Отношенията с Москва - приоритетни за Анкара

Давутоглу смята, че е несправедливо само те да носят отговорност
Обновена: 29 ное 2015 15:00 | 29 ное 2015 14:57,
220
Отношенията с Москва - приоритетни за Анкара
Снимка: БТА

Анкара смята за свой приоритет, на фона на кризата в отношенията с Москва, да запази всички канали за връзка с Русия открити, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Нашият приоритет е да се държат всички канали за връзка с Русия открити", заяви Давутоглу, като добави, че за Русия икономическите отношения с Турция са също толкова важни, както и на Турция с Русия.

Още по темата

"Опитите да се възложи на турската страна отговорността за кризата между Русия и Турция са неправомерни, както от гледна точка на международното право, така и на добросъседството и дружбата между Русия и Турция. Ако се търси отговорност , то трябва да се започне от страната, която преди това многократно е нарушавала нашето въздушно пространство. Последните изявления от руска страна не са такива, каквито могат да се приемат от гледна точка на добросъседството", заяви Давутоглу.

След инцидента във вторник, при който бе свален руски военен самолет от турските ВВС, Русия предприе различни мерки. Президентът Валдимир Путин забрани чартърните полети между двете страни. Бяха предприети и различни икономически санкции. Турски работници не могат да бъдат наемани от руски работодатели и вносът на някои турски стоги е ограничен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: ахмет давутоглу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шалварите им замирисаха на Л***йH@.
1
21
 
3
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
До Анонименmechtiii mechtiii te pone sa bezplatniiii axaxaaxaxaaxa