Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи

"При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?"
1 дек 2015 07:00,
112
Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще подаде оставка, ако се потвърдят твърденията, че неговата страна е купувала петрол от "Ислямска държава", съобщи ТАСС.

"Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?", заяви Ердоган пред медиите в Париж.

Още по темата
Така президентът на Турция отвърна на обвиненията на руския държавен глава, че Турция е замесена в контрабанда на петрол от контролираните от "Ислямска държава" райони в Сирия, която осигурява финансиране на терористите. Путин хвърли ръкавицата на Ердоган снощи в Париж.

"Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това", заяви Ердоган и добави, че неговата страна се бори с контрабандата на петрол.

Той обясни, че Анкара не очаква прекъсване на отношенията с Москва. "Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. Ще видим какво ще предприемат те и тогава ще действаме и ние", добави турският президент.

Ердоган припомни, че тялото на загиналия руски пилот Олег Пешков е било доставено в Турция благодарение на усилията на турски власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Mi predstavete si 4e dokajat vqrvate li 4e tova ku4e 6te pusne kokala bez boi
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подлото сваляне на руския самолет беше огромна грешка от страна на фесовете за която скоро ще си платят заедно с *** от които купуват нефт
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофоби на закуска, ей много сте ранобудни
48
4
 
8
 
! Отговори
ФЕСОВЕТЕ преди 8 години
да не си мислят, че по света пасат трева. Тия приказки ги слушат само в ТУРЦИЯ, а всички останали са наясно с това какво е ТУРЦИЯ и ЕРДОГАН в частност. Само че им изнася на САЩ и хеговите МАРИОНЕТКИ в БРЮКСЕЛ да си затварят очите. Нали е "НАШЕ КУЧЕ" и лае срещу РУСИЯ. Докато им върши работа ще го търпят. След това ще му спретнат една ТУРСКА ПРОЛЕТ. Въобще ЗАПАДЪТ е такъв ЛИЦЕМЕР: СЕВЕРЕН ПОТОК 2 може ЮЖЕН -НЕ. ТУРСКИ ПОТОК - ДА, ЮЖЕН - НЕ. Да ама там са замесени 1 дузина големи ЗАПАДНИ концерни
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 60А знаете ли защо Америка създаде ИД ? Помислете малко ..1, Израел е единствената немюсюлманска държава в Близкия Изток. Малка бързо и силно развиваща се страна заобиколена от милиони мюсюлмани, ако не е агресивна и не и работи акъла, няма да съществува. 2. Създаването на ИД и конфликтите сред самите мюсюлмани се сработиха с плана на емирствата да ислямизират Европа. С две думи това което написах в точка 1. рекушира в 2.Европа ще се усети когато ще е късно
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха турчулянеца май е напълнил потурите
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БРАВО ЕРДОГАНЕ :)))Абе фес,не знам кой кого е унижил,но явно Путин е супер търпелив и спокоен тип!Точно две руски подводници могат да превърнат Турция за минути в растопено стъкло,както се изрази и Жириновски!Не е голямо геройство да свалиш бомбадировач в гръб,и то невъоръжен за въздушен бой!Тоя Ердоган с малумието си ще запали трета световна война!
44
5
 
8
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
До БРАВО ЕРДОГАНЕ :)))..........ххаахахпа мечти...Да ти кажа най-новата новина...Вчера в Париж,Путин и Си Дзинпин са се договорили за коалиция срещу ИД...Русия--Китай--Франция.......а твоя шалвар-Ердоган ще я.д.е. свинската опашка......Еййй играч е Путин--само козове вади от картите си............
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България докато не дойде един свестен политик да измете цялата сороска ***, няма да се оправим. Да защитаваш тези, които закопаха и съвсем ще ни изтрият от картата е повече от престъпление.
42
3
 
6
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Василев - що не си пиеш хапчетата?
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев......селянин-бежанците ги повика Меркел бе...а ИД ги създаде САЩ---следиш ли мисълта бе селянин...
40
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Василевдо 51 Евала,Василев!Откри нова(и хубава) дума-"СУРОВИНИТЕТ"!Би ли ни обяснил какво означава,защото ще трябва да гадаем?Аз лично имам предположение,но нека чуем автора!
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и кмета на Галиче нищо не е доказано срещу него и кара джипове за по 200 хиляди лева единия. При цялата репресия, която упражнява в Турция много добре знае, че никой не може да го бутне докато е на власт. Преиграва и блъфира. Вече е повече от ясно, че купува от ИД петрол, въпросът е дали само до там свършват нещата? Съдейки по реакциите, по-скоро не
38
4
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ердоги определено сбърка,но нека си мисли че е спечелил!Какво стана на практика:Срещу един вехт самолет и двама военни ,Русия на практика получи картбланш да прави каквото си иска в Северна Сирия!Вярно,американците мрънкат за въоръжаването на СУ-34 с ракети въздух-въздух,ама с това ще си останат!По-важното е че Турция е спряна да безчинства в Сирия!Да не забравяме и това,което се случи на тюркмените-всеки вече знае какво се случва,ако подкрепя ИД и умерените канибали!
37
4
 
11
 
! Отговори
За РЕДЖЕП преди 8 години
обратния отчет на дните като президент започна
36
3
 
10
 
! Отговори
Ядец преди 8 години
Вчера Таип вместо да слуша докладите за климата цял ден обикаля коридорите и стоя като караулен пред вратата на стаята, в която Путин провеждаше своите двустранни срещи, в напразна надежда да се срещне и разговаря с руския президент.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лош........не са много пич--просто 2-3 създават масовост--така им е наредил мюфтията
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямски подлец! Оплел си е кошницата.
33
4
 
13
 
! Отговори
user преди 8 години
Това фес)че жестоко се е объркал. Ще видят АЕЦ, ГАЗ и туризъм от руснаците ама друг път. Вече няма да си продават скапаните домати и ще се молят (на който искат) да станат отново приятели с тях. Руснаците прежалиха един старт самолет (стара барака), но определено удариха жесток шамар на НАТО, а Турция ще обере само негативите.
32
5
 
11
 
! Отговори
лош преди 8 години
Много туркофили днес, откъде изпълзяхте бе?