Турция в отбрана: Ще сваля напрежението с Русия

Русия не смята да се намесва в съдбата на турския президент Ердоган
Обновена: 27 ное 2015 07:00 | 27 ное 2015 07:00, Елка Василева
127
Турция в отбрана: Ще сваля напрежението с Русия
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Турция ще работи с Русия и своите съюзници за успокояване на напрежението, след като руски самолет беше свален от турски изтребители близо до сирийската граница, пише турският премиер Ахмет Давутоглу в авторска статия, публикувана в британския в. "Таймс".

Давутоглу също така посочва, че са започнали дискусии веднага след инцидента, който доведе отношенията между Анкара и Москва до най-лошото им ниво в съвременната история.

Още по темата

"В момента се водят необходимите дискусии", пише турският премиер. "Мерките за защита на нашата територия ще останат в сила, но Турция ще работи с Русия и нашите съюзници за успокояване на напрежението".

Същевременно Давутоглу казва, че Турция възнамерява да продължи работата с Русия за осъществяване на ефективна борба срещу международната терористична организация "Ислямска държава".

 "Ние не трябва да се отклоняваме от делата, които ни обединяват", пише турският премиер.

Според него "международната общност не е успяла да се съсредоточи върху прекратяването на разпространението на ИД в Сирия", но "е дошло времето за започване на решителна борба срещу ИД".

 "Колективните действие на такива сили като САЩ, ЕС, Русия и Турция могат и ще променят настоящата ситуация", подчертава Давутоглу.

Междувременно руският президент Владимир Путин заяви, че допуска, че висшето политическо ръководство на Турция не знае за нелегалните доставки на нефт от терористите в Сирия, но добави, че "трудно би повярвал това", предаде ТАСС.

 "Ако не знаят, то нека да научат", посочи Путин на пресконференция, като отбеляза, че става дума за нелегални доставки на нефт в "промишлени мащаби", които Русия наблюдава от въздуха "ден и нощ".

Путин добави, че Русия не смята да се намесва в съдбата на турския президент Реджеп Таип Ердоган. "Това абсолютно не е наша работа, това е работа на турския народ", подчерта руският президент.

На срещата си вчера руският президент Путин и френският му колега са договорили Русия и Франция да нанасят удари само по терористите, а не по групировките, които също се борят с тероризма. Това заяви френският държавен глава, предаде ТАСС.

 "Договорихме се с президента Путин по една много важна точка: необходимо е да се нанасят удари само срещу терористите. Главното е да не се нанасят удари срещу тези групировки, които също водят борба с терористите", посочи Оланд.

Той добави, че въоръжените групировки, които воюват срещу джихадистката организация "Ислямска държава", действат в полза на страните от антитерористичната коалиция и трябва да бъдат подкрепяни.

Френският държавен глава също така заяви, че е необходимо да се нанесат удари срещу източниците на доходи за "Ислямска държава" и преди всичко срещу нефтената инфраструктура, тъй като нефтът е основен източник на доходи за терористичната организация, пише БТА.

Оланд изрази съжаление във връзка с инцидента, при който руски боен самолет беше свален от турските военновъздушни сили по-рано тази седмица.

 "Това е сериозно произшествие, съжалявам, че това се случи. Говорих за това и с президента (на Турция Реджеп Таип) Ердоган, и с президента (на Русия Владимир) Путин", каза Оланд, като добави, че трябва да се избягват рисковете от подобни инциденти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият свят разбра що за стока е Турция, а тук разни Чебурашки и Пешковци се упражняват на тема Лошата Русия и скорошното й разпадане...
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези дни светът изтръпна в очакване на ответната реакция на Русия срещу неприкритата провокация от страна на Турция. ОТАН с половин уста отбеляза, че е ...абе ..има право да си пази небето. И въздъхна облекчено от здравия разум на Путин. Военен отговор последва само срещу онези диви племена, които разстреляха пилота - там не е останало нищо. И никой не реагира! Дори и Сирийският център в Кентъки не брои цивилните жертви на отмъщението.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция произвежда каквото и кажат ЕС и САЩ, та така....
48
1
 
18
 
! Отговори
КУКЛОВОД ДО 86 преди 8 години
АБЕ ТИ ИЛИ СИ НЯКАКВО *** ИЛИ СИ НЯКАКЪВ ЗАГУБЕНЯК.ЧЕТИ КАКВО ПИША И КОГАТО ЧЕТЕШ МИСЛИ ЗА ДА НЕ ЗАДАВШ ГЛУПАВИ ВЪПРОСИ И СЪОТВЕТНО *** АНАЛИЗИ.РУСИЯ Е ЯДРЕНА СИЛА И ФАКТОР НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНА ЗА НАГЛОСТТА СИ И ДЪРЗОСТТА СИ!!!А СЪОТВЕТНО И МАСОНСКИТЕ ЮДЕЙСКИ КУКЛОВОДИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА РАЗДЕЛЯНЕТО НА СЛАВЯНСКИТЕ СТРАНИ!ЗАПОЧВАЙ ДА МИСЛИШ И РАЗСЪЖДАВАШ НЕ ПИШИ ПАПАГАЛСКИ ГЛУПОСТИ!КАЗАХ ТИ ИМАМ ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО ТИ И ДРУГИТЕ НЯМАТЕ!САМО ЩЕ ГЛЕДАТЕ И ПОСЛЕ ЩЕ СРАВНЯВ
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧебурашкаТурция произвежда дрънкулки и текстил, посочи нещо което Турция и само Турция произвежда и не може да бъде заменено
46
2
 
