Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров

Според него свалянето на руското Су-24 е планирана провокация
25 ное 2015 15:38,
171
Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров
Снимка: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обяви категорично, Москва няма намерение да воюва с Турция.

На нарочно свикана пресконференция той заяви, че Русия не е променила "отношението си към турския народ".

"Възникват обаче въпроси за действията на настоящото управление на Турция", подчерта той.

Лавров изрази съмнения дали събитията от вчера със сваления руски военен самолет са инцидент или предварително планирана провокация.

"Съмняваме се, че това е било непреднамерен акт. Инцидентът прилича на планирано действие", каза той и отново натърти, че Русия няма намерение да воюва с Турция.

"Приятелските отношения между народите на Руската федерация и Турция не зависят от политиците, но двустранните отношения ще бъдат сериозно преразгледани", посочи Сергей Лавров.

По думите му, в района, в който е бил свален руският самолет Су-24, има не само бойци, но и техни обекти и инфраструктура.

"По последна информация в района, който турските ни колеги считат за населен с туркмени, има стотици, а може и над хиляда бойци, които представляват пряка опасност за нашата сигурност. Според наличната ни информация в този район е разположена и инфраструктура на терористите, включително складове с оръжия, боеприпаси, командни центрове и снабдителни пунктове", посочи Лавров.

Междувременно говорител на турското Министерство на външните работи обяви, че външните министри на Русия и Турция, Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу, са се договорили да се срещнат в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И добави)) Спираме напълно евтиният петрол!)))
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, смеят ли))) Турция не е Грузия
18
4
 
7
 
! Отговори
до 555 преди 8 години
каква бойна готовност има Турция това се знае но има инещо по важно "смелоста" ето там са много напред всеки готов да умира за Турция
17
3
 
8
 
! Отговори
Близка среща преди 8 години
Това се казва политика. Ясно е, че коварното действие на турския F16 си е вражеска атака и не е приятелки огън. Отговорът с руския С-400 Триумф е разбираем даже и за неграмотния: летящите обекти с липсващо разпознавателно устройство ще бъдат тържествено посрещани.
16
2
 
3
 
! Отговори
. преди 8 години
Топ дипломат и човек на интелект Лавров."НАТО И ЕС не изпратиха съболезнования на Русия".Лавров,хората за мир и против веруюто на ЛЪЖАТА изпращат съболезнованията си към Русия за терористичното сваляне на руските самолето вкл.в Египет и това на турския терористичен,който както ЦИОНИСТКИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН РЕЖИМ напада тези,които се бият на първа линия за спасение на човешката цивилизация.
15
1
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Абе вие имате ли останал поне малко мозък в изпразнената ви от ежедневно приемане на "ценности" кратуна?.
14
0
 
9
 
! Отговори
Доспат преди 8 години
Че за какво да хабят сили,няколко съндъка с оръжия за кюрдите....чиста работа,няма и да се учудя ако наистина кюрдите получат руско оръжие .
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да воюва с Турция, без да воюва с НАТО. А с НАТО няма да е война, а самоубийство и край на живота на Земята.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАВАРИШ ЛАВРОВ ЗАНЕШ ЛИ АКО БЕШЕ ЖИВ ЛЕОНИД БРЕЖНЕВ КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ С ? НЕЗНАЕШ!?!?! Е КАК ТАКА ДА НЕ ЗНАЕШ!!? ЩЕШЕ ДА ГИ ОБРЕЖЕ ВТОРИ ПЪТ ЗАЕДНО С ТАША.ИТЕ ИМ. А ВИЕ С ТАВАРИШ ПУТИН СЕГА ЩЕ ИМ ПРАВИТЕ ДУХАЙ ДЮДУ. ЗАНАЕШ ЛИ КАКВО Е ТОВА? НЕЗНАЕШ?!?! Е И НЯМА ДА ТИ КАЖА!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЯЗЪК !!!! Тъкмо щяхме да се освободим от едните и от другите !!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нова игра в региона-"Сирийска рулетка".Тя е следната-трябва турски самолет да влезе в сирийското въздушно пространство поне за 30 секунди и да не бъде свален.За сега никой от потурнаците не се е пробвал-кротуват си културно на границата и гледат техните приятелчета терористите как се изпепеляват от руските бомбардировки.
9
8
 
18
 
! Отговори
0 преди 8 години
Радвайте се, че Рисия се управлява от реално мослещи политици и с президент Путин. Защото ако беше президент Жириновски половината свят нямаше да го има и никой нямаше да пише тука.
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така те рашистите воюват само със страни йато Грузия, Молдова, Украйна, като срещбат по силен противник подвиват опашка и дим да *** няма
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно че е провокация. А глу.пака Ердоган разчита на НАТО. Натовските лидери обаче няма да позволят мало.умника да постави алианса в услуга на ИДИЛ - той вече тихомълком изпада в изолация там. А 35 милиона кюрди, при това турски граждани, вече се точат да осребрят сваленото СУ. Вчера ходи да циври в НАТО като наакан, а днес вече влезе в обяснителен режим :)С Ердоган е свършено, както и с мечтата му за нова османска империя с управление-шериат. Резака сам се пъхна в капана. :)
6
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инцидентът е по вина на Русия, защото защитава Асад от справедливия гняв на народа си, който те наричат терористи. Тероризъм ли е да искаш да имаш права, а вместо това държавата да те разстрелва и обгазява с химическо оръжие? Руснаците са на страната на Асад и за тях всички с оръжия са терористи. Тези "терористи" обаче воюват и с ИД и с Асад, така че наистина Русия помага на ИД и АСАД да си възвърне контрол над загубени територии. Другото е пропаганда и нарочна дезинформация. Като в Украйна
5
35
 
14
 
! Отговори
555 преди 8 години
Не възнамерява защото не смее. Турция не е украйна или европа.
4
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо така бе Лавров, ти предаваш целокупната путинофилия тук във форума !?
3
4
 
30
 
! Отговори
BN преди 8 години
Започват да омекват. Нито на едната, нито на другата страна, й стиска за такава война. И слава Богу!
2
26
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Междувременно, Газпром поевтиня с 230 милиарда рубли ( 230 000 000 000) за денонощие...Може и още.
1
7
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
За всички е ясно че е...провокация.Само за наш Плевньо е...радостно събитие;нещо като...коледна заря.