Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма

Депутатка от Думата смята, че Турция е в прегръдка с тероризма
29 ное 2015 10:16,
270
Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма
Снимка: архив Reuters

Икономическите мерки на Русия спрямо Турция имат за цел и пресичане на финансирането на тероризма, смята председателката на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Думата Ирина Яровая, цитирана от ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа вчера указ за временна забрана от 1 януари 2016 г. да се наемат работници, които са турски граждани. Спира се също така действието на споразумението с Турция за безвизов режим. Въвежда се забрана или ограничение на вноса в Русия на някои видови стоки от Турция (списъкът им ще бъде определен от правителството).

Освен това на туроператорите се препоръчва да не продават ваканционни пакети за Турция. На правителството е поръчано да засили контрола над дейността на турските автопревозвачи на руска територия с оглед гарантиране на сигурността.

"Президентът на Русия предложи мерки за защита на нашата страна от удари в гърба. Това са необходими мерки, защото Турция се намира в прегръдка с тероризма, а ние водим безкомпромисна война с него", посочи Яровая.

"Русия ще преценява и ще реагира адекватно на всички възможни заплахи, идващи от страната, превърнала се в "гнездо на дружбата" с тероризма, и освен това, издигаща помагачеството на терористите в ранг на официална политика", отбеляза депутатката в долната камара на руския парламент.

Яровая напомни, че финансирането на тероризма е международно престъпление. "Затова икономическите санкции на Русия спрямо Турция имат за цел и да се пресече финансирането на тероризма", подчерта тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияТурциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ега ти цинизма! До вчера Путин и Ердоган бяха първи дружки, прегръщаха се и се целуваха, а сега изведнъж се оказа, че Ердоган бил терорист. А преди две седмици не е ли бил?Впрочем, конфликтът мажду Русия и Турция си има и положителни страни. Ще разклати тоталитарния режим на двете държави, ще отслаби икономиката им. В Русия има 25 млн сунити, каквито Путин трепе в Сирия, от които 2 милиона само в Москва. За Средна Азия да не говорим.А от друга страна, току-виж кюрдите се сдобили с държава.
91
0
 
24
 
! Отговори
ефрейтор Ганев преди 8 години
Който толкова много харесва Турция да ходи да живее там.Ако ми е за екскурзия ще отида до Австрия или Швейцария.Какво като в Турция било евтино.Икономията е майка на мизерията.И стига сте хвалили толкова турците,че вече ми се гади!Явно ДПС е развързало кесията и в сайта има яко платени драскачи да пишат положителни коментари за храбрите им пилоти.Нали в казармата бях радист.Още ме напушва смях какви номера въртяхме на турците.Направо луди ги правехме.Оплитаха се като пиле в кълчища!
90
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са напълно луди!
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Велика и Могъща Русия ,ЕС трябва незабавно да последва примера на Русия и да наложат най стргите санкции срещу Турция.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев! Селянино? Следиш ли ми мисълта? Агент Щирлиц, ФСБ!
87
15
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Рашите доказват, че са терористи.
86
1
 
1
 
! Отговори
Atlas преди 8 години
O, kakto varvi ste brodira i drugade biznesa na teroristite?!
85
1
 
17
 
! Отговори
атом преди 8 години
Права е депутат от дума. Трябва атомна бомба, само че не над Истанбул, може би Анкара. Така ще се сбъдне пророчеството на дядо Паисий Атински и ще бъде върнато притежанието му на изконният му пригежател и правослевните ще могат спокойно да ходят.
84
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 144Много удобно!!!
83
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До българинНерде Батак, нерде Бояджик!????
82
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ще е добре да правите разлика между БВП и доходи от експорт...
81
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 8 години
Като знам,че бащата на Джон Атанасов е бил намерен от чичо си полужив сред загиналите българи в църквата в Батак никога няма да застана на страната на Турция.Ако ще докато съм жив турска стока да не видя по добре би било.Всичките индустриални стоки турски са с отвратително качество.Турските инструменти са кръстени от нашите майстори"смъртници."Докато за руските инструменти мога да кажа само добри думи.Който е използвал руски средла или диамантени инструменти знае за какво иде реч.
80
3
 
15
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
В Турция на всеки един пазар за зеленчуци се продават хора! Това са пленени жени от подконтролните на терористите територии, които се използват за секс робини.Отделно търговията с органи на убити или пленени войници от Сирийската Арабска армия в турските болници.
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общият експорт на Руската федерация (РФ) за 2011 г. се равнява на $516 млрд. Делът на суровините и материалите в обема на целия износ е 93,3%. От тях нефтът и нефтопродуктите са 62,0%, газта 11,2%, черните метали и полуфабрикатите 10,2%, минерални торове 3,6%, каменните въглища 2%, дървесината, цветните метали, рудата и железните концентрати 4,3%. Делът на технологичната продукция от общия обем на експорта на Русия е 6,7%, от които оръжието 2,3% и други 4,4%. За сравнение през 1980 г. 25% от износа на СССР е бил в готова продукция.
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 133Не дрънкай глупости, прочети уйкипедия. 68% от БВП на русия е от нефт и газ
77
0
 
25
 
! Отговори
НИЕ преди 8 години
СЕГА РУСИЯ СПЕШНО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ДВЕ НЕЩА:1 ДА ИНИЦИИРА ПРИЗНАВАНЕ ОТ СВЕТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД 2 ДА ИНИЦИИРА СЪЗДАВАНЕ НА НЕЗАВИСИМА КЮРДСКА ДЪРЖАВА, НА КОЯТО 70% ОТ ТЕРИТОРИЯТА ПОНАСТОЯЩЕМ Е В ТУРЦИЯ.ВРЕМЕ Е!
76
7
 
3
 
! Отговори
133 преди 8 години
Хахаха, а другите доходи са от автомобилостроенето, компютрите, новите технологии. Виж, ако искаш да си обективен, просто спри да четеш само руската преса
75
13
 
1
 
! Отговори
ДО 129 преди 8 години
НЕ ПИЧ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА ЗА ДЕТО ИМАМ МОЗЪК, ЗА ЕДНО СИ ПРАВ, ТЪПО Е ДА УМИРАШ И ЗА РОДИНУ И ЗА СУЛТАНА И ЗА МОХАМЕД. ТОВА КОЕТО БЛИЗКИТЕ ГУБЯТ НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМ ГО ВЪРНЕ, НО НЕ МОГА ДА ЗАЩИТАВАМ ЕДНИ ДЕТО ВИЕХА НА УМРЯЛО СРЕЩУ ВОЙСКИТЕ НА САЩ В ИРАК, ДО МИГА В КОЙТО НЕ РЕШИХА ДА ХОДЯТ В СИРИЯ. КАКВА Е РАЗЛИКАТА? ЩЕ МИ КАЖЕШ ЛИ? И ЗАЩО НЯКАКЪВ САМОЛЕТ ТРЯБВА ДА НАРУШАВА НЯКАКВО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО? ОЩЕ ВЪПРОС - ЗАЩО РУСКИТЕ ВВС НАРУШАВАТ ГРАНИЦИТЕ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА?
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128Руснаците не знам дали добре го правят ама за рускините съм сигурен-)
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хващам се на бас, че сега руснаците ще унищожат поне 2 турски самолета. Първия бас вече го спечелих и руснаците унищожиха селото, където падна самолета, барабар с кучетата и котките. Ердоган да си подготви повече чували за трупове.