23
 
! Отговори
КУКЛОВОД ДО 81 преди 8 години
ТУРЦИЯ НИКАКВИ ПАЗАРИ НЯМА ДА НАМЕРИ ВЕЧЕ Е РЕШЕНО ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА ЗАПОМНИ ТОВА ЖИВЕЕШ В НЕРЕАЛЕН СВЯТ СЪБУДИ СЕ!!!ПАК ТИ КАЗВАМ ГРАНИЦИТЕ СА НАЧЕРТАНИ...ВСИЧКО НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯ СЛЕД СЕБЕ СИ ЗАРАДИ РАЗДЕЛЕНИЕТО НА СЪРБИЯ ЗАРАДИ УКРАЙНА ЗАРАДИ КИПЪР ИМА МНОГО ФАКТОРИ ЗАРАДИ КОИТО ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗПАРЧЕТЕНА И ОСТАТЪКА ЩЕ БЪДЕ ИЗТИКАН ЗАД БОСФОРА НО И ТАМ ГЪРЦИТЕ ИМАТ ПРИТЕНЦИИ...
45
2
 
9
 
! Отговори
Мурзилка преди 8 години
Чебурашка, изобщо не си вчас с икономиката на Турци външно-търговските й отношения с Русия. Не говори глупости ами първо погледнии малко данни...
44
2
 
19
 
! Отговори
КУКЛОВОД ДО 75 преди 8 години
МНОГО ТИ Е БЕДНА ИНФОРМАЦИЙКАТА,АЗ ИМАМ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ И МОЖЕ ДА НЕ ТИ ХАРЕСА НО ПЛАНОВЕТЕ ВЕЧЕ СА ГОТОВИ И ВСИЧКО Е РЕШЕНО БЕЗ ТЕБЕ!ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА НА ТРИ ЧАСТИ АРМЕНИЯ ВЗИМА СВОЯ ДЯЛ,НА КАРТАТА ЩЕ СЕ ПОЯВИ КЮРДИСТАН,А КОНСТАНТИНОПОЛ И БОСФОРА ВЛИЗАТ В ГРЪЦКИ ИЛИ БЪЛГАРСКИ РЪЦЕ ЗАВИСИ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО НОВА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ.ГРАНИЦИТЕ СА НАЧЕРТАНИ.ПЪРВИ ЩЕ УБИЯТ СИНА НА ЕРДОГАН А СЛЕДВАЩИЯ ЩЕ Е САМИЯ ЕРДОГАН ПОМНИ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ И ПОСЛЕ СРАВНЯВАЙ ИНФОТО.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
77. ЧебуТи спиш ли още . Става въпрос за икономически санкции на Русия към Турция !Разликата е че икономическите санкции на Русия ще спънат Турция .преди 20 години турция направи пробив на износ и си разшириха производствата !Сега ще им се отрази обратно !
42
2
 
16
 
! Отговори
антихрист преди 8 години
турските власти петнят имиджа на международната коалиция за борба с тероризма
41
2
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
И кво като Турция е в НАТО? Да не мислиш че НАТО ще влезе в ядрена война с Русия заради ердоган? Да унищожат планетата заради два мустакати плъха ? Нищо няма да направи пършивото нато.
40
10
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 67,не, просто и на мен ми направи впечатление как ЕРдоган беше държавник до преди седмица, а вече е терорист, ислямист и р.езняк
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68.В Европейските медии пише до 2 дни , влизат в действие икономическите санкции срещу Турция .Това заглавие е странно . Как ще свалят напрежението . Вече са го създали.Света очаква военно наказание , знаят че Русия е ядрена държава и трябва да нанесе значителен удар да мюсолманската държава . И Сирия ще се освободи ! А и Европа от цялата *** ..
38
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жителите на гръцката столица излязоха на митинг срещу провокативни обстрела на руския атака самолети Су-24 турски изтребители. Активисти изгориха турски и американски знамена
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
63.С Ядрено оръжие не си жалък , а отговорен ! Лесно е да унищожат Босфора и от вилите на Ердоган няма да има следа !
36
2
 
27
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
В РУСКИТЕ МЕДИИ ПИШЕ ,ЧЕ РУСИЯ ХВАНАЛА ТУРЦИЯ ЗА ГЪРЛОТО И НАЛАГА ВСЯКЪКЪВ ВИД САНКЦИИ,А ТУК ДЕЗИНФОРМИРАТ ,ЧЕ ЩЯЛИ ДА РАБОТЯТ ИЛИ ИМАТЕ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ ИЛИ СТЕ МНОГО БОЛНИ И ТРЯБВА ДА ВИ ЛЕКУВАТ.КАКТО РУСИЯ ПРЕКРАТИ ЮЖЕН ПОТОК ВИЕ ФАНТАЗИРАХТЕ ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА.РУСИЯ НЕ Е ЗА БАЗИК И РУСИЯ НЕ СЕ БАЗИКА ТУРСКИ ПОТОК Е ПРЕКРАТЕН БОРИСОВ ДА ХОДИ ДА ПЛАЧИ В РУСИЯ ЗА ЮЖЕН ПОТОК ДА НЕ СПИНКА...
35
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 62Нека пробват. Турция е в НАТО :)
34
8
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ЧебурашкаТака им го спусна Вова
33
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 62Ще, ще....ама руските тенекии падат от небето докато си щекаш :D
32
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаврата с Русия е пълна, а мечката жалка и беззъба....