Защо най-добрата руска ПВО система е в Сирия?

Ген. Събев: Москва не уважава въздушното пространство на другите
27 ное 2015 10:44,
325
Защо най-добрата руска ПВО система е в Сирия?
Снимка: Facebook

Разполагането на модерния зенитно-ракетен комплекс С-400 "Триумф" и на ракетния крайцер "Москва" в Сирия е с неясна причина и не е ясно кои цели ще следят те, коментира генерал-майор Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

Още по темата

"Причината Русия да разположи този комплекс не е достатъчно ясно и буди недоумение особено у САЩ – очевидно е, че той е разположен там, за да защитава руските самолети от турските самолети, а Турция е част от коалицията срещу Сирия", посочи той пред bTV.

Да припомним, че зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-С1" вече бранят в Сирия руската въздушна база Хмеймим, а руският ракетен крайцер "Москва", оборудван със зенитна система "Форт" - военноморски аналог на С-300, е застъпил на бойно дежурство край бреговете на Латакия. С изпращането на С-400 руските военни получават още по-мощни оръжия - системи за ПВО с голям обсег от стотици километри.

Според Събев, не е изключено ако турски изтребител навлезе несъгласувано с коалицията в сирийското въздушно пространство, да бъде свален като акт на възмездие.

По думите му свалянето на руския фронтови бомбардировач Су-24 на границата между Сирия и Турция е ясен знак от страна на Анкара, че няма да допусне никой да навлиза в небето й.

Той посочи, че и Сирия разполага със самолети Су-24, а освен това вече е имало две нарушения на въздушното пространство, както и свален дрон.

"Очевидно Русия не отдава нужния респект на въздушното пространство на държавите", коментира генералът, като отбеляза, че ако в Москва бяха разбрали, че чужд самолет навлиза в небето им, вероятно са щели да действат по същия начин.

Ген. Съби Събев изрази надежда, че конфликтът в крайна сметка ще приключи без военни последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Въпросното генералче е сбъркало "армията",където да папка,мястото му е нееейде на запад-нали е атлантик.
199
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, причината е достатъчно ясна! Следващия F16 ще е пушек веднага.
198
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От страх , защо ? Защото след Асад ще е Путин да иде в клуба на Садам Милошевич Кадафи и сие
197
4
 
31
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Съби, беги си гледай простатата на твоите години.
196
0
 
18
 
! Отговори
що бе, преди 8 години
До Анонименте американците са първия световен шампион....спомни си ракетата в Банкя
195
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Що?Да, ама това са две съюзни държави, членки на НАТО.
194
1
 
19
 
! Отговори
малии преди 8 години
то бива кланяне пред господаря САЩ,ама тоя направо се отнесе....по вдъхновено изречени неверни неща ,здраве му кажи.....сигурно чака голям отплата,ама няма да я дочака.то даже и на американците им е ясно,кой крив,кой прав в този случай
193
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А защо да не е в Сирия? Това заглавие все едно го е писал Ердоган.
192
0
 
25
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Лика прилика са си това генералче и плевела на младини и двамата са слугували на БКП единия като офицер, другия като комсомолски секретар,а сега са върли натовци по-големи католици и от папата.
191
0
 
11
 
! Отговори
Е как защо преди 8 години
Hürriyet Daily News: Турските военни прекратиха полетите над Сирия.
190
4
 
7
 
! Отговори
ссс преди 8 години
Росията ше бие целио свет ,они са големи колко свето,че утепат сички и джуди ше се ближе по патоко.
189
1
 
53
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До автора и пишман генерала!! Това направо издаде неграмотността ви..."коментира генералът, като отбеляза, че ако в Москва бяха разбрали, че чужд самолет навлиза в небето им, вероятно са щели да действат по същия начин."...Така ли не знаете че след предупреждението следва мярка с ескортиране и принуждаване нарушителят да се приземи на указано летище. И чак тогава, ако не се подчини се сваля нарушителя!!!!
188
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Генерале,че си изкукуригал изкукригал си,както междуврочем и осталните ти колеги от този съюз "Атлантик". ПРЕСТАНИ ДА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ, ЧЕ РЕЗИЛИШ ОФИЦЕРСКАТАЧЕСТ!!!
187
2
 
33
 
! Отговори
Няма значение преди 8 години
Още не е потвнърдено, че е навлязъл в турска територия!
186
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
военните играчки създават у съответното население, на когото са, измамното усещане за неуязвимост. Голяма заблуда! Другите сякаш нямат аналогични играчки, които също умеят да сеят разруха и страдания. Аре, да не задълбаваме!
185
1
 
42
 
! Отговори
Що? преди 8 години
А да видим тогава, какво ще стане ако гърците свалят турски самолет! Дето през ден турците им нарушават въздушното пространство!
184
0
 
50
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Я СТИГА ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ! Руския самолет с каква скорост трябва да се е движил, че да бъде прихванат, догонен и застрелян в гръб прелитайки над турска територия дълга някакви си 1.7 километра!? Вие на училище ходили ли сте да решавате задачи за път и време? Вие наясно ли сте какви скорости развиват тея самолети? Руския самолет е бил няколко секунди в тая турска територия и буквално съвсем леко им е закачил границата, поради релефа на местността и въздушните течения, които там винаги са такива!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 260451.5 генерала и 6 полковника
182
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
генерал Съби показва невероятни дълбини на мисълта, сякъш въобще не е военен, а пожарникар или даже милиционер. Който е бил в казарма ще разбере, ако се е излекувал от СПИН-а след уволнението. СПИН - Синдром на Придобита Интелектуална Недостатъчност
181
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Генерала казва самата истина. Всички се страхуват от Русия. Искаме да живеем в мир и да има взаимно уважение, но някои могат да нарушават границите, и това всички трябва да приемат за нормално.