Турция съгласувала свалянето на Су-то с НАТО, подозира Москва

Русия все още чака доказателства защо Анкара е поразила самолета
Обновена: 25 ное 2015 10:45 | 25 ное 2015 08:28,
190
Турция съгласувала свалянето на Су-то с НАТО, подозира Москва
Су-24. Снимка: архив, Reuters

Русия все още не е получила доказателства от турските власти, кое ги е накарало да свалят руския самолет Су-24 над Сирия. Според говорителя на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, цитиран от БНР, конкретни доказателства все още липсват.

Още по темата

Към момента Русия се опира на данните на своите военни анализатори, които са категорични, че турските военновъздушни части са свалили руския самолет в сирийското въздушно пространство, а не над Турция, както Анкара твърди.

Руският СУ-24 е изпълнявал пореден курс над Сирия, където Москва помага на правителствените части на президента Башар Асад срещу терористите от "Ислямска държава", както и срещу опозицията на режима.

Руските коментатори смятат че Турция, която е член на НАТО, не би могла да вземе самостоятелно решение да свали руския военен самолет без външна подкрепа.

"Не може страна член на НАТО да сваля чужд самолет без заповед на Алиенса и без това да е съгласувано. Има множество текстове в устава на НАТО в тази посока", коментира Дмитрий Куликов от "Зиновиевския клуб". По думите му "сделката вече е факт".

Междувременно руското външно министерство излезе с препоръка към руснаците да не пътуват за Турция. Ръководителя на комисията по външна политика в Съвета на федерацията Константин Лихачов дори поиска Русия да замрази отношенията си с Турция.

Междувременно от Вашингтон изразиха надежда, че Русия и Турция няма да допуснат изостряне на напрежението помежду им заради свалянето на руския боен самолет от турските военновъздушни сили на сирийската граница, заяви Пентагонът, цитиран от ТАСС и БТА.

"Призоваваме Русия и Турция да намалят напрежението, като използват за тази цел преговори, дипломатически средства и мерки за недопускане на конфликт" в Сирия, каза говорителят на американското министерство на отбраната Питър Кук.

По думите му САЩ продължават да събират данни за случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 119ИДИЛ ***, истината е че Русия прояви агресия спрямо Турция и НАТО и тази агресия не е от вчера, а е от няколко години и съответно си получи заслуженото.
29
3
 
31
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
Като чета коментарите реших и аз да драсна....Явно не е ясно на всички ,че Турция подклажда войната в Сирия,Турция ще си остане една държава от арабските страни ,а именно парите и благото на султана е над всичко.Петрола кой го купува от ИД,органите за трансплантация? не вярвам да има по 100 човека на ден да си даряват органите в Турция.Русия почна да спира кранчето на Турците и те направиха грешка...Не всичко е пари.Ние Българите в такъв конфликт винаги ще браним Русия..кой от нас ще е с Турция
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Играта е да бъде свален Ердоган от власт. Той подтискаше турските военни, които по конституция са гарант за светската същност на Р. Турция. За който не знае - по закон Генералният щаб на турската армия може да замести правителството в случай на застрашаване на държавата. Ето такова застрашаване е про-османистката и про-ислямистка политика на Ердоган. Сега военните му отмъщават, като го насадиха на пачи яйца пред цял свят и това си личи от колебливата позиция на НАТО по случая.Ердоган е дотук!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама що тражи Русията у сирийскио топрак ?
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 121В задачата се пита - Кой стои зад ИДИЛ?
25
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А руските доказателства, че не са нарушили въздушното пространсво къде са? Нормално беше да се стигне до тук. Русия многократно надвиши правата си. Все някоя страна щеше да свали техен самолет. Нарича се провокация и в това руснаците са добри.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция активно брани ИДИЛ, НАТО солидарно зад Турция. В задачата се пита - Кой стои зад ИДИЛ?
23
5
 
17
 
! Отговори
info. преди 8 години
До Анонимен 101Нямаше да виеш на умряло ако беше български самолет и български пилот русофирино. България нямаше да я има без намесата на Русия,и за какъв самолет ми говориш!?Бг в момента има 52бр. Генерала и 0% Армия.И всичко това благодарение на такива като тебе.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи турски источник е писал по непотвърдена информация че и двамата руски са живи в ръцете на сунистката сирийска опозиция. Турците щели да се опитат да освободят пилотите и да ги прехвърлят в Турция. Ако наистина това е така и турците не са терористична държава ще поискат пилотите и ще ги съдят в Турция за грешката им. Това практически е възможно защото самата Турция са сунисти, опосицията и ИД в Сирия също са Суни. Следователно Турция има влияние над терористити сунисти
21
21
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Турция не е Украйна!!!
20
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 2012г. Сирия свалиха турски самолет навлязал в сирийското пространство. Тогава Ердоган каза: "Няколко секундно нарушаване на границата не може да е предтекст за нападение на нашия самолет".Турция казаха, че самолета е бил на тренировачна мислия и е тествал нова радарна система.Двойните стандарти на НАТО и лицемерието им нямат край!
19
3
 
28
 
! Отговори
info. преди 8 години
26год. България се управлява под турски дикат, цялата *** в парламента са читаци.Вечна Памет на загиналия Руски Летец..
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ли е купувал нефта на ИДИЛ за без пари, че реши да свали руския самолет който се знае много добре какво прави в региона? Булонката Ердогад дето се е взел на сериозно го чакат тежки дни, че ония ми ти КГ-евци няма да мигнат докато не си отмастят...
17
2
 
6
 
! Отговори
хмммм преди 8 години
Като гледам общественото мнение в Русия за да замажат и да искат това ще е по добре да жертва 5/6 Ф16 да ги съборят Руснаците за да се успокоят нещата.
16
3
 
33
 
! Отговори
факт преди 8 години
Вярно ги подозират.Ето как се разкриха пред света,че подпомагат главорзите
15
2
 
19
 
! Отговори
коментар преди 8 години
Je suis un pilote...
14
2
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Братя православни, ние сме с Вас!!!
13
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ана цолова ничево не разумешще ще най много атентат да спретнат русите ще спрат газа ем той е единствения им доход бе требва да вдигнат твоята миза за да им излезне сметкатаМНОго са бедни русите и нахални за тва никои не работи с тех
12
3
 
36
 
! Отговори
Галин преди 8 години
Ей колко сте прости....не разбрахте че су-24 е фронтови бомбардировач....и не може по никакъв случей да се сравнява с ф...който е многоцелиев изтребител...знаете ли кога ще свалят су-30 или су-34... защо сте толкова глупави...даже вече САЩ казаха че самолетът е свален над Сирия...прочетете малко и след това пишете кое е бракма и кое не е....къде са РАПТОРИТЕ на америкнците като не са бръкми...само по парадите ги гледате...*** на *** за малко долари сте вие..
11
4
 
23
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
Турция- идил