Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров

Според него свалянето на руското Су-24 е планирана провокация
25 ное 2015 15:38,
171
Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров
Снимка: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обяви категорично, Москва няма намерение да воюва с Турция.

На нарочно свикана пресконференция той заяви, че Русия не е променила "отношението си към турския народ".

"Възникват обаче въпроси за действията на настоящото управление на Турция", подчерта той.

Лавров изрази съмнения дали събитията от вчера със сваления руски военен самолет са инцидент или предварително планирана провокация.

"Съмняваме се, че това е било непреднамерен акт. Инцидентът прилича на планирано действие", каза той и отново натърти, че Русия няма намерение да воюва с Турция.

"Приятелските отношения между народите на Руската федерация и Турция не зависят от политиците, но двустранните отношения ще бъдат сериозно преразгледани", посочи Сергей Лавров.

По думите му, в района, в който е бил свален руският самолет Су-24, има не само бойци, но и техни обекти и инфраструктура.

"По последна информация в района, който турските ни колеги считат за населен с туркмени, има стотици, а може и над хиляда бойци, които представляват пряка опасност за нашата сигурност. Според наличната ни информация в този район е разположена и инфраструктура на терористите, включително складове с оръжия, боеприпаси, командни центрове и снабдителни пунктове", посочи Лавров.

Междувременно говорител на турското Министерство на външните работи обяви, че външните министри на Русия и Турция, Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу, са се договорили да се срещнат в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, много смешни червените балъци. Днес запяха друга песен - Русия нямало да воюва, кюрдите ще го правят от нейно име. Ами те кюрдите от как се помнят воюват с турците бе ***, кво си вдигате акциите с тях след като е очеизвадно че братушките никой не ги брои за живи. Едни ядрени глави, един диктатор и 120 млн. загубеняци, за които робството е нормален начин на живот.
39
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарката Путина бе прелъстена и изоставена
38
1
 
16
 
! Отговори
хм преди 8 години
За тия, дето се вълнуват много.Това, че това е планирано, е най лошият възможен вариант. Значи някой иска умишлено и планирано да запали 3 СВ. При това положение ще има нови провокации, с нарастваща сила - докато не постигне целта си.Нашата е лесна - поради местоположението на страната и това, че сме на фронт. линия, я изкараме ден два, я не.Все някоя от страните ще ни опече понеже сме слаби. Повод все ще се намери - или сме нелоялни, или сме заплаха, или просто ей така, без повод.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалко за загиналите пилоти. останалото са празни приказки. ясно е че Турция гони своите си интереси в сирия, в това число подкрепяйки негласно ислямска държава, като не разрешава на никакви самолети от коалицията, в това число и на страни от НАТО да ползват нейното въздушно простарнство за операциите. Ясно е и че Русия няма да остави нещата така, ще има някаква военна реакция, най-вероятно срещу тези които разстреляха пилотите във въздуха. Тъй или иначе е очевадно че мястото на Турция не е в ЕС
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ не възнамерява да воюва с турция,но КЮРДИСТАН ще воюва с турция.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооо... разбира се че няма да воюват! Те тихичко ще изчакат. Само ще гледат как кюрдите методчно разкъсват Турция докато изпада в изолация в Европа.С геноцида върху кюрдите е свършено - Турция вече неможе да ги избива в Сирия. С евтиния петрол от ИДИЛ също. С влизането на Турция в Европа също. Полека ще секне и подкрепата в НАТО - на всички там им е ясно че борбата с тероризма изключва Турция, най-големия спонсор на главорезите. С самия Ердоган е свършено и той го знае.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво да воюва?В ерата на космическитеоръжия сме.Не на изстребителите.
33
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера имаше гръмки коментари на червените платени кхмери какво щяло да стане, къакъв удар щял да последва, закрити небеса и ред още глупости. И кво стана в крайна сметка, тишина!!! И дипломация, разбира се......щото не могат да шавнат рашките. Само с показуха не стават нещата. Хубавото е, че на държавно ниво все пак осъзнават колко са зле....
32
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
планирана провокация след атентата турция отиде в брюксел да полеят победатас шампанско
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския аскер ги изненада изотзад
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕД ПОСОЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ В МОСКВА СТАВА СТРАШНО ,РАЗГНЕВЕНА ОГРОМНА ТЪЛПА В МОМЕНТА АТАКУВА С КАМЪНИ,ЯЙЦА И КОКТЕЙЛИ И *** ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ,ВСИЧКИ ПРОЗОРЦИ СА ИЗПОЧУПЕНИ,ИМА ДОСТА ТЕЖКО РАНЕНИ ХОРА ВЪТРЕ В ПОСОЛСТВОТО.В СЪЩОТО ВРЕМЕ В РУСКИЯ ГРАД УЛЯНОВСК Е АТАКУВАНО ТУРСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО СГРАДАТА Е ПОДПАЛЕНА ,А ТУРСКОТО ЗНАМЕ Е СТЪПКАНО И РАЗКЪСАНО ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
29
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лесно е да се правиш на велик пред Украйна и Грузия. Сега Путин е унизен и не може да реагира подобаващо. Време беше да получи звучен шамар.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Топ дипломата Лавров подкрепя гениалното предложение в борбата против тероризма подкрепян от турския режим,да се затвори турско-сирийската граница. Асад има голям грях за подкрепата за кюрдските терористи,но днес вероятно е преосмислил делата си,защото е заобиколен от хиени и терористични режими-ционисткия който лекува терористите в полеви болници и неколкократно бомбардира Сирийски позиции,Саудисткия уахабистки-друго гнездо на тероризъм и продалите душите си,които искат да унищожат Сирия за каузата на антихриста.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган вече усеща учестения топъл дъх във врата си.
26
0
 
10
 
! Отговори
Водородник преди 8 години
Ха да почакаме до следващия инцидент. А такъв рано или късно пак ще има.
25
2
 
5
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Много ясно че москва има атомнони бомби то и кндр има анкара няма или. ..А това беше потупеанеще има турски поток ще има и милярдни договори а ние къде ще сме
24
12
 
6
 
! Отговори
Забележете само преди 8 години
"По последна информация в района, който турските ни колеги считат за населен с туркмени, има стотици, а може и над хиляда бойци, които представляват пряка опасност за нашата сигурност.- - - - ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ ???? Като че ли Сирия е Русия ????????? Даже тях не ги интересува Сирия,и сирийските граждани, а техните бази там !!!? Хайде сега говорете и пишете за това как Русия била освободила България, и защо е воювала русия с Турция тогава !!!! САМО РУСКИ ИНТЕРЕСИ - НИКАКВА БЪЛГАРИЯ !?????????
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е бил много страхлив.Украйна сега по няма дай пука.
22
14
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
"Не смеем да воюваме с Турция" - заяви Лавров
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция може и да пострада.Но Русия би пострадала повече,ако спре съвместните си проекти с Турция.Турция е най-големия вносител на руски газ в света след Германия - 27.3 млрд. куб. метра за 2014г.Турция е основен снабдител на Русия с плодове и зеленчуци.Путин не може без Турски поток.Или трябва да рестартира Южен поток.За евтините турски курорти всеки знае.Русия все повече става изолирана и затворена страна.Това и обяснява известното укрепване на руската рубла. Тя просто не е вече валута.