Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*

Руският президент вини Анкара, че подкрепя тероризма
Обновена: 24 ное 2015 17:16 | 24 ное 2015 15:35,
439
Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*
Снимка: архив Reuters

Катастрофата на руския Су-24 в Сирия е удар в гърба, нанесен от подкрепящите тероризма, заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II, провеждаща се в Сочи, предаде Интерфакс.

"Това събитие излиза извън рамките на обичайната борба с тероризма. Разбира се, нашите военни водят героична борба с терора, не жалейки себе си, не жалейки своя живот. Но днешната загуба е свързана с удар, който ни нанесоха в гърба помагащите на тероризма", заяви Путин.

Още по темата

"Нашият самолет е свален над територията на Сирия с ракета "въздух-въздух" от турски самолет F-16. Паднал е на територията на Сирия на 4 километра от границата с Турция. Намирал се е във въздуха на височина 6 хиляди метра, на отдалеченост един километър от турската територия. При всички случаи нашите пилоти и нашият самолет никак не са застрашавали Турция", категоричен е Путин.

"Това трагично събитие ще има сериозни последствия за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли с Турция не просто като с близък съсед, а като с приятелска страна. Не знам на кого бе нужно това, което се случи днес, във всеки случай – не на нас", посочи руският държавен глава.

"Вместо да установи незабавно необходимия контакт с нас, турската страна се обърна към своите партньори в НАТО, за да обсъдят ситуацията, сякаш ние сме свалили техен самолет, а не те наш", посочи още Путин.

Турция е нанесла удар по руския самолет, въпреки, че Русия е сключила със САЩ споразумение за предупреждаване при такива инциденти, посочи Путин.

"Сега и удари в гърба получаваме, удари по нашите самолети, които се борят с тероризма. И при това ние сме подписали споразумение с американските партньори, относно предупреждаване за инциденти във въздуха. Турция, както е известно, е в редицата на тези, които са обявили, че воюват с тероризма в състава на американската коалиция", заяви Путин.

*"На територията на Турция има много петрол от находищата, намиращи се под контрола на "Ислямска държава", допълни още Путин. "Ние отдавна сме забелязали факта, че на територията на Турция има голямо количество петрол и петролни продукти от завладените територии. От тук и голямата парична подкрепа за групировките“, заяви Путин.

Той подчерта, че сваленият Су-24 е изпълняал директна задача по борба с "Ислямска държава", нанасяйки превантивни удари по терористите.

"Те са провеждали операция по борба с ИД в Северна Латакия, това е планинска част, където са съсредоточени екстремисти, предимно с произход от Русия. В този смисъл те са изпълнявали своя директна задача за превантивни удари по терористите, които във всяка секунда, по всяко време могат да се върнат в Руси", подчерта руския президент.

"Аз разбирам, че всяка държава има свои регионални интереси, ние винаги се отнасяме с уважение към тях. Но ние никога няма да търпим да се извършват такива престъпления, както днес. И разбира се, ние разчитаме на това, че международната общност все пак ще намери в себе си сили, за да се сплоти в борбата с общото зло. В тази връзка, разчитаме на активното участие в региона в тази борба“, добави руският президент.

*Информацията е актуална към 15:54 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
1
 
! Отговори
Оня дето помни преди 8 години
Като го слушам Путин как ***, май ударът не е бил в гърба, ами една педя по-долу ...
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Катастрофата на руския СУ-24 е удар в гърба"... С
264
0
 
1
 
! Отговори
полковник Огарев преди 8 години
Ежедневни артилерийски подготовки от Каспийско и Средиземноморско море по два часа с крилати ракети по всички градове и курорти и ежедневни бомбардировки с самолети....и да пуснат СПЕЦНАЗ да "вършее" в Турция!!!....
263
0
 
3
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсВежливите хора в Крим станаха косвени жертви на борба за надмощие. Още по времето на протестите някакъв безмозъчен *** беше излязъл да тръби по медиите, колко по сигурно щяло да бъде за ЕС, когато нато разположи ракети и в Украина. На мястото на Русия и аз нямаше да стоя мирно и да гледам.
262
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре де а сега да си кажат Турция колко пъти нарушиха Сирийската граница и дали нама да бъдат сваляни турски самолети?
261
2
 
17
 
! Отговори
Българин и Руснак преди 8 години
Ако не беше Русия,България отдавна да е падналаа на самото дънно,защото сега сме на някаква височина.С тези 240 кавала който мислят,че всички в държавата са ''овце'' (като повечето който са писали коментари за тази статия).България и Русия са един народ,един език, всичко е еднакво !!!! Който си подкрепя НАТО да си ги подкрепя, но не на статия свързана с Русия !!! Благодаря на тези който са прочели коментара ми докрай :)
260
6
 
2
 
! Отговори
до 363 преди 8 години
"Бойците са чеченци и имат бради до кръста. Крещят Аллаху-Акбар и размахват ножове по половин метър. Чува се е и руска реч."Е и?ТОВА НЕ Е И.Д. - запиши си го някъде. Руснаците лъжат, че оперират срещу ИД, всъщност удрят умерени и дори мирни противници на Асад, само и само да скрепят режима и базата си.Теб пък болната русофилия няма да те спаси.
259
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Шимди "Турски поток" йок,язък.
258
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало какво стана с турския ПаТок ще се строили а или южен паток май няма да има турски патпк както .яма да има и пжен което май на лайкучките червени няма се хареса хаха турски паток смяяяях
257
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 367 "Не виждам нито една разлика"... Не виждате или НЕ ИСКАТЕ да видите?
256
21
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
В Северна Латакия няма ИД.Там са от сирийската опозиция стещу Асад.Каза им се на *** от Кремъл да не се завират където не им е работа ама не..
255
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз другарю не виждам нито една разлика между ссср и путинуидната русия . Да на пръв поглед нещата са различни . Да и . Б . К . П сега се казва . Б . С . П но какви от това ,какво значение има как се казваш сега след като ти си същия . Да сега в русия опозицията не я убиват толко брутално само тук там кой разстрела кой отровен кой се самоубил .
254
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 364"Плевнелиев излезна прав като предупреди че СССР ще търси конфликт на Балканите"Стига с тази шизофрения! Какво СССР? Къде е СССР? Не губи ума си, приятелю!
253
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция казва, че е било грешка. "Ние решихме, че е бил сирийски самолет". Добре! Сега Русия има право на същите "грешки", нали?
252
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти да видиш ми той . Плевнелиев излезна прав като предупреди че ссср ще търси конфликт на балканите е турция все пак е на балканския полуостров
251
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вместо да установи незабавно необходимия контакт с нас, турската страна се обърна към своите партньори в НАТО, за да обсъдят ситуацията, сякаш ние сме свалили техен самолет, а не те наш", посочи още Путин.
250
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е фашист,който фалшифицира изборите!
249
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AZ VQRVAM CHE TURCITE PO POGRESHKA SA SVALILI SAMOLETA ! I POVECHE DA NE SE POVTARQ !
248
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия.
247
0
 
35
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Ердогане, няма спасение за теб. Не се моли, няма смисъл. Всички екстремисти приключвате по един и същ начин.....