

Още по темата

Кремъл призовава за търпение, преди да бъде назована причината за падането на руския самолет Су-24 в Сирия, предаде РИА Новости, позовавайки се на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че засега руското министерство на отбраната не е посочило причината за падането на самолета, който се е намирал на територията на Сирия. Ведомството заяви, че машината е паднала и "вероятно" е свалена.

НАТО също ще направи изявление във връзка с инцидента. По-рано днес Анкара потвърди, че турската армия е свалила руски самолет, а заради случая премиерът Ахмет Давутоглу реши да се обърне към НАТО И ООН.

Междувременно информацията от Анкара и Москва за траекторията на самолета е противореива. Според турската армия данните от радара категорично показват, че самолетът е минал през турското въздушно пространство, над района на Яйлъдагъ, окръг Хатай.

От Кремъл пък твърдят, че самолетът не е навлизал в турското въздушно пространство.

"Знаем със сигурност, че самолетът се е намирал във въздушното пространство на Сирия, над територията на Сирия," каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Преди това и руското министерство на отбраната изтъкна, че самолетът е бил над сирийска територия през целия полет.

Противоречиви са информациите и за начина, по който е бил свален изтребителят. Според Анкара това са направили два турски самолета Ф-16, докато Москва твърди, че руският Су-24 е бил подложен на артилерийски обстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
4
 
! Отговори
чуждите медии: преди 8 години
Шамар в лицето на Русия и Путин! Днешният инцидент е първият от близо 60 години, в който въоръжените сили на страна, член на НАТО, свалят руски или съветски военен самолет!
208
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМоже и новата руска вакуумна бомба да бъде употребена.- - - -Че тя вече е употребена ? На всички в Кремъл модъците са им в безтегловно състояние !?
207
6
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен280те и руснаците първо се похвалиха че са свалили украински ан26 а се оказа че са овратили пътнически самолет, *** карай. сипи още една , нарежи си една щафета праз и пускай тримата танисти и кучето. опра, филма е полски. остай, ше караме само на ракия.
206
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров кажи нещо бе колхозник много отворен го раздаваше
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САТЕЛИТНИТЕ СНИМКИ ЩЕ ПОКАЖАТ БИЛ ИЛИ НЕ Е БИЛ НАД ТУРЦИЯ...АКО НЕ Е БИЛ ТО....
204
27
 
7
 
! Отговори
Ген. Александров преди 8 години
Само да припомня някои факти на безродните рубладжии:Да ти припомня:1. Българи Е ЧЛЕН НА НАТО, а не на одкб2. В НАТО членуват 28 държави, а в одкб- 63. В НАТО членуват ТРИ ЯДРЕНИ СИЛИ- САЩ, Франция, Ю.К., а в одкб членува ЕДНА ядрена сила- русия.Така че да му мислят руснаците! А ние българите няма от какво да се притесняваме, ние сме този път от правилната страна!
203
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофоб244 хибридната война за която нашия президент говори даде загуби за руснаците, хибридната война на руснаците е да ни докажат колко непобедими са и тяхното оръжие е най добро и лазерно триплазмено оръжие си имат вече има и видеоклипове как работи в сирия ( въпреки че видеото от "Сирия" е от Кентъки оръжейно шоу ) *** webcafe bg/id_241633771 с точки естествено е адреса едно от най големите доказателства за хибридната война водена от Русия, те за друга не могат и да си помислят даже
202
12
 
6
 
! Отговори
русофоб преди 8 години
Ванга беше нещатен служител на ДС, ерго КГБ. Хич не ния навирайте тази бежбожница, изцвъкала соц "църква" в Рупите.
201
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето какво е заявил Путин в Сочи на среща с краля на Йордания преди час: ""Наш самолет был сбит над территорией Сирии ракетой "воздух-воздух" с турецкого самолета F-16. Упал на территорию Сирии в 4 километрах от границы с Турцией. Находясь в воздухе, когда на него была совершена атака, на высоте шесть тысяч метров на удалении одного километра от турецкой территории. В любом случае наши летчики и наш самолет никак не угрожали Турецкой Республике", рассказал Путин."
200
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Су-24 не е изтребител, а щурмовик.Щурмовиците служат за поддръжка на пехотата при бойни действия: пускат бомби и обстрелват с оръдия и ракети наземни цели като танкове, БМП, БТР, камиони и т.н.Щурмовиците нямат много шанс срещу горе-долу съвременен изтребител, като F-16.
199
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе все за Ванга говорите .... ама и тя им го каза на руснаците - вие ще се биете ... ама други ще са победителите !? Още ги е яд че не им е казала кои ще са победителите ! Но няма да са и те !!!
198
11
 
2
 
! Отговори
Онз преди 8 години
До Анонимен269като се има предвид че половината от тия ракети паднаха в иран, добре е ако почнат да бомбардират инджирлик да слизаме по мазетата. ако не всички, румелийци поне задължително
197
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на негово величество *** последни. И ся кво шъ праим? Ако не ударим Турция у дома шъ ни изядат. *** да я ударим, ама тя не била като Грузия или Украйна. Пак кофти. А как хубаво само се дуехме. И ахмаците у дома обедняваха и ни ръкопляскаха.А не върви и нашите войници виновни да изкараме.
196
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички българи пишат така, че Русия все е едно е България и получават оргазми от това какво щяла да направи Русия, турци и руснаци си мерят *** а ви дето сте НИКОЙ къде се слагате бе мишки ?
195
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименпутин мълчи като тикваа-------------Порови в нета за да провериш какво е казал Путин
194
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е края на путин и русия. Турците ги смАзаха
193
11
 
2
 
! Отговори
Онз преди 8 години
До Григорий Распутине, тва щеше да стане и ако на доналд кук екипажа беха радикални турци а не професионален екипаж. айде сега риа новости да каже че по турските летища им требват памперси и пилотите масово напускат ;)
192
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
путин мълчи като тикваа
191
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пророчество на монах Паисий Светогорец - ""Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване, тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война..."А Турция това вече го направи "Турция на 15 май напълно е блокирала течението на река Ефрат, в резултат на което нивото на водата във водохранилището Асад в Сирия е паднало с 6 метра..."
190
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сега руснаците продължат отношения,относно турски поток,то със сигурност ,трябва да знаете ,че техния говермент ,начело с лидера им са продажници ,ако ли пък не ,това вече говори за една наистина мощна и силна ,независима от никого военна държава.....