Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи

"При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?"
1 дек 2015 07:00,
112
Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще подаде оставка, ако се потвърдят твърденията, че неговата страна е купувала петрол от "Ислямска държава", съобщи ТАСС.

"Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?", заяви Ердоган пред медиите в Париж.

Още по темата
Така президентът на Турция отвърна на обвиненията на руския държавен глава, че Турция е замесена в контрабанда на петрол от контролираните от "Ислямска държава" райони в Сирия, която осигурява финансиране на терористите. Путин хвърли ръкавицата на Ердоган снощи в Париж.

"Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това", заяви Ердоган и добави, че неговата страна се бори с контрабандата на петрол.

Той обясни, че Анкара не очаква прекъсване на отношенията с Москва. "Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. Ще видим какво ще предприемат те и тогава ще действаме и ние", добави турският президент.

Ердоган припомни, че тялото на загиналия руски пилот Олег Пешков е било доставено в Турция благодарение на усилията на турски власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 86" Много фесове бе от къде се събрахте толкова. ?"Правят деца и раждат, не си играят на грамотни като вас.
70
2
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Хитър е Ердоган. Доказателства могат да бъдат само документи, а КОНТРАБАНДА НЕ СЕ ПРАВИ С ДОКУМЕНТИ. Снимки от всякакъв вид не са доказателство, а може единствено да послужат за насочваща улика.
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някакси човек се досеща КОЙ работи заедно с терористите от ИД, след като види чий подданици крещят аллах акбар на стадиона в минутата мълчание към жертвите от Париж. Но това не е проблем за днешната русофобската буржоазия от "София пощенски код 1000", защото точно те са потомци на чорбаджийте, носили са фесове по време на робството. Потомци на изедниците на българския народ, които винаги са се срамували и гнусяли от всичко българско, готови и днес да продадат за жълтици рода си и честта си.
68
6
 
18
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Не видяхте ли на снимка, синчето на ЕРДОГАН с главорезите от ИД. Какво още доказателство искате
67
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много фесове бе откъде се събрахте толкова.
66
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и путин и ердоган са терористи както и държавите им
65
3
 
8
 
! Отговори
pomiyari преди 8 години
rusiya se bazika s bulgarite a te i lijat zadnika ot tuk na tatak razsajdavay
64
13
 
11
 
! Отговори
ФЕСОВЕТЕ преди 8 години
в ТУРЦИЯ да чакат СВОБОДЕН КЮРДИСТАН, а ФЕСОВЕТЕ в БЪЛГАРИЯ да очакват РУСКАТА АРМИЯ. Отново. Или поне още едно АПРИЛСКО ВЪЗСТАНИЕ като начало. Щото много ФЕСОВЕ у нас са се доредили до властта и ни ПОТУРЧВАТ ОТВЪТРЕ
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия свят разбра колко сте подли джавкай си Ердогане, че малко ти остава.
62
7
 
6
 
! Отговори
efes преди 8 години
xa xa xa stola na putin se zaklati . kato kaje erdoan neshto to stava
61
9
 
3
 
! Отговори
make преди 8 години
да........... братска Турция затвори Босфора за братска Русия ждем ответ
60
5
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Ей, ама ако турците не бяха свалили савецкия самолет как ли щяхме да разберем, че са терористи, търгуват с евтин петрол и поддържат ИД. Според мен Вова Стратегията нарочно ги е предизвикал да го свалят, за да може да си каже всичко ясно на цял свят и да спре гадните проекти Турецкаго патока и АЕЦ какъв беше там.Кутевци, смешни сте
59
5
 
15
 
! Отговори
xph преди 8 години
Няма какво да чака, от сега да я подава!
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ти Ердогане разбира се си много силен убихте един парашутист това е мощно нека първо всички узнаят какви ги вършите после ще ви изметат в морето.
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ислямист, Ердоган.
56
9
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Всички купуват евтин петролец - и Вова Газпрома, и Ердоганя, и Асад, сигурно и ние внасяме по малко
55
7
 
26
 
! Отговори
Стига глупости!!! преди 8 години
Престанете да плюете руснаците и Путин! Нещата се обърнаха и лошите руснаци вече са добри, защото сме в навечерието на тотална война между исляма и християнствоти и Русия е тази която ще ни спаси от турския ятаган, а не САЩ! И аз бях много против Путин и съм писал доста срещу него след анексията на Крим, но сега ситуацията е коренно различна и сме заплашени от неоосманизма на Турция! Самата Ванга го казва, че спасението на БГ е в Русия, преди не вярвах, но ето че настъпват такива събития, че све
54
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 8 години
Мисля,че всичко е казано.Браво.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 61Имаш го същия пример и в България. Произвеждаме си електричество, но го даваме на чужденци да ни го продадат на скъпа цена . Защо?Защото някои гепил властта иска да спечели милиони от комисионни и да забогатее в един ден с един подпис за който народа му ще страда щял живот.Какво са виновни чужденците че има прости, заспали и необразовани народи дала власт на родни чудовища и рогати дяволи ? Сирия беше много богата страна, но ислямистите се раждат 5 пъти повече и резултата е на лице
52
5
 
15
 
! Отговори
дамммм преди 8 години
Опа-Китай влиза в коалиция с Русия за Сирия.Свърши американското госпотство там.А турция спира далаверата с петрола....