Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия

Давутоглу обаче предупреди, че повторни инциденти не са изключени
Обновена: 29 ное 2015 11:46 | 29 ное 2015 11:42,
391
Турция връща тялото на загиналият пилот в Русия
Снимка: архив Reuters

Тялото на пилота на руския Су-24 е доставено в Турция и ще бъде предадено на Русия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Още по темата

Православни свещеници са извършили необходимите религиозни обреди над тялото, каза Давутоглу на пресконференция в Анкара, преди да замине за Брюксел за среща с лидерите на ЕС по въпросите на миграцията.

Давутоглу заяви, че докато в Сирия действат различни коалиции с различни цели, подобни инциденти като свалянето на руския самолет могат да се случват, независимо от размяната на информация и координацията.

Говорителят на руското посолство в Анкара Игор Митяков потвърди за ТАСС, че тялото на пилота Олег Пешков ще бъде предадено днес на руските дипломати. Той каза, че тялото ще бъде превозено със самолет от окръг Хатай в Анкара и ще бъде съпроводено от военния атаеше на посолството. На летището в Анкара тялото ще бъде посрещнато от посланика, съобщи БТА.

Във вторник руски самолет Су-24 се разби в Сирия. Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че самолетът е свален с ракета "въздух-въздух" от турски Ф-16 над сирийска теритирия и е паднал в Сирия на 4 километра от границата с Турция.

Инцидентът разпали напрежение между Русия и Турция и предизвика остри реакции и от двете страни.

Русия предприе икономически мерки срещу Турция, а президентът Владимир Путин забрани чартърните полети до Турция. Той нарече свалянето на самолета "удар и гърба". Също така Русия разположи още повече въоръжение в Северна Сирия, близо до границата с Турция.

Турция от своя страна пък заяви, че има право да защитава въздушното си пространство и е предупредила самолета нееднократно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Нане, догодина смятам да почивам в Русия.- И къде в Русия бе Вуте?- Как къде... в Мармарис!
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето изказването на шефът на турското разузнаване Хакан Фидан от днес: Ислямска държава (която в повечето страни се смята за терористична групировка), представлява добре организирана и популярна държавна система, която е време да бъде призната. Той призова да се открие офис на терористите в Истанбул.
137
1
 
8
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Защо само Скорбутоглу се изявява по медиите, а Сердоган се крие? Да би този наивник да се надява, че той ще го играе доборото, ченге и руснаците ще му простят?...... От Гърция цирка се премести на гастрол в Турция. Приятно гледане на всички - програмата ще бъде пълна....
136
1
 
6
 
! Отговори
Nadja преди 8 години
mrasni prokleti tur4ulja....koi gi uvagava....Gospod vigda vsi4ko!
135
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Стига сте хвалили тези пропаднали турци бре!Български-турчин,такова животно няма.Или е българин и уважава нашата история и признава за приятели тези дето са ни освободили,или се има за турчин!Тези дето се имат за турци да си взимат фесовете и да пътуват за Анадола-тук е БЪЛГАРИЯ!
134
2
 
3
 
! Отговори
zzz преди 8 години
До Анонименhelal olsun
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ubiizite turzi da platat na Sam na ruskia Pilottöne 1 milion rubli
132
4
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
Като ердоган свали всичко руско ще дойде и нашия ред. Помниш ли *** картата на ердоган за балканите. Лоши християни по-добре от мюсюлмани
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Във вторник руски самолет Су-24 СЕ РАЗБИ в Сирия. Президентът на Русия ВЛАДИМИР ПУТИН ЗАЯВИ, че самолетът е свален с ракета "въздух-въздух" от турски Ф-16 над сирийска територия ..."----Мисля, че тази формулировка на инцидента НЕ Е КОРЕКТНА. Авторът поставя под съмнение факта, че Су-24 е СВАЛЕН от турски Ф-16: Су-24 се е разбил, а пък Путин заявява, че е свален ...
130
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 239Май не беше много небрежно, ердоган ага се скъса да звъни на Володя, който май не чуавше телефона. Ако гаднитте американци не стояха зад бея, нямаше да се перчи толкова. Но тепърва идват лошите времена за турския диктатор. Горчиво ще съжалява за арогантността си.
129
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен234 ами руснаците мумии от какво ще си правят ?
128
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА235 RIA novosti : жените и децата
127
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи след като путин въведе икономически "мерки" и визи за туристи след като не получи извинението за което молеше, турчина небрежно му отвърна, не си играй с огъня че пак ще се опариш
126
5
 
3
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Site Turci..... surgum vo Anadolija..!!!!!
125
17
 
3
 
! Отговори
народна любов преди 8 години
ето как посреща освободения сириски народ падналите руски парашутисти..ха..ха
124
4
 
20
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 230, 231Като не ви аресва, айде у Анадаолу дано ви научат на обноски. То от турчеещи се помаци на човек байгьн му идва.
123
0
 
4
 
! Отговори
229 преди 8 години
До hahaabe teb koi ta iska za sayuznik koy ta e*bava izobshto koy si ti koy znae che sushtestvuvash skoro shte ima voyna ti si purviqt koyto shte se krie pod divana kakto e bilo v minaloto
122
7
 
23
 
! Отговори
haha преди 8 години
До браво на ТурцияТурците немате ли си сайтове бе??? Айде у Анадолу и спрете да смьрдите тук. Сьюзници били на Гьрците и Бьлгарите... хааххахахахаххах
121
23
 
7
 
! Отговори
браво на Турция преди 8 години
224, тиза Гърция не мисли!!!!!Нито са врагове нито те засяга. Ние сме в НАТО и такива взаимоотношения и военно сътрудничество не се смятат за нарушаване. Кога гърците са се оплакали ?А Русия е враг като ИД!!!
120
2
 
20
 
! Отговори
към Алеппо! преди 8 години
Вие си пишете глупости,а сирийската армия успешно напредва към Алеппо!