Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма

Депутатка от Думата смята, че Турция е в прегръдка с тероризма
29 ное 2015 10:16,
270
Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма
Снимка: архив Reuters

Икономическите мерки на Русия спрямо Турция имат за цел и пресичане на финансирането на тероризма, смята председателката на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Думата Ирина Яровая, цитирана от ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа вчера указ за временна забрана от 1 януари 2016 г. да се наемат работници, които са турски граждани. Спира се също така действието на споразумението с Турция за безвизов режим. Въвежда се забрана или ограничение на вноса в Русия на някои видови стоки от Турция (списъкът им ще бъде определен от правителството).

Освен това на туроператорите се препоръчва да не продават ваканционни пакети за Турция. На правителството е поръчано да засили контрола над дейността на турските автопревозвачи на руска територия с оглед гарантиране на сигурността.

"Президентът на Русия предложи мерки за защита на нашата страна от удари в гърба. Това са необходими мерки, защото Турция се намира в прегръдка с тероризма, а ние водим безкомпромисна война с него", посочи Яровая.

"Русия ще преценява и ще реагира адекватно на всички възможни заплахи, идващи от страната, превърнала се в "гнездо на дружбата" с тероризма, и освен това, издигаща помагачеството на терористите в ранг на официална политика", отбеляза депутатката в долната камара на руския парламент.

Яровая напомни, че финансирането на тероризма е международно престъпление. "Затова икономическите санкции на Русия спрямо Турция имат за цел и да се пресече финансирането на тероризма", подчерта тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияТурциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
4
 
! Отговори
баба стерва преди 8 години
Иришка Яровая - Все мы бабы стервы...
111
4
 
10
 
! Отговори
янев преди 8 години
предлагам да дадем под наем нашата военна авияция под наем на турция да се защитава от агресора
110
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е координатора на тероризма по света.Чрез мигрантите си изпратиха много терористи,които ще тормозят САЩ и най-вече Европа,което може да ескалира в по-мащабна война.Ако не се вземат разумни решения от големите държави,ще настъпи голям хаос за дълго време.Политиците да не политикантстват,а да си раздвижат клетките не само от гръбначния мозък.
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аз пък си обичам Турция!ВСИЧКО МИ Е ТУРСКО ..."---И тоя дето ти влиза ...
108
5
 
4
 
! Отговори
до 181 преди 8 години
През последните години Турция се превърна в един от най-големите производители на автомобили в света. Един турски вариант на Детройт израстна по бреговете на Мраморно море.Зоната е на около 100 км от Истанбул и в нея в момента произвеждат автомобили фирми като Рено, Мерцедес, Форд, Фиат, Тойота, Хюндай и още доста други, общо 15 на брой. Към тях трябва да прибавим десетките фирми, снабдяващи основните производители с материали, суровини и детайли. Сега Турция произвежда повече от 900 000 автомо
107
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия пък десетки хора са били убити и ранени при въздушни удари, извършени днес вероятно от руски самолети, по пазар в северозападен район на страната, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.Според базирания в Лондон център атаката от въздуха е била в град Ариха, който е под контрола на бунтовниците. От т.нар. Местни координационни комитети са казали, че тържището е била пълно с хора и имало много пострадали.Ръководителят на центра
106
1
 
10
 
! Отговори
до 178 преди 8 години
И сигурно всичко ти е ново,защото се поврежда често и ремонтът му е "мисията невъзможна".Остана пък да кажеш,че и компютърът и телефона са ти турски та да се посмеем всички.Или може би караш турска кола?
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 179Защото ще ти го на***** безплатно .........
104
8
 
47
 
! Отговори
Българин-безпартиен преди 8 години
В конфликта между Турция и Русия няма място за политизиране или кой е фил кой е фоб . Тука правото е на страната на Русия, а Турция винаги е била подла и долна държава. След 500 години Турско робство , едва ли ще намерите много българи , които да я защитават. Другарите т.н. български турци са си чисти българи приели исляма под заплаха от ятаган .
103
3
 
9
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
за идването на комунизъма е виновна германия. ако нямаше световни войни, нямаше да стигнат руснаците до берлин. нямаше и сащ да са световна сила. това че швабите са дисциплиниран народ, не означава че са допринесли нещо
102
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е точно като селски бабаит. Фука се на мегданя с БМВ а в хладилника един ляп и една глава лук. И смърди на пърцуца..
101
15
 
4
 
! Отговори
х преди 8 години
Тази руска депутатка сигурно е дружка на нашата фризьорка!
100
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо Мучачос преди 8 години
Продавам извара от люти чушки на ибрикчиите от поста.Бонуса е парче сланина а след промивката.
99
4
 
19
 
! Отговори
Иванко Асен Палеолог преди 8 години
Кога ЕС ще си отвори очите за Турция-подкрепяща и основополагащ създател на ДАЕШ... Ердоган е човека отговорен за на дигналия се ислямизъм.
98
1
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Скоро ще има преврат в Турция.Кадафито и Садам очакват Ердоган да си избистрят политиката и си отчетат грешките...
97
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който плюе по Русия и защитава Турция не е Българин .По коментарите ще ги познаете.
96
9
 
32
 
! Отговори
историк преди 8 години
Без разлика в политическите възгледи 90 % от българите са на страната на Русия. Трудно ще накараш някой българин да защити Турция , която 5 века тормози и избива българското население. Въпреки опитите на платените драскачи и тези от ДПС нищо не се получава. Апропо по моите скромни познания т.н. български турци са си чисти българи приели исляма под заплахата на ятагана .
95
2
 
19
 
! Отговори
ко40 фон село преди 8 години
българина се има за много отворен и напреднал. пълна заблуда. русия били пълни колхозници и нямат кво да ядат. то в америка щото всички имат работа и са здравно осигурени. по дискавъри даваха как един американец нямаше пари да отиде на сватбата на сина си в Англия. нямаше 1500 долара за самолетен билет. вашите представи за света са нереални, драги ми ганъо
94
0
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Султан Ероган вече е бита карта.Имперските му мераци отдавна ни бяха известни,но политиците от ЕС бяха странични наблюдатели ,за да не скършат хатъра на новия Хитлер.Той тероризира средствата за масова информация,бомба избухна в мирния митинг на кюрдите с много убити,синът му купува петрол от ИД,а зет му е министър на енергетоката."Султан"Ердоган свали руския самолет,защото му пречи на далаверата ,а и засилване дружбата му с терористите.Елементарен човек с имперски амбиции...
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън турция от НАТО.Китайската стена да се направи по границата с турция .