Турция: Пилотите са живи, опитват се да ги освободят!

Руският самолет навлязъл в турското пространство за секунди
Обновена: 24 ное 2015 20:04 | 24 ное 2015 20:03,
335
Турция: Пилотите са живи, опитват се да ги освободят!
Снимка: Reuters

Турция разполага с информации, според които пилотите на руския изтребител-бомбардировач Су-24, свален от турската бойна авиация близо до границата на Турция със Сирия, са живи, предаде Франс прес, като цитира представител на турското правителство.

Още по темата

Турция се опитва да стигне до пилотите и да ги прибере, допълва представителят, пожелал да остане анонимен и цитиран от Франс прес.

Агенция Ройтерс също съобщава, като се позовава на неназован турски представител, че турските власти се опитват да постигнат освобождаването на руските пилоти от сирийски опозиционни бунтовници в Сирия.

Предходни информации, идващи от източници близки до сирийската опозиция, съобщаваха за това, че след катапултирането му единият руски пилот е бил убит от сирийски бунтовници, а вторият се водел за изчезнал, припомня Франс прес.

Туркменски сили в Сирия пък казаха, че са застреляли и двамата пилоти от руския самолет, предаде по-рано днес Ройтерс, като цитира Алпаслан Челик, заместник-командир на Сирийската туркменска бригада.

Той дори твърдеше, че пилотите са били простреляни още по време на катапултирането от машината и добави, че това е станало близо до сирийското село Ямади. Заместник-командирът показа и парче плат, за което твърдеше, че е част от пилотски парашут.

Малко преди турският представител, пожелал да запази анонимност, да каже, че пилотите са живи, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че няма никаква информация за съдбата на двамата пилоти.

Песков уточни още, че Турция не е предоставила на Руската федерация доказателства за нарушаването от руския Су-24 на нейното въздушно пространство. Русия изхожда от данните, с които разполага, според които самолетът не е нарушавал пространството на Турция.

Ние първо изхождаме от показанията на нашите военни специалисти, които притежават всички параметри на полета на самолета, който бе свален, добави Песков. Тези данни свидетелстват за това, че самолетът е изпълнявал полет във въздушното пространство на Сирия и е бил сален в сирийско небе, каза говорителят на Путин.

Тази сутрин турската бойна авиация свали изтребител-бомбардировач Су 24 участващ в руските военни действия в Сирия. Трагедията се разигра в северозападната част на Сирия, край границата й с Турция.

Анкара твърди, че самолетът е нарушил въздушното й пространство и че е предупредила неколкократно Москва за това, но Москва категорично отрече това.

Този инцидент е най-сериозният между Турция и Русия от началото на руската военна намеса в Сирия на страната на сирийския президент Башар Асад.

Според неназован американски представител САЩ смятат, че руският самолет е навлязъл в турското въздушно пространство само за няколко секунди, преди Турция да го свали, предаде Ройтерс.

Представителят, пожелал да остане анонимен, каза, че САЩ продължават да разследват инцидента и че оценките засега се базират на първи индикации за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От три страни твърдят, че пилотите били застреляни, а нашите турски "братя" ги били търсили.Сигур при свети Петър са пратили търсачи.Ха да видим как ще ги намерят. ЖИВИ!
163
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от ясно е, че османлиите са направили капан и са издебнали руския самолет който не е пригоден да води бой с изтребители. разстреляли са го с ракета изотзад. Има ли българин който да не знае какви гнусотии са вършили турците през вековете? Има ли българин който да се съмнява, че и сега се случва поредната турска гнусотия. А американците доволно потриват ръце - най вероятно, чрез свои връзки в армията са уредили това да се случи, за да развалят зараждащата се коалиция срещу ИД и съвместните
162
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да печелят времето. Почват да разтягат локуми.
161
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази история няма да приключи нито днес, нито тази година... Да запалим свещ и да се молим руснаците да покажат здрави нерви и да не се стига до очевидни усложнения. Щото това не е футболен мач, нито Биг Брадър... Вчерашните ракети изстреляни от руска подводница и стратегически бомбардировач, прелетяха над Турция!!!! Дано не стане някоя "грешка" и да паднат случайно в Турция. Намекът е ясен, скоро ще видим и кой какво е разбрал.
160
0
 
25
 
! Отговори
Реджеп преди 8 години
Очевидно турското въздушно пространство се простира доста дълбоко в Сирия .
159
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция: Пилотите са живи, опитват се да ги освободят!"И двамата пилоти са убити веднага след падането на земята. Ердоган забаламосва Путин не знам защо, но му дава надежди че все още са живи.
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
освобождаването на руските пилоти от сирийски опозиционни бунтовнициЗащо сирийски бунтовници, като става ясно от видеото което сами са качили, че са турски муджихидини!
157
2
 
11
 
! Отговори
о ,ердоган преди 8 години
сега ще ти гори под краката,готов си да ги клонираш руските пилоти,хапеш си мустака ,но е късно най-после се показа истински,а сега нова държава-кюрдистан вярна на русия,а сега да ти изпепелят опозицията на сирия която поддържаш,а сега срив на борсата и на лирата,-та после пак сваляй самолети по правилата
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за да се оправи бг е нужен нов план от рода на кипър2
155
1
 
10
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Само се чудя, колко полукастрати пишат мненията си - един главоч ли е или няколко. поне да пишат направо на турски, че да не им разбирам гадостите!
154
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Руският самолет нарушил въздушното пространство на Турция!Да бе,да!От "любов е"!
153
5
 
37
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Новини от последния час!Путин обяви: връщаме Цариград на България!!!
152
2
 
34
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Турция-световен лицемер!
151
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
убити са и няколко руски пехотинци тежък ден за путлеристите
150
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** Чичо сам ще реши но русия изчезва от картите ХА ХА ХА
149
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 години
до гяурДай боже да ги превариш!!!
148
1
 
3
 
! Отговори
до 260 преди 8 години
Кого и с какво екскортираш па ти бе ?? *** нещастен !
147
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаба Турция, добре за България, да спрат ДПС да си вирят носовете!
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ria.ru/syria_mission/20151124/1327765206.html
145
4
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Не знам какви ще са последствията за нас, но за Турция мисля, че ще имат много сериозни проблеми с риск да загубят 1/3 от населението и територията си. Кюрдите намериха кой да им дава оръжие, Путин ще търси вариант за кюрдска автономия в Сирия срещу подкрепа за Асад.