Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"

Анкара съзнателно води отношенията с Русия към задънена улица!
26 ное 2015 16:00, Елка Василева
276
Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Говорейки на церемония по връчване на акредитивни писма от нови посланици, той каза, че с такива действия Анкара съзнателно води към задънена улица отношенията с Русия.

Путин посочи, че станалото преди два дни в небето над Сирия противоречи на здравия смисъл и на международното право и повтори, че самолетът е бил свален над сирийска територия.

Той подчерта, че смята за "абсолютно необясними предателските удари в гърба от онези, които смятахме за партньори в борбата с тероризма".

Според руския президент възникването на групировката "Ислямска държава" е следствие от пасивността на редица страни и от тяхното покровителство над тероризма.

"Смятаме, че всякакви опити за оправдаване на тероризма, за покровителство над тероризма, следва да се разглеждат фактически като съучастие в терора, съучастие в престъпленията", подчерта Путин.

Той констатира, че "терористите, тяхната незаконна търговия с нефт, с хора, с наркотици, с произведения на изкуството, с оръжие, не само бяха прикривани и продължават да бъдат прикривани, но някои продължават да печелят от това и то печелят стотици милиони и милиарди долари".

Руският държавен глава изрази надежда, че "най-накрая ще бъде създадена действително широка международна коалиция, която да действа координирано, като единна мощна сила и, в частност, ще подкрепи действията на руските военни, осъществяващи успешни операции против терористичните групировки и структури в Сирия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
2
 
! Отговори
offshore mariner преди 8 години
Конвенцията от Монтрьо от 20л07.1936 г подписана от България, Великобритания, Франция, Япония, Румъния , Турция, СССР и Югославия в секция 2, Военни кораби, член 20 гласи: "По време на война, когато Турция е воюваща страна, условията по точки от 10 до 18 не ще се прилагат. Преминаването на военни кораби ще зависи изцяло от решението на Турското правителство?".
155
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Путин извини ли се за 2-та турски самолета Ф5 свалени миналата година? Не се извини, дори нагло излъга че не са били свалени от руски кораб. Тогава турците си замълчаха и той реши че може да си играе с тях както му е угодно.
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с нетърпение чакам следващия парад на победата в Москва,дано цензурата не скрие подкараните като *** гологъзи ***....с отличителни знаци на турските ВВС....
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извини се бе !
152
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение на Кремълската КГБ клика Русия е по-изолирана и от времето на "Студената война".
151
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаш невероятна територия, огромна, какво правиш сред арабите.
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"ПО УКРАИНСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ТЕКАТ РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ НА ТУРСКИТЕ ВВС" Нищо чудно скоро и по българските канали да потекат същите рекламни клипове.Падението е пълно.
149
11
 
9
 
! Отговори
Quo vadis ? преди 8 години
Путин е притиснат до стената. Той се нуждае непременно от някаква "Победа". Евтините залъгалки за мужика и фанатизирните путинофили не го греят. Назад са само рани, а отпред не се вижда светлина в тунела.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз чакам Рено Клио - ново. може и полско фиатче (ново).
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руското "джудже" покри сирийската територия по суша с ракети, и от сега бомбандировачите ще бъдат придружени от изтребители. Накривиха им шапките.... А за икономическите загуби на съседите тепърва ще си пишем и говорим. Нещо много си повярваха, че са незаменими и единствени, щом са соло та.аци на янките в региона.
146
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то нищо ново не се случва . Навремето другаря . Живков и той като путин за да скрие краха на режима си създаде така наречения възродителен процес . Е хубавото тогава беше че тошо комуниста не получи подкрепа от ссср иначе . България сега щеше да е до стара планина ,е то на руснаците и толко им стигаше да остане от . България
145
14
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Турците много добре знаят колко безсилно е кремълското човече и му се подиграха в лицето. Сега вече ще мисли 3 пъти преди да провокира комшиите отново. :)))
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
следващия кръстоносен поход ще се предвожда от православна църква,напред христови войни......
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин като истински комунист се нуждае от враг с който да се бори и понеже вътрешен няма трябва да е външен . А защо е нужен такъв ще попитат нашите съветски другари . Нужен е за да се задържи вожда и учителя путин на власт. Защото само така може да отклонява вниманието от истинските проблеми на държавата ,така както правеше милошевич ,кадафи ,асад и садам . Всичките все московски ***
142
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е добре *** за какво да се извиняват . Ми те утре путинуидите могат да си летят и над друга държава ако не бъдат наказани . Те другарите има много да се извиняват за сваления малайзиски самолет над . Украйна ,за това че седят изцяло зад емигрантския натиск над европа .за това че се мешат в украйна ,за това че създадоха идил
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те няма да се извинят,но Путин ще ги свали от власт до 2-3 години,като им изгладнее турския народ.Нови играчи не се допускат лесно в голямата политика. Наблюдатели и извиняващи се - може.
140
2
 
2
 
! Отговори
niki преди 8 години
То май удара не е бил в гърба... и не е бил с нож :)))))
139
4
 
8
 
! Отговори
1800 преди 8 години
Много туркофили сме имали тука. По Турско робство дали е било така?
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами той чака, ама Ердоган казва, че няма да се извинява, и че ако руски самолети нарушат границата, пак ще ги свалят. TurkStream - йок за Турция, Русия временно замразявала проекта. Турският конвой не е превозвал хум. помощ, а камионите били натоварени с винкели и цимент.Путин изпраща S 400, Ердоган изпратил днес на границата танкове.Въобще положението е мазано д..*** с тиква
137
0
 
1
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Е от два дена се чувстваме изолирани нема кои да ни гъкне а вчера обрахме една