57 уволнени от парижкото летище "Шарл де Гол"

Заподозрени са за радикални възгледи
27 ное 2015 21:41, Петя Славова
25
57 уволнени от парижкото летище "Шарл де Гол"
Снимка: архив, Reuters

Ръководството на главното парижко летище "Роаси - Шарл де Гол" уволни 57 служители, заподозрени в радикални възгледи, предаде ТАСС. Полицейският префект Филип Рифо, отговорен за сигурността на столичните летища, съобщи на пресконференция днес, че тези мерки са били предприети след няколкото терористични акта, извършени в страната тази година.

Петима от 57-те са били уволнени след неотдавнашните атентати в Париж на 13 ноември, каза префектът и добави, че ще последват и нови уволнения. Сред отстранените от длъжност са тези, на които след съответната проверка е бил отказан пропуск за достъп в затворените зони на летището, както и такива, които са имали такъв пропуск, но той не е бил продължен, пише БТА.

От началото на т.г. са били проверени 86 хиляди души, имащи достъп до затворените зони. Към тези процедури са били привлечени и сътрудници на главното френско управление за вътрешна сигурност.

След въвеждането на извънредно положение във Франция на 13 ноември в работните помещения на летищата, както и в обслужващите ги предприятия, са били проведени обиски, при които са били отворени шкафчетата на 4000 служители. Префектът призна, че при тези обиски не са били открити нито наркотици, нито оръжие, но са намерени няколко екземпляра с радикални ислямистки печатни издания.

На същата пресконференция шефът на френската гранична полиция Патрис Баном каза, че "в момента се проверяват самоличностите на всички без изключения пътници, докато по-рано са били проверявани между 15 и 20 процента. Това се прави въпреки че през летище "Шарл де Гол" всеки ден минават около 130 хиляди пътници.
/Васил Сотиров/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: радикализъмШарл де Гол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ах, къде останаха висшите толерастки принципи и "по-добре десет виновни ненаказани отколкото един невинен наказан", защо уволнявате хора само по подозрение бе? и как стана така че във франция за некадърност не можеш да уволниш никого, но щом е "подозрителен" изведнъж се оказва че няма никакви бюрократични пречки?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментар 16 беше зотговор на коментар 13, бъг във форума.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До11 Голям Лъжец си и празен демагог. Парите за желязнта църква не са от турската хазна, по-голяма част от тях са си български дарения.
14
1
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 13А тези хора си бяха местни и си живееха там отпреди турците да се домъкнат от пущинаците на Азия. Докато в Европа, навлеците от Северна Африка искат да променят културата на местните. Франция също си живееше тихо и спокойно допреди 30 години, но това свърши...
13
1
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 13Има нещо такова в Турция. Картината която описвате се е вярна, но защо не е лошо да разкажете как се стигна до това мирно съжителство! Нали там първо изклаха арменците, гърците, християните в Диярбекир... С терор се постигна и с намаляване популацията на различните!
12
1
 
4
 
! Отговори
starija hush преди 8 години
Pravilno.
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само малко разсъждения. Как ли би се чувствал един християнин, да речем, в Турция? Дали изобщо ще бъде нает на работа? Ще има ли приятели, как ще се държат с него комшии, познати, ако има такива, не ай си боже да демонстрира вярата си по улиците? Май отговорите са ясни, а?
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега тия с загубената работа и да не са радикални стават от раз и проблемът е по-голям. Затова или не ги пипайте , или ги хващайте за якичките и навън. Щом имаш радикални възгледи, нямаш право на гражданство и пребиваване. Всеки кой откъде е . Там да се радикализират колкото си искат.
9
1
 
31
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Изтървана работа и дано да не е късно. Явно с толерантност и добро няма да стане. Видяхме докъде я докарахме така - качиха ни се на главите, а сигурно и ще ни ги отрежат при първа възможност. Затова тормоз и вън от Европа.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това трябваше отдавна да стане. И не само на летището. Тези сигурно всички са мюсюлмани. Само че сега на един кораб и да заминават към Тунис и Мароко. Няма да се оправим ако Европа не се изчисти радикално от тази ***.
7
17
 
2
 
! Отговори
биров преди 8 години
Бялата раса не може да се интегрира,гените са такива.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако трябва и на духове ще има лов. Само така. Съмнение до дупка. Докато не почнат сами да си говорят.
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ловът на вещици започна.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилна мяркаСлед 11.09.навсякъде трябваше да е прирожена"Чаровникът"( според днесбг)-терорист -Абдесрам също " работел" в градсия транспорт??
3
2
 
9
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
който е минавал през летището знае за какво става на въпрос , почти няма туземец в обслужващия персонал , по простата причина ,че всички услуги се предоставят от фирми подизпълнителки , които за да спечелят конкурсите предлагат най-ниската цена , и за целта наемат който им работи най-евтино
2
4
 
32
 
! Отговори
чукча преди 8 години
Че то тука цялото президентсво и парламент трябва да уволним - те наште се целуват с Ердоган като стари любовници, калнът се пред турския флаг и по големи терористи за българския народ от тях няма . Да идва Путин и да ги отведе в Сибир да чукат камъни с малки чукчета като чукчите. Ама какво сериозно ви говора - светът се промени , при една заплаха за война - веднага ще духнат на вилите си на Карибите при братя Галеви - техните мили съседи
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабсконегърскка ислямиска Франция хаха това ни чака и нас!