Всяка трета жена в ЕС – жертва на насилие

Ще се прилага нов план за равенство между половете
24 ное 2015 18:30, Петя Славова
22
Всяка трета жена в ЕС – жертва на насилие
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всяка трета жена в ЕС е била жертва на някаква форма на насилие, основано на пола, съобщи днес Европейската комисия по повод Международния ден за премахване на насилието над жените.

Много момичета биват омъжвани или осакатявани в детска възраст в Европа и по света, се посочва в изявление на четирима еврокомисари, отговарящи за международната и правната политика.

В много държави повече от половината от убийствата на жени се извършват от интимния партньор, роднина или член на семейството, в собствените им домове. Жените са много уязвими към всички форми на насилие в райони на конфликт и по време на хуманитарни кризи, отбелязва комисията.

От догодина ЕС ще прилага нов план за действие за равенството между половете в рамките на политиката, свързана с международните отношения. Пояснява се, че Европейската служба за външна дейност е започнала дипломатически контакти, насочени към всички форми на насилие над деца и жени, особено за прекратяване на браковете на деца, ранните и принудителните бракове, както и гениталното осакатяване на жени.

Тази година ЕК е отпуснала около осем милиона евро за проекти за предотвратяване и борба с насилието над жени и момичета в ЕС и 20 милиона евро за борба с тези прояви в рамките на Общността. Днес централата на ЕК е осветена в оранжево, в подкрепа на кампанията на Генералния секретариат на ООН срещу насилието, основано на пола..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЕСжертва на насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
смърт на феминизма преди 8 години
Страшни коментари и това е показателно. Върли феминистки, защитаващи нещо, което е предварително обречено. С женската простащина и стремеж към равенство с мъжете жените сами заслужават да ги пребиват. Не искат да признаят, че са по-нисши от мъжете и за това ще ядат бой, докато това им се изясни. Ами нека си мечтаят за равенство и да злоупотребяват с мъжкото търпение, а мъжете които не са от най-търпеливите пак ще ги съдират от бой! Абе, малко се бият жените напоследък, щом още лаят за равенство
15
5
 
3
 
! Отговори
v преди 8 години
До До 11Ти чуваш ли се какво пишеш, да не би само да се образоват, да ходят по дискотеки и да правят кариери? Те имат и семейства, ама имат право на всичко от живота, а не да стоят само в къщи, на тях трябва да им се осигурят условия да имат всичко това. Това, че мъжете имат повече власт, не означава, че трябва да злоупотребяват с нея.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ИЗРАВНЯВАМЕ ПОЛОВЕТЕ КАТО НА ЖЕНИТЕ ИМ ПРИШИЕМЕ ПО ЕДИН ЧЛЕН НА ТКЗС-то. ха ха ах ха ха ха ха ха евах тия меки китки!
13
1
 
9
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До БгБегай бе сектант ! ... иначе не можеш да изравниш туй що по прироад е неравно ...
12
3
 
8
 
! Отговори
Бг преди 8 години
ЕС е антихристиянска атеистична организация затова го правят. Жената е подчинена на мъжа. Това не я прави по-лоша това е самата ИСТИНА. Бог е постановил така да бъде.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Равенството между половете не е възможно, а стремежа към него е наивен, глупав и вреден за обществото. Мъжете и жените са различни, приемете го!
10
3
 
14
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Жената е майка и домакиня пред всичко друго, това е нейната природа, но днес такива фригидни женички с промит мозък като теб смятат, че трябва да правят кариери, да си пазят фигурите, да се въртят *** по дискотеките, да се образоват до 50 години и т.н. Ето това е феминизма - абсолютно противоестествен разрушител на семейството, унищожител на обществото, най-деградивна религия.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
простаци, селски бекове, мутри и *** -са най голямото зло в природата /и по специално в Бг-то/
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Патриотдаже безработните дебелаци неправещи нищо по цял ден .. и те ли .горките живи да ги ожалиш.На Ощетените природно , и на външен вид ''тюфлеци'' все им се намират проблем .на крива ракета Космоса пречи .мда
7
8
 
6
 
! Отговори
do 8 преди 8 години
До До 4щом т иси се родил -доста други боклучави неща могат да се ''родят'' .Тук се говори за физическо насилие ,на теб ''феминизма'' ти е проблема....Късата пи*ка ти е проблема /не феминизма/....Правото на образование ,на гласуване ,на собственост на ''съществата от женски пол'' -да бе глей ти какви лоши неща .яяя жените в обора .-не бъркай това че някоя ти е отказала с ''феминизма'' Всъщност правото на някоя жена да откаже на *** -цървулите го приемат'' като злото феминизъм бре''...
6
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Абсолютно всеки мъж в ЕС жертва на женско психическо насилие!
5
4
 
15
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Не знам за християнството и исляма, но религията феминизъм е най-деградивното нещо раждало се някога, най-големия бич на европейската раса, който е напът да я заличи напълно.
4
4
 
12
 
! Отговори
половината истина преди 8 години
Пишете половината истина! Цялата истина е, колкото жени има малтретирани от мъже, толкова и мъже има, бити, унижавани и малтретирани от жени.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3Християнството,за който го познава приема жената наравно с мъжа:няма мъжски пол,ни женски защото всички сте едно в Христа Иисуса(Галата ни 3;28)
2
3
 
10
 
! Отговори
komentator преди 8 години
ами трябва да пускат често, че да поддадем и в България на феминистки и подобни скамове. Има клонове на организации които ще ударят кьоравото ако пробият и в България
1
10
 
11
 
! Отговори
друга гледна точка преди 8 години
няма как да се борим срещу насилието срещу жени като се борим срещу симптома,а не срещу причината,а тя е-религиите,в християнството жената е приравнена с добитъка,в исляма също,не изкореним ли тези проклети изчадия,проповядващи каквато и да е религия нищо няма да се промени в положението на жените